24 °C Budapest

Nyugdíjmilliárdokért akcióznak a hazai bankok

2013. november 18. 09:04

Bankok, szállodák, sőt, telekommunikációs cégek is mindinkább potenciális vásárlóként kezelik hazánkban is a nyugdíjasokat - írja a Világgazdaság.

Az elmúlt években több, kifejezetten az idősebb korosztálynak szóló internetes portál is indult, és a kisebb-nagyobb kiadók mellett legutóbb az egyik nagy kereskedelmi tévécsatorna is felfedezte őket mint potenciális vásárlóerőt és ezzel hirdetési bevételt. Az elektronikai gyártókban is mindinkább tudatosul, hogy az 50 feletti korosztály tagjai is használják az informatikai eszközöket és a világhálót. Több cég is hozzálátott olyan számítógépek, mobileszközök kifejlesztéséhez, amelyeket az informatikában kevésbé jártasak is képesek kezelni.

Szintén a közelmúltban jelentek meg azok a hirdetések, amelyekben egy cég 80 éves korig kínál Senior Hitel néven személyi kölcsönt. És bár ezzel kapcsolatban a Magyar Nemzeti Bank honlapján hívja fel a figyelmet arra, hogy a cég ilyen tevékenységre nem jogosult, az idősekre mint célcsoportra, ha más módon is, de a pénzintézetek is felfigyeltek már. A nyugdíjasoknak évente kifizetett évi több mint 3300 milliárd forint - a GDP majdnem 12 százaléka - olyan nagyságrendű összeg, amelynek ha csak egy része is átfolyhat egy bankon, azért már érdemes akár jelentős kedvezményeket is nyújtó számlacsomagokat kínálni.

A szállodák közül kifejezetten erre a korosztályra nem igen specializálódnak, bár - főként a gyógyhelyeken - vannak olyan idősbarát szállodák, amelyek könnyebben emészthető menüvel, kapaszkodóval felszerelt fürdőszobával várják a nyugdíjasokat - mondta Kovács István, a Magyar Szállodaszövetség főtitkára. Molnár Judit, az Utazási Irodák Szövetségének szóvivője pedig hozzátette: a senior utaztatás, amely sok országban már régóta jelen van, Magyarországon még csak mostanában kezd felfutni.

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 27. 16:13
Ez a héten már legalább a harmadik megyei napilap a kormánypárti médiagólem, a KESMA/ Mediaworks por...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
Holdblog  |  2022. május 27. 11:29
Hold After Hours podcast. Miközben Zsiday Viktorral moonwalkolunk, egyben demisztifikáljuk Kínát, az...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?