14 °C Budapest

Az OTP fejére nőne a Takarékpont

2010. január 28. 12:02

Alig több mint másfél év alatt 143-ról 320 fölé emelkedett a TakarékPonthoz csatlakozott takarékszövetkezeti és bankfiókok száma. A tervek szerint az év végéig további 5-10 takarék csatlakozhat a hálózathoz, amelynek nyomán - négyszázat meghaladó fiókszámmal - a TakarékPont válhat a legkiterjedtebb bankhálózattá Magyarországon.

Az együttműködésben részt vevő takarékok az ország minden pontján egységes lakossági termékeket kínálnak azonos márkanév és logó alatt, ami erősebb versenypozíciót biztosíthat számukra azokon a nagyobb vidéki településeken is, ahol konkurens bankok is fiókot nyitottak.

Február 1-jétől az eddigi 14 résztvevő hitelintézethez a Sajóvölgye, a Savaria, a Szabolcs, a Felsőzsolca, a Gyöngyös-Mátra és a Rakamaz Takarék csatlakozik majd összesen 65 fiókkal. Az érintett fiókok a következő néhány hónap során vezetik be a TakarékPont termékkörét, illetve arculatát, így a 2008-ban létrejött együttműködés kezdetének májusi évfordulójára valamennyi kirendeltség megújítása befejeződik.


Az elmúlt év során nem csupán a TakarékPont-fiókok száma, hanem az egységes termékkör is folyamatosan bővült: folyószámlacsomagok és hiteltermékek mellett lakás-előtakarékossági, biztosítási és különféle befektetési termékek is helyet kaptak a standardizált kínálatban. Bár a résztvevő takarékszövetkezetek és bankok egymástól jogilag függetlenül működnek, a közös informatikai rendszer fejlesztésének nyomán ma már képesek egymás ügyfeleinek készpénzforgalmi kiszolgálására. Az idei tervek szerint az eddig a lakosságra fókuszáló együttműködés a mikro-, kis- és középvállalkozások számára is kínál majd egységes, újszerű termékeket.

Csicsáky Péter, a TakarékBank vezérigazgatója szerint jó esély van rá, hogy az együttműködés sikerét látva egyre több takarékszövetkezet jelzi csatlakozási szándékát a TakarékPonthoz, vagyis reális az esélye annak, hogy az év végére a TakarékPont válik az ország legnagyobb bankfiók-hálózatává. (A legnagyobb hálózattal hazánkban jelenleg az OTP Bank rendelkezik, a honlap adatai szerint 402 fiókkal - a szerk.)

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?