19 °C Budapest
Havi 1 millióért tétlenkedik az RTL üdvöskéje

Havi 1 millióért tétlenkedik az RTL üdvöskéje

2015. augusztus 3. 15:30

Nemrég adtunk hírt arról, hogy visszatérhet a képernyőre Szabó Zsófi, ő lehet a Got Talent című tehetségkutató show háttérműsorának háziasszonya. Az RTL Klub üdvöskéje jelenleg nem dolgozik, de ezért is busás fizetés üti a markát. Most az is kiderült, mennyi: havi 1 millió(!) forint.

Hosszú szünet után térhet vissza a képernyőre Szabó Zsófi, aki nemrég igazolt csak át a TV2 Jóban-Rosszban című sorozatából az RTL Klubhoz. A sorozat szereplőjeként megközelítőleg 600 ezer forintot keresett, de ennél jóval több üti a markát a konkurens csatornánál, még akkor is, ha épp nem csinál konkrétan semmit, azaz nincs képernyőn.

Az RTL Klubnál Szabó Zsófi három évre írt alá, 36 millió forintért, azaz havi 1 millió forintért - értesült a Bors. De a csatornának nem csak ennyibe került a színésznőből műsorvezetővé előlépett sztár. A TV2-től elvileg csak úgy jöhetett el, ha a 20 millió forintos kötbért fizet, hiszen a konkurenciához távozott. De ezt nem Szabó fizette, hanem az RTL vásárolta ki a csatornától.

Mindezért a hatalmas havi fizetésért egyelőre nem is kellett megszakadnia a fiatal sztárnak. Amióta az RTL Klubhoz igazolt, a lap információi szerint mindössze 25 alkalommal volt a képernyőn látható. Sajtóértesülések szerint viszont nemsokára igen nagy feladatot kap, hiszen ő lesz a Got Talent tehetségkutató háttérműsorának háziasszonya.

Nem ő az egyetlen, akit akkor is fizetnek, ha nem "dolgozik"

Havonta körülbelül egymillió forintos alapfizetés jár más RTL Klubosnak is egy a Blikknek korábban nyilatkozó bennfentes szerint. Ha műsort is kapnak, ennek sokszorosát vihetik haza. Sebestyén Balázs, Lilu, vagy Istenes Bence például hónapok óta befejezte a forgatást, mégis megkapja a milliós alapfizetés.

Balázs 6 hónapja fejezte be a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsort, Istenes Bence és Lilu a ValóVilág óta pihennek, azaz majdnem 6 hónapja nem voltak képernyőn. Szabó Zsófi egyébként az After X vége óta tölti kényszerpihenőjét.

Munka nélkül maximum segély

Szabó Zsófival ellentétben egy átlagos magyar munkavállaló munka nélkül maximum álláskeresési járadékot, ismertebb nevén munkanélküli segélyt kaphat. Ennek összege azonban meg sem közelíti a RTL-hez igazolt színésznő luxusfizetését.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az álláskeresési járadék maximum összege 2015-ben 105 ezer forint/hó (3500 Ft/nap); a nyugdíj előtti álláskeresési segély összege pedig maximum 42 ezer forint/hó (1400 Ft/nap).

Az álláskeresési járadékot az igénylés napjától kezdik el folyósítani 2015-ben is, viszont az új Munka Törvénykönyve alapján már lecsökkentett időtartamig kaphatják meg a munkanélküliek, ez pedig 90 napot jelent.

Ráadásul ez is csak azoknak jár, akik az igényléstől számítva visszamenőleges három évben legalább 360 napig dolgoztak, vagyis rendelkeznek jogosultsági idővel (az az időtartam, amikor a munkavállaló folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik).

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?