20 °C Budapest
Elárulta: erre költi sokmilliós nyereményét a TV2 sztárja

Elárulta: erre költi sokmilliós nyereményét a TV2 sztárja

Pénzcentrum
2017. december 20. 17:05

Megvan a Ninja Warrior első magyar győztese, akiről azt is megtudtuk, hogy mire költi a nyereményét.

A 29 éves Gyömrei Máté a Ninja Warrior első nyertese. A 29 éves szoftverfejlesztő a tizennyolc akadályból egyedüliként teljesített tizenötöt, a tizenhatodik azonban már rajta is kifogott. Ettől függetlenül ő lett a győztes, és ezzel övé lett a győzelemmel járó ötmillió forint is.

A pénznek megvan a helye, hiszen a párjával négy és fél éve együtt lévő győztes régóta lakásra gyűjt, eddigi megtakarításait egészíti ki a nyereménnyel.

A leendő új lakást közösen vesszük majd birtokba, hiszen már jó ideje együtt élünk. A döntőre ugyan nem tartott velem, de talán jobb is volt így, hiszen legalább miatta nem kellett izgulnom

- mondta a bajnok a Borsnak.

Továbbra is emelkedő lakásárak

A lakásárak emelkedése 2017-ben is folytatódott, bár a növekedés mértéke mérséklődni látszik. A főváros és vidék közötti különbségek továbbra is kitapinthatóak: míg a budapesti lakásárak drágulása lassult, addig az idei év első felében a vidéki áremelkedés jelentősen felgyorsult a tavalyihoz képest.

Jelentősek a különbségek az árak tekintetében is. Idén október elején Budapesten 516 ezer forint volt a lakások átlagos négyzetméterára, ezzel szemben Győrben 328 ezer, Debrecenben pedig 302 ezer forint. A legolcsóbb megyeszékhely Salgótarján 99 ezer forintos négyzetméterárral.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az országon belüli munkaerő-áramlásnak hála a bérlakáspiacon is erős a kereslet, de az is megfigyelhető, hogy egyre több fiatal költözik saját ingatlan helyett bérelt lakásba. Az átlagos négyzetméterenkénti ár a fővárosban 2-3 ezer forint, a vidéki nagyvárosokban pedig 1,5-2 ezer forint a bérelt lakások tekintetében.

LTP
Felújítanál, korszerűsítenél, esetleg előtörlesztenél de nincs elég megtakarításod? A Pénzcentrum LTP kalkulátorávala legjobb lakás-takarékpénztári ajánlatokat hasonlítsd össze. Hívd le a busás állami támogatást, és kerülj egy lépéssel közelebb álmaid otthonához!

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?