Az OTP fejére nőne a Takarékpont

2010. január 28. 12:02

Alig több mint másfél év alatt 143-ról 320 fölé emelkedett a TakarékPonthoz csatlakozott takarékszövetkezeti és bankfiókok száma. A tervek szerint az év végéig további 5-10 takarék csatlakozhat a hálózathoz, amelynek nyomán - négyszázat meghaladó fiókszámmal - a TakarékPont válhat a legkiterjedtebb bankhálózattá Magyarországon.

Az együttműködésben részt vevő takarékok az ország minden pontján egységes lakossági termékeket kínálnak azonos márkanév és logó alatt, ami erősebb versenypozíciót biztosíthat számukra azokon a nagyobb vidéki településeken is, ahol konkurens bankok is fiókot nyitottak.

Február 1-jétől az eddigi 14 résztvevő hitelintézethez a Sajóvölgye, a Savaria, a Szabolcs, a Felsőzsolca, a Gyöngyös-Mátra és a Rakamaz Takarék csatlakozik majd összesen 65 fiókkal. Az érintett fiókok a következő néhány hónap során vezetik be a TakarékPont termékkörét, illetve arculatát, így a 2008-ban létrejött együttműködés kezdetének májusi évfordulójára valamennyi kirendeltség megújítása befejeződik.


Az elmúlt év során nem csupán a TakarékPont-fiókok száma, hanem az egységes termékkör is folyamatosan bővült: folyószámlacsomagok és hiteltermékek mellett lakás-előtakarékossági, biztosítási és különféle befektetési termékek is helyet kaptak a standardizált kínálatban. Bár a résztvevő takarékszövetkezetek és bankok egymástól jogilag függetlenül működnek, a közös informatikai rendszer fejlesztésének nyomán ma már képesek egymás ügyfeleinek készpénzforgalmi kiszolgálására. Az idei tervek szerint az eddig a lakosságra fókuszáló együttműködés a mikro-, kis- és középvállalkozások számára is kínál majd egységes, újszerű termékeket.

Csicsáky Péter, a TakarékBank vezérigazgatója szerint jó esély van rá, hogy az együttműködés sikerét látva egyre több takarékszövetkezet jelzi csatlakozási szándékát a TakarékPonthoz, vagyis reális az esélye annak, hogy az év végére a TakarékPont válik az ország legnagyobb bankfiók-hálózatává. (A legnagyobb hálózattal hazánkban jelenleg az OTP Bank rendelkezik, a honlap adatai szerint 402 fiókkal - a szerk.)

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm