18 °C Budapest

Vasárnapi boltzár: itt az Aldi üzenete a dolgozóknak

2014. december 16. 16:01

Meglepő időzítéssel - nem sokkal a vasárnapi boltbezárást szabályozó törvény parlamenti elfogadása után - tette közzé álláskeresési tanácsait az Aldi Magyarország. Szakértők szerint akár 30 ezer fős elbocsátást is hozhat a vasárnapi boltzárra vonatkozó törvény a szektorban. Lépj időben! Ne te legyél az, akit kirúgnak a vasárnapi zárva tartás miatt.

Akár burkolt üzenetként is lehetne értékelni az Aldi Magyarország legutóbbi Facebook-posztját, amelyet nem sokkal a boltok vasárnapi zárva tartását szabályozó törvény parlamenti elfogadása után tettek közzé a közösségi portálon.

Egyszerű véletlenről lehet szó

A felhívás természetesen nem az Aldi jelenlegi dolgozóinak ad tanácsot a későbbi munkakereséshez, hanem a cégcsoport karrieroldalára vezet. Nem szabad ugyanakkor megfeledkezni arról, hogy korábban számos szakmai szervezet is felhívta a figyelmet, hogy

a munkaidőalap 12-14 százalékos csökkenése miatt az elbocsájtás és a bércsökkenés vegyesen fordul majd elő. A legdurvább becslések szerint akár 20-30 ezer munkavállalót is elbocsáthatnak.

A rengeteg ember életét befolyásoló intézkedésről ugyanakkor hatástanulmány a mai napig nem látott napvilágot. Nem kell azonban sokáig várnunk a döntés esetleges következményeire, a törvény ugyanis március 15-én hatályba is lép. Tehát a következő alig 3 hónapban kiderül, lesznek-e átszervezések, elbocsájtások az ágazatban.

Mit kell tenned, ha nem akarsz utcára kerülni?

Bár szinte lehetetlen felkészülni egy állami intézkedés miatti általánosm, és átfogó átszervezésre, a megfelelő hozzáállással viszont mindenképp sokat tehetünk, azért, hogy ne mi kerüljünk az utcára. Mindenképp célszerű legalább ebben az időszakban rendkívül megbízhatóan, pontosan végezni a munkát, minél kevesebb hibával, kasszahiánnyal zárnni az egyes napokat. További pozitívum, ha legalább időnként túlórák vállalásával is bizonyítja valaki, hogy kellően motivált annak érdekében, hogy a pozíciójában maradjon.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Értesültél az esetleges átszervezésekről, esetleg már ki is rúgtak a vasárnapi vásárlást szabályozó törvény miatt? Írd meg történeted a kirugtakvasarnap@penzcentrum.hu e-mail címre. Köszönjük!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.03.22 12:59
Készülnek a számviteli beszámolók, így most a pénzügyi-számviteli munkatársak eléggé elfoglaltak. A...
laskainelli  |  2023.03.22 07:59
A tartós kapcsolatban, mikor túl vannak a párok az építkezés szakaszán és létrejött mindaz, amit cél...
vezetoi-coaching  |  2023.03.21 13:05
Egy angol nyelvű párbeszéd egy AI-val. Semmit se javítottam rajta, még a saját elírásaimat, misspell...
hrdoktor  |  2023.03.20 06:08
A súlyos következményekkel fenyegető magas vérnyomás Magyarországon a becslések szerint minden negye...
legacykft  |  2023.03.17 19:36
A munkahelyi motiváció kérdése egy nagyon sokat emlegetett téma, már-már „lerágott csont”, de egyben...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 23. csütörtök
Emőke
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?