21 °C Budapest

Jól teljesít a Fundamenta-Lakáskassza

Pénzcentrum
2008. december 4. 09:37

Az első kilenc hónapban 240 milliárd forint értékben kötött lakás-takarékpénztári szerződést a Fundamenta-Lakáskassza, ami lényegesen meghaladja a 2007-es értékesítést. E mellett októberben a lakossági megkeresések és az üzletkötőnek jelentkezők számának növekedését tapasztalta a társaság.

Túl a tavalyi szinteken

Továbbra is az előző évit meghaladó értékesítési eredményeket mutathat fel a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., ebből látható, hogy az idén kiteljesedő pénzügyi válság idején a magyar lakosság bizalma nem rendült meg a lakás-előtakarékoskodásban. Ezt jól mutatja, hogy míg 2007 első háromnegyed évében 96 ezer új megtakarítási szerződés született, addig 2008 ezen időszakában már 108 ezer darab.

Idén januártól szeptember végéig a Fundamenta 240 milliárd forint szerződéses összegben kötött új lakás-takarékpénztári üzletet, ez közel 15 százalékkal több, mint a 2007 első háromnegyed évében kötött szerződések értéke.

Egy szerződés átlagos értéke a tavalyi 1,75 millió forintról idén 1,9 millió forintra nőtt.

Növekvő érdeklődés

Figyelemre méltó, hogy a Fundamenta Személyi Bankár hálózat tapasztalata szerint októberben a korábbiakhoz képest 30-35 százalékkal több megkeresést regisztráltak a hálózat munkatársai. Ez annak fényében különösen érdekes változás, hogy az aktív értékesítési rendszerben jellemzően az üzletkötők keresik meg az ügyfeleket, míg most lakosság aktivitása is megnőtt.

A háttér

Úgy látjuk, a lakosság egyre nyitottabbá válik a megtakarításos és a későbbi beruházásokat megalapozó termékek iránt, s most jutottunk túl azon a ponton, mikor azoknak is eszébe jut ez a lehetőség, akik eddig nem fordítottak figyelmet rá. Jól látható, hogy egyre többen akarják megalapozni a 4-5 évvel későbbi (esetleg az áthidaló hitelekkel akár csak 2 évvel későbbi) lakásberuházásaikat. Láthatóan az előre gondolkodásban állt be változás.

Ötödével nőtt az állomány

Jelentősen gyarapodott a Fundamenta ügyfélköre. Idén szeptember végére 576 ezer darabra nőtt a megtakarítási szerződések száma (ez az érték nem tartalmazza a hitelszerződések számát). A szerződéses összeg 20,6 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest jelent, így szerződésállományunk értéke 2008. szeptember végén már 1072 milliárd forint volt.

Betétállomány gyarapodás

A korábbi évek és idei esztendő kiemelkedően magas értékesítési teljesítményének köszönhetően a tavaly szeptember végi szinthez képest 32 százalékkal 158,26 milliárd forintra nőtt a Fundamenta-Lakáskassza betétállománya.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ugrásszerű növekedés a Fundamenta Személyi Bankároknál

A Fundamenta Személyi Bankár hálózatban üzletkötőnek jelentkezők száma is jelentősen emelkedett. Eddig havi átlagban 180-220 fő jelezte, hogy belépne az értékesítő munkatárak sorába, míg októberben ez a szám 390 főre ugrott, novemberben pedig 480 főre.

Hitelközvetítés

A Fundamenta lakossági hitelértékesítése is a tervek szerint alakul. A tavalyi eredményeket messze meghaladta az idei teljesítmény, így ma már minden más - független - hitelértékesítőt felülmúlja a Fundamenta Személyi Bankár hálózat teljesítménye. Az első kilenc hónapban a hálózat 52,65 milliárd forint értékben közvetített kombi-hitel szerződéseket, vagyis mintegy 32,6 százalékkal nőtt az értékesítés 2007 azonos időszakához képest.

"Sok szó esik manapság a biztonságról. A törvény által előírt zárt rendszert, amelyben a lakás-takarékpénztárak működnek, sokan a termék hátulütőjének tartották, ám most bebizonyosodott, hogy egy válságban éppen ez a rendszer az egyik legbiztonságosabb. Nem csak a magas betétoldali fix hozamok és az alacsony hiteloldali fix kamatok miatt (THM 5,12-5,22%), hanem mert a lakás-takarékok jellemzően állampapírba fektetik a pénzüket, így a befektetéseik igen biztonságosak és most a magas kötvényhozamok miatt jól is jövedelmeznek.

További előny ügyfeleink számára, hogy nincsenek kitéve a devizakockázatoknak, ugyanis a Fundamenta csak forinthiteleket nyújt. Partnerbankjainknak számára ugyan értékesítünk devizahiteleket, de most ott is fordult a trend, a forinthitelek, illetve mellettük a svájci franknál kisebb kockázatú euró-hitelek dominálnak.

A biztonságot tovább fokozza, hogy betétes ügyfeleinket - akárcsak bármely hazai banki betétet - az Országos Betétbiztosítási Alap is védi, vagyis ebben sem szenvedünk hátrányt más hazai hitelintézetekkel szemben, így minden tekintetben versenyképes a lakás-takarék ágazat" - hívta fel a figyelmet Dr. Gergely Károly a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója.

EZT OLVASTAD MÁR?