30 °C Budapest
Elárulta: erre költi sokmilliós nyereményét a TV2 sztárja

Elárulta: erre költi sokmilliós nyereményét a TV2 sztárja

Pénzcentrum
2017. december 20. 17:05

Megvan a Ninja Warrior első magyar győztese, akiről azt is megtudtuk, hogy mire költi a nyereményét.

A 29 éves Gyömrei Máté a Ninja Warrior első nyertese. A 29 éves szoftverfejlesztő a tizennyolc akadályból egyedüliként teljesített tizenötöt, a tizenhatodik azonban már rajta is kifogott. Ettől függetlenül ő lett a győztes, és ezzel övé lett a győzelemmel járó ötmillió forint is.

A pénznek megvan a helye, hiszen a párjával négy és fél éve együtt lévő győztes régóta lakásra gyűjt, eddigi megtakarításait egészíti ki a nyereménnyel.

A leendő új lakást közösen vesszük majd birtokba, hiszen már jó ideje együtt élünk. A döntőre ugyan nem tartott velem, de talán jobb is volt így, hiszen legalább miatta nem kellett izgulnom

- mondta a bajnok a Borsnak.

Továbbra is emelkedő lakásárak

A lakásárak emelkedése 2017-ben is folytatódott, bár a növekedés mértéke mérséklődni látszik. A főváros és vidék közötti különbségek továbbra is kitapinthatóak: míg a budapesti lakásárak drágulása lassult, addig az idei év első felében a vidéki áremelkedés jelentősen felgyorsult a tavalyihoz képest.

Jelentősek a különbségek az árak tekintetében is. Idén október elején Budapesten 516 ezer forint volt a lakások átlagos négyzetméterára, ezzel szemben Győrben 328 ezer, Debrecenben pedig 302 ezer forint. A legolcsóbb megyeszékhely Salgótarján 99 ezer forintos négyzetméterárral.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az országon belüli munkaerő-áramlásnak hála a bérlakáspiacon is erős a kereslet, de az is megfigyelhető, hogy egyre több fiatal költözik saját ingatlan helyett bérelt lakásba. Az átlagos négyzetméterenkénti ár a fővárosban 2-3 ezer forint, a vidéki nagyvárosokban pedig 1,5-2 ezer forint a bérelt lakások tekintetében.

LTP
Felújítanál, korszerűsítenél, esetleg előtörlesztenél de nincs elég megtakarításod? A Pénzcentrum LTP kalkulátorávala legjobb lakás-takarékpénztári ajánlatokat hasonlítsd össze. Hívd le a busás állami támogatást, és kerülj egy lépéssel közelebb álmaid otthonához!

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 28. 12:09
Vaszily Miklós, a Mészáros Lőrinc-közeli TV2 Csoport igazgatósági elnöke egy most megjelent lapinter...
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
Holdblog  |  2022. június 28. 05:00
A HOLDBLOG olvasói mostanában több kérdést is feltettek nekünk az inflációs helyzettel, a magyar gaz...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?