19 °C Budapest

2300 állásajánlat: Te is találhatsz munkát!

2009. november 2. 04:33

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Magyarországon a nyilvántartott álláskeresők száma a szeptemberi zárónapon 566,3 ezer fő volt. A Pénzcentrum most a szolgálat 2300 állásajánlata között böngészett.

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a magas fizetések ellenére Nagy-Britanniában a legrosszabb élni. Annak ellenére, hogy a legmagasabb fizetéseket az angolok viszik haza (a 35 730 fontos átlag 10 000 fonttal magasabb az európai átlagnál), mégsem elégedettek az élettel: sokat kell dolgozni, kevés a szabadság, az élelmiszer és az üzemanyag egyre drágul, ráadásul a nap is keveset süt.

Tény, hogy Nagy-Britanniában dübörög a munkanélküliség: a legfrissebb adatok szerint a szigetországban a munkanélküliek száma meghaladja a 2,47 milliót. A nyári hónapokban közel 90 ezer embert bocsátottak el, ráadásul a fiatal munkanélküliek aránya megközelíti az egymilliót.

Az állásbörzéket pedig több ezer ember keresi fel, előfordulnak ilyen sorok is:

Fotó: Pénzcentrum archív


Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Magyarországon a nyilvántartott álláskeresők száma a szeptemberi zárónapon 566,3 ezer fő volt. Ez az előző hónaphoz képest enyhe, 0,4%-os (2,3 ezer fős) növekedést mutat. Az álláskeresők száma július óta mutat emelkedést, mely főként a pályakezdő fiatalok fokozott beáramlásának a következménye.

Az elmúlt hónap folyamán 27,3 ezer új állást jelentettek be a munkáltatók, amely 3 ezerrel (12,5%-kal) több az augusztusi adatnál. Az előző év azonos időszakához képest azonban továbbra is igen nagy mértékű (32,4%-os) elmaradás mutatkozik az új munkaerőigények számát tekintve.

A Pénzcentrum rendszeres havi körképében böngészi az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapját, azzal a nem titkolt céllal, hogy új lehetőségeket mutassunk, és biztatást adjunk az álláskeresőknek. Az ÁFSZ honlapján október utolsó napjaiban 2319 állásajánlatot találtunk.

A Dél- Alföldön október végén 462 szabad állás vár arra, hogy valaki betöltse, igaz, a hirdetések között elrejtve külföldi ajánlatokat is találunk, Nagy-Britanniába például ápolót keres a szarvasi kirendeltség. Aki ebben a régióban helyezkedne el hasonló munkakörben, keresse például Kunpeszér község önkormányzatát, ők ugyanis ápolási asszisztens jelentkezését várják. Szegeden a Bova Fitnesz Kft. 4 órás személyi edzőt keres, míg Mórahalomba jogvédelmi tanácsadót várnak. A sarkadi kirendeltség szódást keres, a várható bruttó kereset 71 500 forint.

Dél-Dunántúlon ezúttal 179 pozícióra pályázhatunk. Kaposváron egy betonkeverőgép-kezelő havi bruttó 150 000 forintot kereshet, míg Bélapátfalván egy darukezelő minimum 87 500-at. Dombóvárra ellető kanászt várnak, a várható bruttó kereset 71 500 - 125 000 forint/hó. Pécsett a Hun-Green Kft. parkfenntartási vezetőt keres, felsőfokú végzettség szükséges.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Észak- Alföldön 249 pozícióra kerestek embert október utolsó hetében. Debrecenben a Pirehab Nonprofit Kft. festő, fényező szíjgyártót keres, de -ahogy a hirdetés fogalmaz- "szobafestő és mázoló is jó". A szolnoki kirendeltség igazi oldschool munkára játék-, bazáráru-, sportszerkészítő, javítót/összeszerelőt vár (igaz, a fizetés is meglehetősen régimódi, havi bruttó 66 ezer forint). Nyíregyházán két helyre is várnak thai masszőrt, és még mindig három helyre kínai szakácsot.

Az Észak-Magyarországi régióban ezúttal 280 állásajánlatot találtunk: két városban, Egerben és Salgótarjánban is van szabad hely kínai szakácsok számára. Jóval több helyre keresnek ugyanakkor bolti eladót, segédmunkást, ács-állványozót, és felszolgálót is. A régióban továbbra is tucatnyi gyártósori összeszerelőt várnak, Gyöngyöstől Tiszaújvárosig.

A Közép-Dunántúl menüpontjában mintegy 245 betöltetlen pozíció szerepel az ÁFSZ honlapján, 15-tel több, mint egy hónappal ezelőtt. Esztergomban díjbeszedőt, mérőóra-leolvasót keresnek, Tatán dísznövénykertészt, Velencén EU-s pályázatkezelőt. A régióban öt helyre is várnak gumitermék-gyártót, vulkanizálót, elsősorban a Bridgestone és a Hankook gumigyártó nagyvállalatok kutatnak ilyen munkatársak után. Székesfehérváron a METRO áruház utcájába keresnek gyorsétkeztetési eladót (azaz büfést), elsősorban 50 év feletti, a válság miatt munkájukat vesztett álláskeresők jelentkezését várják.

Közép- Magyarországon ezúttal 360 állásajánlat közül válogathatunk. Bugyin például csiszológép-kezelőt, Gödöllőn gazdasági adminisztrátort, Biatorbágyon pedig masszőrt keresnek. Budapest XI. Kerületébe kazángépkezelőt várnak, a XII. Kerületbe mosó-és vasalónőt, Ráckevére pedig dohánygyártó gépkezelőt.

A Nyugat-Dunántúlon 548 betöltetlen állás vár a munkakeresőkre. A régióban 3 autóbuszvezető is el tud helyezkedni, csakúgy, mint 2 csőhálózat-szerelő, 14 eladó, 10 üzletkötő, és egy elektromosív-hegesztő (utóbbit Nagykanizsán keresnek). A Pro Kultúra Sopron Kht. Hangtechnikust keres, a szerencsés kiválasztott akár havi bruttó 180 ezer forintot is kereshet, szakmai gyakorlat előny, de nem szükséges.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.05.28 14:19
A párkapcsolatokban az egyik legnehezebb döntés a válásra gondolni. A válás komoly érzelmi és anyagi...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrdoktor  |  2023.05.22 06:45
Egyre több munkahely biztosít ingyen gyümölcsöt a munkavállalóknak, ami egyszerre közérzet- és egész...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
ajovomunkahelye  |  2023.05.18 12:54
Úgy tűnhet, hogy manapság a munkahelyi sokszínűségről, méltányosságról és befogadásról beszél minden...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 28. 16:06