20 °C Budapest
Hihetetlen! Tényleg ennyit keresett halála óta Zámbó Jimmy?

Hihetetlen! Tényleg ennyit keresett halála óta Zámbó Jimmy?

Pénzcentrum
2014. szeptember 19. 16:36

Zámbó Jimmy halála óta csaknem 350 ezer lemezét adták el.

A lap információi szerint Jimmy lemezeit 13 évvel halála után is folyamatosan utánnyomják, mert az elsőtől az utolsóig mindegyik egyformán kelendő. Amíg élt, kétmillió lemezt adott el, a halála után pedig megközelítőleg háromszázötvenezret.

A hatalmas számok persze mesés jogdíjakat jelentenek, Jimmy a halála óta megközelítőleg 500 millió forintot keresett. Az örökösei ebből mintegy havi egymilliót kaptak, ami az elmúlt tizenhárom esztendő alatt 156 millió forint bevételt jelent.

Tragédia a családban: erre sokan nem is gondolnak

Kevesen gondolnak rá, pedig akár ingyen is bebiztosíthatják, hogy a számlájukon lévő pénz ne képezze a hagyatéki eljárás részét. Egy haláleseti rendelkezés megadásával rengeteg időt és pénzt is megspórolhatunk szeretteinknek, ha a tragédia bekövetkezne.

Sokan nem is tudnak róla, hogy bankszámlájukhoz, bankbetétjükhöz haláleseti rendelkezést is megadhatnának. Pedig minden banknál igen kedvező feltételek mellett lehet rendelkezni egy vagy több kedvezményezettről. Van olyan pénzintézet, ahol ráadásul díjmentesen biztosítják ezt a lehetőséget az ügyfelek számára. De a többi banknál is kétezer forint alatti összegből megnevezhetjük a halálunk esetére szóló kedvezményezettet (vagy a részesedési arányuk megjelölése mellett kedvezményezetteket), aki(k)nek a bank köteles kifizetni a számla egyenlegét attól függetlenül, hogy törvényileg ki az elhunyt örököse. Ugyanakkor az elhalálozási rendelkezés a számla tulajdonosát vagy a meghatalmazottakat nem korlátozza a számla feletti rendelkezésben a tulajdonos életében.

A kedvezményezett jelölésével tehát biztosíthatjuk azt, hogy a bankszámlán lévő összeg ne tartozzon az egykori számlatulajdonos hagyatékhoz. Így a halál tényének hitelt érdemlő igazolás mellett, de a hagyatéki eljárás lefolytatása nélkül a kedvezményezett részére kifizeti a bank a pénz. A kedvezményezetti jelölés semmilyen feltételhez nem köthető. A kedvezményezett rendelkezése csak a számla megszüntetésére és a számlán lévő összeg kifizetésére vagy átutalására vonatkozhat.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?