28 °C Budapest

Panaszáradat: baj van a kötelezővel...

Pénzcentrum
2006. november 8. 08:30

2006. III. negyedévében összesen 1043 db. - engedély- vagy bejelentés köteles tevékenységet végző pénzügyi intézményre vonatkozó - írásos fogyasztói panasz érkezett a Felügyeletre, amelyeket a Panaszkezelési Főosztály az érintett pénzügyi szervezeteknek kivizsgálásra és észrevételezésre megküldött.

Az előző negyedévhez képest a panaszok száma kismértékben, 2,9 %-kal csökkent (31 db panasszal kevesebb érkezett), ugyanakkor 2005. harmadik negyedévéhez viszonyítva a tárgynegyedévi panaszok száma 31,9 %-kal magasabb.

A panaszok szektorális arányaiban lényeges változás sem az előző időszakhoz, sem pedig az előző év azonos negyedévéhez képest nem volt.

A harmadik negyedévben összesen 1115 ügy került lezárásra (ezek közül 429 db a harmadik negyedévben, 686 db pedig az év korábbi időszakaiban érkezett panasz volt ). Az összes lezárt ügyből a harmadik negyedévben 407 db minősült részben vagy egészében megalapozottnak. A harmadik negyedév végén 768 bejelentés volt folyamatban.

Pénz- és tőkepiaci szektor

Az előző negyedévvel összevetve az állapítható meg, hogy a szolgáltatásfajtánkénti panaszsorrendben érdemi módosulás nem következett be. Ugyanakkor a hitelezéssel kapcsolatos panaszok részaránya az előző negyedévi csökkenés után ismét hatvan százalék.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az általános hitelezéssel kapcsolatos panaszok 152 darabról 189 darabra növekedtek. A hitelezés után a sorrendben következő folyószámla vezetésre 12 db-bal kevesebb panasz érkezett.

Biztosítási és pénztári szektor

A biztosítási és pénztári szektor szolgáltatóira 2006. III. negyedévében érkezett 459 db panasz az előző negyedévhez képest 3,6 %-os csökkenést jelentenek ( a csökkenés a biztosítási szolgáltatókkal szembeni panaszok mérséklődéséből következik, mert a pénztári panaszok 45,2 %-kal nőttek ). A 2005. III. negyedévéhez viszonyítva a szektorral szembeni panaszoknál a növekedés 44,3 %-os ( ennek döntő többsége viszont a biztosítókkal szembeni panaszokból adódik ).

A panaszok szolgáltatásonkénti megoszlásában több korábbi negyedévvel azonosan a KGFB-vel kapcsolatos problémák dominálnak, részarányuk csekély mértékben csökkent a 2006. II. negyedévi 62,0 %-os mértékhez képest. Lényegében a többi szolgáltatásfajtánál sem jelentkezett a 2006. II. negyedévhez viszonyítva szignifikáns változás.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 28. 12:09
Vaszily Miklós, a Mészáros Lőrinc-közeli TV2 Csoport igazgatósági elnöke egy most megjelent lapinter...
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
Holdblog  |  2022. június 28. 05:00
A HOLDBLOG olvasói mostanában több kérdést is feltettek nekünk az inflációs helyzettel, a magyar gaz...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?