2300 állásajánlat: Te is találhatsz munkát!

2009. november 2. 04:33

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Magyarországon a nyilvántartott álláskeresők száma a szeptemberi zárónapon 566,3 ezer fő volt. A Pénzcentrum most a szolgálat 2300 állásajánlata között böngészett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a magas fizetések ellenére Nagy-Britanniában a legrosszabb élni. Annak ellenére, hogy a legmagasabb fizetéseket az angolok viszik haza (a 35 730 fontos átlag 10 000 fonttal magasabb az európai átlagnál), mégsem elégedettek az élettel: sokat kell dolgozni, kevés a szabadság, az élelmiszer és az üzemanyag egyre drágul, ráadásul a nap is keveset süt.

Tény, hogy Nagy-Britanniában dübörög a munkanélküliség: a legfrissebb adatok szerint a szigetországban a munkanélküliek száma meghaladja a 2,47 milliót. A nyári hónapokban közel 90 ezer embert bocsátottak el, ráadásul a fiatal munkanélküliek aránya megközelíti az egymilliót.

Az állásbörzéket pedig több ezer ember keresi fel, előfordulnak ilyen sorok is:

Fotó: Pénzcentrum archív


Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Magyarországon a nyilvántartott álláskeresők száma a szeptemberi zárónapon 566,3 ezer fő volt. Ez az előző hónaphoz képest enyhe, 0,4%-os (2,3 ezer fős) növekedést mutat. Az álláskeresők száma július óta mutat emelkedést, mely főként a pályakezdő fiatalok fokozott beáramlásának a következménye.

Az elmúlt hónap folyamán 27,3 ezer új állást jelentettek be a munkáltatók, amely 3 ezerrel (12,5%-kal) több az augusztusi adatnál. Az előző év azonos időszakához képest azonban továbbra is igen nagy mértékű (32,4%-os) elmaradás mutatkozik az új munkaerőigények számát tekintve.

A Pénzcentrum rendszeres havi körképében böngészi az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapját, azzal a nem titkolt céllal, hogy új lehetőségeket mutassunk, és biztatást adjunk az álláskeresőknek. Az ÁFSZ honlapján október utolsó napjaiban 2319 állásajánlatot találtunk.

A Dél- Alföldön október végén 462 szabad állás vár arra, hogy valaki betöltse, igaz, a hirdetések között elrejtve külföldi ajánlatokat is találunk, Nagy-Britanniába például ápolót keres a szarvasi kirendeltség. Aki ebben a régióban helyezkedne el hasonló munkakörben, keresse például Kunpeszér község önkormányzatát, ők ugyanis ápolási asszisztens jelentkezését várják. Szegeden a Bova Fitnesz Kft. 4 órás személyi edzőt keres, míg Mórahalomba jogvédelmi tanácsadót várnak. A sarkadi kirendeltség szódást keres, a várható bruttó kereset 71 500 forint.

Dél-Dunántúlon ezúttal 179 pozícióra pályázhatunk. Kaposváron egy betonkeverőgép-kezelő havi bruttó 150 000 forintot kereshet, míg Bélapátfalván egy darukezelő minimum 87 500-at. Dombóvárra ellető kanászt várnak, a várható bruttó kereset 71 500 - 125 000 forint/hó. Pécsett a Hun-Green Kft. parkfenntartási vezetőt keres, felsőfokú végzettség szükséges.

Észak- Alföldön 249 pozícióra kerestek embert október utolsó hetében. Debrecenben a Pirehab Nonprofit Kft. festő, fényező szíjgyártót keres, de -ahogy a hirdetés fogalmaz- "szobafestő és mázoló is jó". A szolnoki kirendeltség igazi oldschool munkára játék-, bazáráru-, sportszerkészítő, javítót/összeszerelőt vár (igaz, a fizetés is meglehetősen régimódi, havi bruttó 66 ezer forint). Nyíregyházán két helyre is várnak thai masszőrt, és még mindig három helyre kínai szakácsot.

Az Észak-Magyarországi régióban ezúttal 280 állásajánlatot találtunk: két városban, Egerben és Salgótarjánban is van szabad hely kínai szakácsok számára. Jóval több helyre keresnek ugyanakkor bolti eladót, segédmunkást, ács-állványozót, és felszolgálót is. A régióban továbbra is tucatnyi gyártósori összeszerelőt várnak, Gyöngyöstől Tiszaújvárosig.

A Közép-Dunántúl menüpontjában mintegy 245 betöltetlen pozíció szerepel az ÁFSZ honlapján, 15-tel több, mint egy hónappal ezelőtt. Esztergomban díjbeszedőt, mérőóra-leolvasót keresnek, Tatán dísznövénykertészt, Velencén EU-s pályázatkezelőt. A régióban öt helyre is várnak gumitermék-gyártót, vulkanizálót, elsősorban a Bridgestone és a Hankook gumigyártó nagyvállalatok kutatnak ilyen munkatársak után. Székesfehérváron a METRO áruház utcájába keresnek gyorsétkeztetési eladót (azaz büfést), elsősorban 50 év feletti, a válság miatt munkájukat vesztett álláskeresők jelentkezését várják.

Közép- Magyarországon ezúttal 360 állásajánlat közül válogathatunk. Bugyin például csiszológép-kezelőt, Gödöllőn gazdasági adminisztrátort, Biatorbágyon pedig masszőrt keresnek. Budapest XI. Kerületébe kazángépkezelőt várnak, a XII. Kerületbe mosó-és vasalónőt, Ráckevére pedig dohánygyártó gépkezelőt.

A Nyugat-Dunántúlon 548 betöltetlen állás vár a munkakeresőkre. A régióban 3 autóbuszvezető is el tud helyezkedni, csakúgy, mint 2 csőhálózat-szerelő, 14 eladó, 10 üzletkötő, és egy elektromosív-hegesztő (utóbbit Nagykanizsán keresnek). A Pro Kultúra Sopron Kht. Hangtechnikust keres, a szerencsés kiválasztott akár havi bruttó 180 ezer forintot is kereshet, szakmai gyakorlat előny, de nem szükséges.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.22 08:34
  Ez nekem is egy kedvenc képem, történetem. Mint akinek szintén sok könyve van, tőlem is meg szokt...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
perfekt  |  2022.01.19 08:18
2022. évi első, közbeszerzési témájú bejegyzésünket - évek óta követett gyakorlatunknak megfelelően...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
hrdoktor  |  2022.01.17 06:30
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbesz...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 22. szombat
Vince, Artúr
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20