11 °C Budapest

Amire 50 felett eddig esélyed sem volt

2011. szeptember 4. 10:03

Többek között havi fix összegű járadékbiztosítással és unokabiztosítással nyit Magyarország első, 50 felettiekre koncentráló életbiztosítója.

Az új üzletág az 50 felettiek igényeire és lehetőségeire fókuszál, és célja, hogy ennek az egységesnek korántsem tekinthető társadalmi rétegnek kínáljon az életkörülményeikhez igazodó biztosítási megoldásokat. A következő évtizedekben egyértelmű, hogy ez a korosztály a kormányzati, a civil és az üzleti szféra, valamint a családok figyelmének középpontjába kell, hogy kerüljön.

"Nálunk érték, ha valaki 50 feletti. Az egész világunk a 18-49 közötti korosztályról szól, miközben egyértelműen látszik, hogy Európában mindenhol dinamikusan növekszik az 50 felettiek aránya a társadalmon belül. Nincs ez másképp Magyarországon sem. Az 50 felettieket - ellentétben a társadalomban még sok helyen tetten érhető mellőzöttséggel - sok és fontos érték jellemzi: bölcsesség, élettapasztalat, felelősségteljes gondolkodás. Hisszük, hogy 50 felett az élet egy új, vitális szakasza kezdődhet. Tekintsünk úgy az ötvenen túli évekre, mint az egyik legértékesebb, célokkal és lehetőségekkel teli életszakaszra. Ezzel együtt tekintsünk úgy az '50 pluszosokra', mint társadalmunk kiemelten értékes, aktív tagjaira. Mi, a magunk eszközeivel, ebben szeretnénk partnerek lenni." - mondta Orosz András, a DIMENZIÓ Biztosító ügyvezető igazgatója.

Az 50 felettiek legnagyobb félelmei az egészségi problémákkal és a megélhetési gondokkal kapcsolatosak. A nyugdíjcélú megtakarításaik szerények, a nyugdíjba vonulók egy része a szürkegazdaságban dolgozott, azaz nyugdíjjárulék-befizetései minimálisak voltak, így alacsony nyugellátásra jogosultak. Az 50 felett állásukat elvesztők nagyon rossz eséllyel tudnak érvényesülni a munkaerőpiacon, az aktív korukban felhalmozott TB befizetésük és a felhalmozott megtakarításuk, esetleges vagyontárgyaik kell, hogy fedezetet biztosítsanak a nyugdíjas időszakra.

"50 felett két célra takarítanak meg főleg az emberek: a saját egészségükre, illetve a család, az unoka támogatására. Az 50 felettiek élethelyzeteihez igazodva a biztosításaink ezekre a szükségletekre koncentrálnak. Sok új, a magyar piacon még nem létező szolgáltatást tudunk bevezetni. Ígérhetem, nagyon izgalmas termékekkel készülünk!" - tette hozzá Orosz András. "Tudatosan fordultunk a klasszikus életbiztosítások felé. Hiszem, hogy a magyar piacon a befektetésekkel kombinált életbiztosítások dominanciája lassan normalizálódik, a klasszikus életbiztosítások aránya pedig nőni fog. Fontos, hogy az életbiztosítások biztosítási tartalma felértékelődjön. Személy szerint remélem, a jövőben a piaci versenyt egyre inkább ez, nem pedig a különböző - az ügyfelek által néha nehezen követhető - befektetési struktúrák versenye fogja jellemezni."

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?