-1 °C Budapest

Ingyenes számlacsomag lakáshiteleseknek: a magyar bankok tanulhatnak

2009. november 20. 16:58

A spanyol bankóriás Santander a brit leányain keresztül hadat üzent a szigetországban tevékenykedő versenytársainak. A csoport érdekeltségéhez tartozó Abbey, Bradford & Bingley és Alliance & Leicester ügyfeleinek olyan ingyenes számlacsomagot kínálnak, mely egyszerű, áttekinthető, de van egy feltételük.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nem kell aggódnia a magas költségek miatt azoknak az ügyfeleknek, akik a fent említett pénzintézeteknél nyitnak folyószámlát. Nem számítanak fel számlavezetési díjat, kényszerkamatot és egyéb költségeket, viszont a számlához tartozó felhasznált hitelkeret a szigetországban szokatlanul magas évi 12,9 %-kal kamatozik.

A Zero bankszámlacsomaggal rendelkező ügyfeleknek nem kell fizetni a készpénzfelvételért, azt átváltási díj nélkül akár külföldön is megtehetik. A feltételek vonzónak tűnnek, viszont a banknak van egy feltétele.

Ilyen számlát nem nyithat akárki, csak azok az ügyfelek jogosultak rá, akik már rendelkeznek jelzáloghitellel a pénzintézetnél. A Santander néhány nappal azelőtt dobta piacra a terméket, hogy a legfelsőbb bíróság várhatóan elmarasztalja a pénzintézeteket a felszámított díjak túlzó mértéke miatt.

A magyarországi pénzintézetek termékfejlesztői is meríthetnek az ilyen példákból. Bár hazánkban is vannak nulla forintos bankszámlák és ingyenes számlavezetési díjú számlacsomagok, azok is egyéb feltételekhez kötöttek. A bankhoz több szálon kapcsolódó ügyfeleknek ilyen formán nyújtott kedvezmények valószínűleg a magyaok tetszését is elnyernék.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?