16 °C Budapest

Akasztják a hóhért! 1,5 milliárdos adójóváírási baki a briteknél?

Pénzcentrum
2008. július 15. 14:00

A közpénzeket felügyelő hatóság elutasította az adóhatóság (HMRC) beszámolójának aláírását az elmúlt évre vonatkozóan, mivel úgy tűnik, hogy több, mint 1,5 milliárd fontnyi túlfizetést sikerült összehozni adójóváírásokon keresztül.

Tim Burr, a National Audit Office (NAO - Egyesült Királyság nemzeti számvevő hivatala) vezetője szeirnt az adójóváírásokkal kapcsolatos hibák jelentősek, a kérdéssel igenis foglalkozni kell. A HMRC reagálása is összecseng a vizsgáló hatóság véleményével, ugyanis 5 százalék alá szeretnék csökkenteni a túlfizetéseket 2011-re.

Jelenleg a legfontosabb feladata az adóhatóságnak, hogy csökkentsék a hibákat és a csalások lehetőségét a folyamatok során. Bár üdvös, hogy kiderült a probléma, ez jelentős visszaesést jelent a hatóság elfogadottságában, pedig így is komoly küzdelmeket folytat a köz megnyerése érdekében a 2005-ös megalakulása óta.

Késik az APEH: eddig 7 millió az ára!

A hatóság nagy nyomás alatt van, ugyanis elvárás, hogy maximalizálja a bevételeket amellett, hogy meg kell küzdenie többek között a vállalatok elutasításaival, a nem együttműködő munkaerővel, vagy az elvárással, hogy évente 5 százalékos költségcsökkentést hajtsanak végre.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A tavalyi évre vonatkozó túlfizetés azonban úgy tűnik, csak a jéghegy csúcsa, ugyanis a számvevő hivatal szerint az adójóváírások rendszerének bevezetése óta összesen 7,3 milliárd font túlfizetés volt Nagy-Britanniában. A NAO szerint az alapvető hiba abból következik, hogy az adóhivatal nem aktuális információkat használ, ezek okozzák a túl és az alulfizetéseket.

Évente 880 milliárdot veszít a brit adóhatóság: "nem éri meg beszedni a pénzt"!

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?