17 °C Budapest

Jól teljesít a Fundamenta-Lakáskassza

Pénzcentrum
2008. december 4. 09:37

Az első kilenc hónapban 240 milliárd forint értékben kötött lakás-takarékpénztári szerződést a Fundamenta-Lakáskassza, ami lényegesen meghaladja a 2007-es értékesítést. E mellett októberben a lakossági megkeresések és az üzletkötőnek jelentkezők számának növekedését tapasztalta a társaság.

Túl a tavalyi szinteken

Továbbra is az előző évit meghaladó értékesítési eredményeket mutathat fel a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., ebből látható, hogy az idén kiteljesedő pénzügyi válság idején a magyar lakosság bizalma nem rendült meg a lakás-előtakarékoskodásban. Ezt jól mutatja, hogy míg 2007 első háromnegyed évében 96 ezer új megtakarítási szerződés született, addig 2008 ezen időszakában már 108 ezer darab.

Idén januártól szeptember végéig a Fundamenta 240 milliárd forint szerződéses összegben kötött új lakás-takarékpénztári üzletet, ez közel 15 százalékkal több, mint a 2007 első háromnegyed évében kötött szerződések értéke.

Egy szerződés átlagos értéke a tavalyi 1,75 millió forintról idén 1,9 millió forintra nőtt.

Növekvő érdeklődés

Figyelemre méltó, hogy a Fundamenta Személyi Bankár hálózat tapasztalata szerint októberben a korábbiakhoz képest 30-35 százalékkal több megkeresést regisztráltak a hálózat munkatársai. Ez annak fényében különösen érdekes változás, hogy az aktív értékesítési rendszerben jellemzően az üzletkötők keresik meg az ügyfeleket, míg most lakosság aktivitása is megnőtt.

A háttér

Úgy látjuk, a lakosság egyre nyitottabbá válik a megtakarításos és a későbbi beruházásokat megalapozó termékek iránt, s most jutottunk túl azon a ponton, mikor azoknak is eszébe jut ez a lehetőség, akik eddig nem fordítottak figyelmet rá. Jól látható, hogy egyre többen akarják megalapozni a 4-5 évvel későbbi (esetleg az áthidaló hitelekkel akár csak 2 évvel későbbi) lakásberuházásaikat. Láthatóan az előre gondolkodásban állt be változás.

Ötödével nőtt az állomány

Jelentősen gyarapodott a Fundamenta ügyfélköre. Idén szeptember végére 576 ezer darabra nőtt a megtakarítási szerződések száma (ez az érték nem tartalmazza a hitelszerződések számát). A szerződéses összeg 20,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest jelent, így szerződésállományunk értéke 2008. szeptember végén már 1072 milliárd forint volt.

Betétállomány gyarapodás

A korábbi évek és idei esztendő kiemelkedően magas értékesítési teljesítményének köszönhetően a tavaly szeptember végi szinthez képest 32 százalékkal 158,26 milliárd forintra nőtt a Fundamenta-Lakáskassza betétállománya.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Ugrásszerű növekedés a Fundamenta Személyi Bankároknál

A Fundamenta Személyi Bankár hálózatban üzletkötőnek jelentkezők száma is jelentősen emelkedett. Eddig havi átlagban 180-220 fő jelezte, hogy belépne az értékesítő munkatárak sorába, míg októberben ez a szám 390 főre ugrott, novemberben pedig 480 főre.

Hitelközvetítés

A Fundamenta lakossági hitelértékesítése is a tervek szerint alakul. A tavalyi eredményeket messze meghaladta az idei teljesítmény, így ma már minden más - független - hitelértékesítőt felülmúlja a Fundamenta Személyi Bankár hálózat teljesítménye. Az első kilenc hónapban a hálózat 52,65 milliárd forint értékben közvetített kombi-hitel szerződéseket, vagyis mintegy 32,6 százalékkal nőtt az értékesítés 2007 azonos időszakához képest.

"Sok szó esik manapság a biztonságról. A törvény által előírt zárt rendszert, amelyben a lakás-takarékpénztárak működnek, sokan a termék hátulütőjének tartották, ám most bebizonyosodott, hogy egy válságban éppen ez a rendszer az egyik legbiztonságosabb. Nem csak a magas betétoldali fix hozamok és az alacsony hiteloldali fix kamatok miatt (THM 5,12-5,22%), hanem mert a lakás-takarékok jellemzően állampapírba fektetik a pénzüket, így a befektetéseik igen biztonságosak és most a magas kötvényhozamok miatt jól is jövedelmeznek.

További előny ügyfeleink számára, hogy nincsenek kitéve a devizakockázatoknak, ugyanis a Fundamenta csak forinthiteleket nyújt. Partnerbankjainknak számára ugyan értékesítünk devizahiteleket, de most ott is fordult a trend, a forinthitelek, illetve mellettük a svájci franknál kisebb kockázatú euró-hitelek dominálnak.

A biztonságot tovább fokozza, hogy betétes ügyfeleinket - akárcsak bármely hazai banki betétet - az Országos Betétbiztosítási Alap is védi, vagyis ebben sem szenvedünk hátrányt más hazai hitelintézetekkel szemben, így minden tekintetben versenyképes a lakás-takarék ágazat" - hívta fel a figyelmet Dr. Gergely Károly a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója.

PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
MEDIA1  |  2024. április 26. 11:25
A visegrádi négyek országaiban vizsgálta a médiaszabadság megítélését egy nemzetközi felmérés: elgon...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm