Ezek az oldalak nyúlják le a pénzed, ha a neten vásárolsz - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. július 15. 19:04

Egy friss felmérés szerint 28 európai ország lakói közül a magyarok adják ki havi költségvetésükből a legnagyobb részt lakással kapcsolatos szolgáltatásokra. Az otthoni étkezésre is kimondottan sokat költünk, utazásra, szórakozásra viszont látványosan keveset szánunk. Erről is olvashatsz bővebben a Pénzcentrum.hu 28. heti összefoglalójában - kattints a címekre!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kiderült: erre megy el a magyar családok pénze
A magyarok adják ki havi költségvetésükből a legnagyobb részt lakással kapcsolatos szolgáltatásokra, huszonnyolc európai ország lakói közül. Amíg nálunk az átlagos kiadások 36 százalékát szokták lakhatásra fordítani, addig az európai átlag 25 százalék - többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat globális felmérése a(z internetező) fogyasztók körében.

Mi lesz a pórul járt anyákkal? Tízezrek kompenzáció nélkül

Megközelítően 29 ezer kismama kért jövedelempótlékot május 31-ig az egészségbiztosítási pénztártól. Közülük azonban csak 19 ezren kaptak január 1-ig visszamenőlegesen kiegészítést - tudta meg a Pénzcentrum.hu az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP).

Elbukhatják a kisadózók a komoly megrendeléseket
Kizárólag a lakosságnak szolgáltató vállalkozásoknak éri meg választani a kisadózók tételes adóját, azzal ugyanis szinte keresztet vethetnek arra, hogy társaságoktól megrendeléseket kapjanak. A parlament elé terjesztett törvényjavaslat szerint ugyanis a velük szerződő társaságok nem vonhatnák le a költségeikből a kisadózók számláinak ellenértékét.

Lehangoló adatok: ki ad így munkát a félmillió álláskeresőnek?

Soha nem került még sor a magyar gazdaság történetében annyi cég végelszámolására, mint az idei első félévben. Hat hónap alatt a tavalyinál 61 százalékkal több, összesen 18 249 cég tulajdonosai döntöttek úgy, hogy nem működtetik tovább a vállalkozásukat. Mindemellett évek óta nem alakult olyan kevés cég, mint idén június végéig.

Nesze neked egyszerű adózás! Vért izzadhatnak a vállalkozások

Nemhogy egyszerűsítené, tovább bonyolítja a kormány az adórendszert a kedden az Országgyűlés elé terjesztett törvénymódosításokkal. Kiderült: az újfajta kisvállalkozói adók és kedvezmények a jelenleg is meglévők mellé lépnének be, úgyhogy vért izzadnak majd a vállalkozások, mire kiszámolják, mi éri meg nekik a legjobban.

Félmillió magyarnak csak álom az angol WC

A lakhatási szegénységet többnyire a kritikán aluli lakásminőséggel, illetve a városi és vidéki szegénynegyedekkel azonosítjuk. Ez nem is annyira meglepő, hiszen ez van szem előtt. Az éhezéssel, a nyomor különböző formáival a legtöbben - az autóablak mögött ülve - nem is találkoznak. Pedig az omladozó falak mögött még inkább megdöbbentő, s kritikus állapotok uralkodnak. De nézzük meg, milyen "lakásokban" élnek a legszegényebb magyarok.

Csúnyán lemaradt a magyar Tesco

Lengyelországban már meglépte a Tesco, ami nálunk még csak a távoli tervekben szerepel: elindították az online értékesítési rendszert, amelyen keresztül akár 67 forintos házhozszállítási díjért is rendelhetnek a vevők.

Drágul a sör!
A sörgyártók szerint egyértelműen áremelkedéshez és a fogyasztás csökkenéséhez vezet az, ha januártól 10 százalékkal emelkedik a folyékony kenyér jövedéki adója (az áfa ráadásul a magasabb jövedéki adóra rakódik rá, így a hatás a fogyasztói árban fokozottan jelenik meg). A magasabb alkoholtartalmú italok után fizetendő jövedéki adó 15 százalékkal nő, a cigaretta is drágul.

Hiába keressük az olcsó nyári ruhákat a magyar plázákban

A leértékelés mértéke és a kiárusításba vont cikkek köre szűkebb lehet a korábbiaknál - jósolja az idei nyári leértékelésekről az országos Kereskedelmi Szövetség. A kereskedők folyamatos reklámra, leárazásokra kényszerülnek, az engedményeket hirdető táblák mindennapos, állandó kellékei lettek a kirakatoknak.

Lakáscsere Budapesten: most kiderül, mennyit kell ráfizetned

Az eddig is ismert volt, hogy az egyes kerületek között jelentős áreltérések mutatkoznak a fővárosi ingatlanpiacon. A kerületek egymáshoz viszonyított részletes átlagár eltérése eddig azonban rejtve volt sokak számára. Pedig a stagnáló adás-vételi tranzakciók döntő többsége az élethelyzet változása miatt kerül tető alá. Éppen ezért mindenkinek ajánlatos tudni, hogy átlagosan milyen árkülönbséget nyer, vagy veszít az, aki az egyik kerületből a másikba - kissebből, nagyobb lakásba - vagy fordítva - költözik.

Itt a kormány legújabb adócsökkentési programja
Havonta 90-100 ezer munkavállaló foglalkoztatásához veszik igénybe jelenleg is a munkáltatók a különböző Start-kártyákhoz kötődő szociális hozzájárulási adókedvezményeket, így április végéig összesen 6,7 milliárd forinttal csökkentették adókötelezettségüket - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). A kormány elképzelése szinte percről percre változik a miniszterelnök által meghirdetett munkahelyvédelmi akció részletkérdéseiben. Orbán Viktor eddig a munkáltatói járulék (ami valójában szociális hozzájárulási adó) felezéséről beszélt 100 ezer forintos bérig, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig olyan program meghirdetésére készül, amely a minimálbér kétszereséig a teljes bérköltség átvállalását ígéri.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ezek az oldalak nyúlják le a pénzed, ha a neten vásárolsz
A Pénzcentrum.hu cikksorozatának első részében a biztonságos ATM-használat, az okos kártyás fizetés témakörét jártuk körül, és szót ejtettünk arról is, milyen szinten áll a bankkártyabiztonság ma Magyarországon. A második részben körüljárjuk az érintés nélküli fizetés technikai hátterét, a PIN kód titkait, és ahhoz is adunk tippeket olvasóinknak, hogyan használják okosan kártyájukat a nyaralás alatt, és mire figyeljenek, ha online vásárolnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?