12 °C Budapest

Sikeres volt a Budapest Hozamtár Alap jegyzése

Pénzcentrum
2007. október 15. 15:00

Kiemelkedően teljesítette a Budapest Alapkezelő elemzőinek várakozásait a Budapest Hozamtár Alap. A tőkevédett alapot a jegyzési időszak végéig 4 milliárd forint felett jegyezték a befektetők. Az opciós struktúrán keresztül 20 nemzetközi blue chip részvénybe fektető alapot az amerikai jelzálogkötvény-piacon kirobbant bizonytalanságra válaszul indította a Budapest Alapkezelő.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Budapest Alapkezelő új, tőkevédett alapjának október közepéig tartó jegyzésének lezártáig 4.063.810.000 forintot helyeztek el a magyar piacon több szempontból is unikumnak számító nyíltvégű alapban. Ez az eredmény megfelelt a Budapest Alapkezelő várakozásainak.

A Budapest Hozamtár Alap hozamlehetőségeit egy, a 20, nemzetközi blue chip részvényből álló kosár teljesítménye nyújtja. A kosárban szereplő, minden egyes részvény nagy forgalommal, kiemelkedő teljesítménnyel és magas likviditással büszkélkedhet. Ezenkívül kulcsszerepük van a világ három legfejlettebb gazdasági régiója, vagyis az Amerikai Egyesült Államok, Nyugat-Európa és Japán fejlődésében.

A Budapest Hozamtár Alap futamideje 4 év, de a befektető saját igényeihez igazíthatja, szabadon eldöntheti, hogy meddig fialtatja pénzét az Alapban, a befektetők ugyanis akár egy évre is elhelyezhetik megtakarításaikat a tőkevédett alapban. Mivel az alap nyílt végű, így a befektetési jegyek szükség esetén bármikor visszaválthatók, valamint további jegyeket is lehet vásárolni, az alap elindulásának évfordulóin ráadásul kedvezményes kondíciókkal lehet visszaváltani vagy megvásárolni az Alap befektetési jegyeit.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?