3 °C Budapest

Az egész világot megrengette a gigantikus csalás: európai bankok az áldozatok között!

Pénzcentrum
2008. december 15. 15:00

Mint ismeretes, Bernard Madoffot, a Nasdaq korábbi vezérigazgatói tisztségét is betöltő 70 éves üzletembert múlt hét csütörtökön tartóztatták le, a vádak szerint ugyanis piramis játék elvére épülő, befektetési csalássorozatot követett el, melynek következtében 50 milliárd dolláros kárt okozott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mostanra több bank, és befektetési alap is jelezte, hogy komoly veszteséget szenvedtek le Madoff cége miatt. A legnagyobbat talán a Royal Bank of Scotland jelezte, ők ugyanis 400 millió fontot írhatnak le veszteségként előreláthatólag.

A legnagyobb spanyol bank, a Santander szintén rendelkezett befektetéssel a Bernard L Madoff Investment Securities-ben, méghozzá 3,1 milliárd dollárnyival, a francia BNP Paribas kitettsége 460 millió dolláros, a szintén francia Natixis-é 450 millió eurónyi, de egyéb befektetési alapok is jelezték, hogy korábban helyeztek el összegeket Madoffnál.

A vezér szerdán állt oda két kollégája elé, akiknek elárulta, hogy nincs semmije, minden a hazugságról szólt, az egész egy piramis játék volt, ahol a beígért magas hozamokat az újonnan befektetők pénzéből fizette ki.

A pénzügyi szektor már így is kivérzett szereplőinek tehát ez a mostani, gigantikus csalás komoly anyagi érvágás hozott, nem beszélve az ügyfelek igencsak megingott bizalmáról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20