22 °C Budapest

Érezhetően kevesebbet költenek az emberek a tengerentúlon

Pénzcentrum
2008. október 31. 11:00

A tengerentúli statisztikák szerint a lakossági fogyasztás visszaesését az egész nemzetgazdaság megérezte a mögöttünk álló hónapokban. A vásárlók kétszer is meggondolták, hogy mit tesznek a kosárba, miközben azon aggódtak, hogy meddig zsugoríthatja még őket össze a válság.

Sok család vagyonokat vesztett az ingatlan- és hitelválság következtében, hárommillióra tehető azon háztartások száma, akiket végrehajtás fenyeget. A fogyasztás csökkentése mellett az emberek még mindig csak kapkodják a fejüket a süllyedő gazdaság újabb problémáinak hallatán.

A lakáspiac bedőléséből adódó károk kiheverése évekig is eltarthat, az árak zuhanása és a hitellehetőségek szűkítése hatással van az egyénekre és a vállalkozásokra egyaránt. A Fed elnöke televíziós beszédében felszólította a jogalkotókat és a kormányzati vezetőket a jelzálogpiacon tapasztalható nehézségek kezelésére vonatkozó könnyítő csomag kidolgozására.

A kormány vizsgálja annak lehetőségét, hogy milyen formában lehetne orvosolni a bajba jutott családok problémáit. A végrehajtások elkerülése érdekében alacsony kamatozású, ötéves kamatperiódusú hiteltermék bevezetését tervezik a közeljövőben.

Az államkincstár dollár milliárdokat különített el a bankrendszer felélesztése érdekében, a Fed pedig 1 %-ra mérsékelte az irányadó kamatlábat. A lakosságot érintő módosító intézkedések elfogadása már nem sokat várat magára. Közgazdászok számításai szerint a csomag mindenképpen élénkítő hatással lehet a lakossági fogyasztásra.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A munkaerőpiacon nem számítanak jelentősebb változásra az utolsó negyedévben, a munkanélküliek száma várhatóan stagnálni fog, az átlagos bérnövekedés pedig a harmadik negyedévhez hasonlóan 0,7 % körül alakulhat. A kereskedők szerint aggasztó a forgalom, mindenki a karácsonyi szezon közeledtétől várja a vásárlók számának növekedését.

A lakosság egy részét sokkal jobban aggasztják az egyéni problémák, ezért az országot sújtó nehézségek mellett árnyékba borulnak a választások.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 19. 18:24
Az állami tévécsatorna januárban megújult msora az ünnepi hétvégén folytatódik.
Buxelliott  |  2022. augusztus 19. 07:59
 Szépen megindult az árfolyam a célzóna irányába, lehet a tervezettnél korábban éri el a jelzet...
Holdblog  |  2022. augusztus 19. 06:01
A hoki, a juharszirup és az elképeszt természeti kincsek után lassan a szuperélhet nagyvárosok is fe...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?