13 °C Budapest

Új befektetési lehetőségek az Allianznál

Pénzcentrum
2007. augusztus 1. 15:00

Az Allianz magyarországi csoportja a különböző nagyságú pénzeszközökkel rendelkező, eltérő preferenciájú befektetőknek most kiváló befektetési lehetőségeket kínál: az Allianz Fix Betétet és a Kamatfigyelő Betétet, az Allianz Betétmixet, valamint az Allianz Best Invest "2007 Nyár" nevű terméket. A sokféle lehetőség mellett, a kínált kamat is számottevő: akár évi 12,50% is elérhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Allianz a kis és nagy befektetők, átmeneti vagy hosszú távú megtakarítást keresők, kockázatkerülők vagy nagyobb hozam reményében nagyobb kockázatot bevállalók számára is nyújt pénzügyi megoldásokat. Az Allianz Bank által kínált Allianz Betétmix például egy kombinált befektetési lehetőség azoknak, akik szívesen kipróbálnák magukat a tőzsdék világában, ugyanakkor túlzott kockázatot nem szeretnének vállalni. A Betétmix lekötött betéti része rövidtávon kiemelkedő, évi 12,50%-os1 kamatot nyújt, ugyanakkor hosszú távon is kedvező hozam lehetőségét kínálja, hiszen a Betétmix másik része lehet például (az Allianz Hungária Életprogramjai mellett) a garantált hozamot nyújtó Allianz Best Invest "2007 Nyár" befektetett tőkéjére évi 12,90%-os extrahozamot nyújtó befektetési eszközalapja.

A lekötött betétek azok számára jelenthetnek ideális megtakarítási formát, akik szeretik előre tudni, hogy pénzük után mekkora kamatra számíthatnak, és pontosan tudják, mennyi ideig tudják nélkülözni pénzüket. Az Allianz Fix Betét nevű 2 hónapos betétre most akciós2, évi 10%-os kamat kínál az Allianz Bank. Ehhez a betétet le kell kötni és a futamideje alatt, belföldön legalább négyszer vásárlásra3 kell használni bármely Allianz bankszámla mellé igényelt Visa Electron vagy Visa Classic típusú betéti kártyát. A 2. kamatperiódustól kezdve pedig évi 7%-os4 betéti kamatot kap a hűséges ügyfél, illetve természetesen a betét mellé jár a díjmentes életbiztosítás is. A másik típus, az Allianz Kamatfigyelő Betét5 kamatösszegét az Allianz Bank nem fix kamatozással állapítja meg, hanem az egy hetes BUBOR kamatlábához alakítja értékét. Így az ügyfelek a fix kamatoknál magasabb kamatoktól sem esnek el, ugyanakkor e termék is magában hordozza a lekötött betétek minden előnyét.

Az Allianz Hungária Biztosító azon ügyfeleinek szeretne befektetési lehetőségeket kínálni, akik a tavaly bevezetett kamatadó miatt megtakarításaik nagy részét egy éves lekötött betétekbe fektették (ezek a megtakarítások idén augusztusban szabadulnak fel): az újonnan kötött egyszeri díjas Allianz Életprogramok és Hozam Pluszok termékekkel, valamint eseti díjas befizetéssel a már meglévő életbiztosításokra (Allianz Életprogram, Hungária Alap). Emellett az Allianz Bank most Betétmix termékét is kiterjeszti, és nemcsak Allianz Életprogram köthető a kiemelt kamatozású lekötött betét mellé, hanem az új Best Invest "2007 Nyár" nevű termék is (ez esetben azonban a minimális befektetett összeg 2 millió Ft, 50-50%-os megoszlásban).

Az Allianz Best Invest "2007 Nyár" a 'Best Invest' nevezetű termékcsomag második tagja, amely az Allianz Csoport három vállalata, az Allianz Hungária Biztosító, az Allianz Bank és a Dresdner Bank összefogásával született.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Ez a konstrukció azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik szeretnének részesedni a legnagyobb amerikai, japán és európai vállalatok részvénypiaci emelkedéséből (Standard & Poors 500, Nikkei 225, Dow Jones Eurostoxx 50), de akiknek az is fontos, hogy 3 évre befektetett tőkéjüket biztonságban tudják. Emellett a befektetett tőkére az Allianz évi 12,90%-os6 extrahozamot biztosít az összeg Allianz Hungária Biztosító bankszámlájára való beérkezésétől 2007. szeptember 30-ig.

Az Allianz Best Invest "2007 Nyár" újszerű hozamszámításával segít abban, hogy a befektető mindig pontosan tudja, befektetése hol áll és adott esetben a "csúcson" tudjon kiszállni. A tartam során az Allianz negyedévente kiszámítja a három tőzsdeindex által alkotott indexkosár átlagos hozamát úgy, hogy az átlagot mindig a tartamból addig eltelt negyedévek záró-értékéből számítja ki. A három éves tartam végén kiszámolt átlagos hozamok közül kiválasztja a legmagasabbat, és az ügyfél befektetését ezzel a legmagasabb hozammal megnövelve fizeti ki. A befektetésének biztonságát pedig - az Allianz szakértőinek tudásán és évtizedes tapasztalatán túl - a Best Investbe beépített tőkegarancia biztosítja.
Az Allianz Best Invest "2007 Nyár" csak korlátozott ideig, 2007. augusztus 1. és szeptember 10. között vásárolható meg.
A fentieken túl az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár előnyös megtakarítási formát kínál azoknak, akik gondoskodni kívánnak nyugdíjas éveikről: kamatadómentesen gyarapítja a tagok által befizetett összegeket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?