16 °C Budapest
Vallott a magyar lottónyertes: erre költi a 630 milliót

Vallott a magyar lottónyertes: erre költi a 630 milliót

2015. március 7. 16:03

2,9 milliárd forint az Ötöslottó főnyereménye: a hatalmas összeg sokak fantáziáját megmozgatja. Talán ezért is jó tudni, milyen problémákkal szembesült egy korábbi magyar lottónyertes.

Magyarországon - például az angolszász országokkal szemben - nincs hagyománya annak, hogy a lottónyertesek nyilvánosságra hozzák kilétüket. Az újdonsült milliomosok sokszor megpróbálják teljesen titokban tartani hatalmas szerencséjüket, vagy esetleg néhány adatot közölnek magukról, vagy arról, mire költik mesés vagyonukat.

Andraschek László egy évvel ezelőtt vállalta fel a nyilvánosság előtt, hogy lottómilliomos lett. Több mint félmilliárdot nyert a Skandináv lottón.

3, 7, 8, 16, 17, 21, 24. Ez a hét szám egy csapásra megváltoztatta a győri férfi életét 2013 őszén, mikor telitalálata lett a Skandin, és ezzel 630 millió forintot nyert. László a sorsolás előtt pedig épp attól rettegett, hogy újra kilakoltatják feleségével, és ismét a szállóra kerül.

Csak akkor lottóztam, ha volt pénzem. Most sem volt sok, mégis, mielőtt megvettem a vonatjegyet (a férfi aznap Budapestre utazott - a szerk.), vásároltam egy szelvényt is. Kivételesen nem a gépi, hanem saját számokkal játszottam. Az egészben az a vicc, hogy hét helyett először csak hat számot ikszeltem be, még utánam is szólt a lottózós hölgy, hogy mondjak egy hetediket is.

- mesélte korábban.

A férfi azóta már egy nagyobb összeggel támogatta azt a hajléktalanszállót is, ahol korábban többször megfordult. Az életén nem akart egy csapásra változtatni, főleg nem eltapsolni a pénzt. Vett egy autót, egy házat a feleségével, és több ingatlant is a család többi tagjának.

Nem szórjuk el a pénzt, akkor sem, ha rokon kéri. Valószínűleg zsigeri dolog, hogy nem költünk összevissza

- mondta most a Kisalföldnek Andraschek László.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

László felesége, Anikó továbbra sem adta fel a tervét, hogy létrehozza a szenvedélybetegeket segítő alapítványát. Ennek a székhelye az a kávézó lesz, ami a hétvégén nyílik Győrben. Csokoládé lesz és üdítő is. Alkohol nem. A bevételből szeretnék fenntartani az alapítványt.


Az elmúlt egy évre visszatekintve elmondták: legnehezebb az volt-, hogy megtanuljanak nemet mondani. Amíg szegények voltak, sokkal könnyebben adták oda az utolsó ezer forintjukat, mert tudták: sorstársaik megbecsülik azt a pénzt. Anikó elmondása szerint volt, hogy Debrecenből érkezett hozzájuk egy anya két gyerekével, és a bedőlt lakáshitelére kért segítséget. Leültették őket, megetették, aztán hazaküldték. Ez már nem ment.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?