Az OTP fejére nőne a Takarékpont

2010. január 28. 12:02

Alig több mint másfél év alatt 143-ról 320 fölé emelkedett a TakarékPonthoz csatlakozott takarékszövetkezeti és bankfiókok száma. A tervek szerint az év végéig további 5-10 takarék csatlakozhat a hálózathoz, amelynek nyomán - négyszázat meghaladó fiókszámmal - a TakarékPont válhat a legkiterjedtebb bankhálózattá Magyarországon.

Az együttműködésben részt vevő takarékok az ország minden pontján egységes lakossági termékeket kínálnak azonos márkanév és logó alatt, ami erősebb versenypozíciót biztosíthat számukra azokon a nagyobb vidéki településeken is, ahol konkurens bankok is fiókot nyitottak.

Február 1-jétől az eddigi 14 résztvevő hitelintézethez a Sajóvölgye, a Savaria, a Szabolcs, a Felsőzsolca, a Gyöngyös-Mátra és a Rakamaz Takarék csatlakozik majd összesen 65 fiókkal. Az érintett fiókok a következő néhány hónap során vezetik be a TakarékPont termékkörét, illetve arculatát, így a 2008-ban létrejött együttműködés kezdetének májusi évfordulójára valamennyi kirendeltség megújítása befejeződik.


Az elmúlt év során nem csupán a TakarékPont-fiókok száma, hanem az egységes termékkör is folyamatosan bővült: folyószámlacsomagok és hiteltermékek mellett lakás-előtakarékossági, biztosítási és különféle befektetési termékek is helyet kaptak a standardizált kínálatban. Bár a résztvevő takarékszövetkezetek és bankok egymástól jogilag függetlenül működnek, a közös informatikai rendszer fejlesztésének nyomán ma már képesek egymás ügyfeleinek készpénzforgalmi kiszolgálására. Az idei tervek szerint az eddig a lakosságra fókuszáló együttműködés a mikro-, kis- és középvállalkozások számára is kínál majd egységes, újszerű termékeket.

Csicsáky Péter, a TakarékBank vezérigazgatója szerint jó esély van rá, hogy az együttműködés sikerét látva egyre több takarékszövetkezet jelzi csatlakozási szándékát a TakarékPonthoz, vagyis reális az esélye annak, hogy az év végére a TakarékPont válik az ország legnagyobb bankfiók-hálózatává. (A legnagyobb hálózattal hazánkban jelenleg az OTP Bank rendelkezik, a honlap adatai szerint 402 fiókkal - a szerk.)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?