33 °C Budapest

Lépett az OTP: kemény válasz az ingyenes készpénzre

Pénzcentrum
2014. január 17. 09:52

Lépett az OTP, feltehetőleg az ingyenes készpénzfelvétel miatt törölte több számlacsomag esetében is a készpénzfelvételhez kapcsolódó akcióit. Véleményünk szerint a Magyar Nemzeti bank még bele sem köthet a változásba, hiszen nem díjemelésről van szó, csupán egy akció eltörléséről.

Percekkel ezelőtt új hirdetmény került fel az OTP bank honlapjára, melyre az irományban szereplő indoklás szerint "A Hirdetmény módosítására a lakossági számlacsomagokhoz kapcsolódó kedvezményes ATM készpénzfelvételre vonatkozó akció visszavonása" miatt került sor - tudta meg a Pénzcentrum aBankRáció.hu csapatától.

Pontosabban az történt, hogy a bank eddig több számlacsomag esetén is kínált kedvezményes 1-4 darab készpénzfelvételt. Ráadásul ezeknél maximális összeg sem volt megadva, így most előfordulhat, hogy az ingyenes készpénzfelvétel első napja után lesznek olyan ügyfelek, akik rosszabbul járnak. Ezeknél a kedvezményes készpénzfelvételeknél ugyan meg kellett fizetni a tranzakciós illetéket - 6 ezrelék -, de nem volt 150 ezer forintos felső limit.


Ki jár rosszabbul az ingyenes készpénzfelvétellel?

Akinek a jelenlegi számlacsomagja 3-4 akciós készpénzfelvételt engedett meg és ezeket kisebb összegek kivételére használta. Költségeket tekintve még jelenthet különbséget a 150 ezer forintnál magasabb összegű készpénzfelvétel, hiszen csak eddig a limitig lesz teljesen díjmentes az ATM használat. A 151 ezredik forint már a bank díjszabása szerinti díjal vehető fel.

Tízezreket spórolhat évente a magyarok többsége, ha ezt tudja

Azzal sem nagyon vigasztalódhatnak a bank ügyfelei, hogy így legalább bármely automatából vehetnek fel pénzt, hiszen az OTP rendelkezik a legnagyobb magyarországi hálózattal, nem nehéz találni egy saját banki ATM-et.
Mivel nagy valószínűséggel ez az utolsó széles körben olvasott munkám a Pénzcentrumnál, ezért szeretnék ezúton is elbúcsúzni minden eddigi olvasómtól. A viszontlátásra.
Mi változik akkor pontosan?

A jelenleg igényelhető számlacsomagoknál 2014. február 1-ig a kedvezményes díj 0,6%/db saját banki ATM-ből történő készpénzfelvételeknél, az alábbiak szerint:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Tempó Számlacsomag - első 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
Junior Számlacsomag - első 1 db/hó kedvezményesen 0,6%
Jump Számlacsomag - első 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
Net Számlacsomag - első 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
Prémium Plusz - első 4 db/hó kedvezményesen 0,6%
Alap Számlacsomag - első 1 db/hó kedvezményesen 0,6%

Pórul is járhatsz az ingyenes készpénzzel: erre figyelj!

A Simple Szolgáltatáscsomagban jelenleg a "2 ATM csomag" választása esetén havi 2 díjmentes készpénzfelvételt ad a bank, míg "5 ATM csomag" választása esetén havi 5 alkalommal ingyenes a készpénzfelvétel OTP banki ATM-ből. Ez 2014. február 1-től úgy fog változni, hogy a "normál" kedvezmény (2 alkalom / 150.000 Ft-ig díjmentesen) mellett további 2 illetve 5 alkalommal lehet kedvezményesen készpénzt kivenni OTP banki ATM-ből (ha "2 ATM csomag" vagy "5 ATM csomag" van beállítva a Simple Szolgáltatáscsomaghoz).

A bank 2014. február 1-től az első két készpénzfelvételi tranzakcióra és legfeljebb 150.000 forint összegig biztosítja a díjmentességet. Arra figyelnünk kell, hogy ne lépjük túl ezt a keretet, mivel a 150.000 Ft-ot meghaladó összegre a bank normál díjszabása érvényes, ami a jelenleg érvényes hirdetmény szerint saját ATM-ből történő készpénzfelvétel esetén 61 Ft + 1,21%. idegen ATM-ből pedig 1 124 Ft - hívja fel a figyelmet a BankRáció.hu, ahol te is megtalálhatod a legolcsóbb számlacsomagot.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. július 4. 06:26
“Miért nem megy napjainkban még feljebb az arany, ilyen inflációs környezetben?” Az aran...
Kiszámoló  |  2022. július 3. 16:37
Bő ötven éve nem zárt olyan rossz első félévet az S&P 500, mint idén, 20% feletti zuhanás lett a...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
MEDIA1  |  2022. július 2. 10:09
Mong Attila újságíró volt a Media1 legutóbbi podcast- és rádióműsorának vendége, akit Németországban...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?