14 °C Budapest

Feketén őrzik a nemzeti repülőteret?

2011. május 4. 10:02

Erős a gyanú, hogy feketemunkások őrzik a Liszt Ferenc Repülőteret - adta hírül a Bors. A lapot az ügyben eljáró Repülőtéri Rendőr Igazgatóság úgy tájékoztatta, hogy kétséget kizáróan megállapítható az adócsalás alapos gyanúja a Budapest Airport (BA) Zrt. Fegyveres Biztonsági Őrségénél.

Április 26-án számolt be először a Bors a nyomozásról. Sárközi Alexandra őrnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője közölte, hogy munkaszerződés nélküli foglalkoztatással elkövetett adócsalás miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren alkalmazott fegyveres biztonsági őrök ügyében. A hatóság tájékoztatása szerint az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, a rendelkezésre álló adatokat gyűjtötték be, és tanúkat hallgattak meg az adónyomozók. Az adóhivatalnál a rendőrök tettek feljelentést, mert azt feltételezték, hogy feketemunkások őrzik a nemzetbiztonsági szempontból kiemelt légikikötőt.

A lap birtokába került iratokból az derül ki, hogy a BA Zrt. Fegyveres Biztonsági Őrség ellen repülőtéri dolgozóktól származó információk alapján indítottak nyomozást, mert többen azt tapasztalták, hogy innen-onnan összeszedett és munkaszerződés nélkül dolgoztatott őrök jártak-keltek a repülőtér területén. A nemzetbiztonsági szempontból kiemelt területre a rendőrök is csupán ellenőrzés után léphetnek be, ami komolytalannak tűnik, ha szedett-vedett őrök végzik. Bár a nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik, a feljelentés alapját képező jelentésekben a törvénytelenül foglalkoztató cég vezetőit gyanúsítják meg a szabálytalanságok elkövetésével.

Hardy Mihály, a BA Zrt. szóvivője korábban a lapnak azt nyilatkozta: "tündérmese, ilyen nem történt". A szóvivő akkor sem kívánt változtatni álláspontján, amikor szembesítették a ténnyel, miszerint a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság vizsgálata alapján igenis fennáll az alapos gyanú, hogy az említett bűncselekményt valaki elkövette a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?