5 °C Budapest

Itt az újabb feketelista: Te tartozol az APEH-nek?

Pénzcentrum
2007. október 31. 13:00

Míg a magánszemélyek esetében szinte egyáltalán nincs hatással, a vállalkozásoknál azonban annál nagyobb visszatartó erővel bír az APEH által rendszeres időközönként közzétett fekete lista. Utoljára a tegnapi napon frissítette az adóhatóság a legnagyobb adótartozással rendelkező vállalkozások és magánszemélyek listáját.

Az APEH-nek mindig a negyedéves zárását követő harminc napon belül kell közzétenni azon magánszemélyek és vállalkozások nevét, illetve címét, melyek jelentős összegű adóhiánnyal rendelkeznek vagy nem tettek eleget bejelentkezési kötelezettségüknek.

A fekete listára való felkerüléshez azonban valóban jelentős mértékű adósággal kell rendelkeznie a delikvenseknek. Míg a Központi Hitelinformációs Rendszerbe való bekerüléshez csupán a minimálbér mértékének megfelelő összeggel kell tartoznunk, addig az APEH listájára felkerülők valóban nem kispályások.

Az adóhatóságnak ugyanis csakis azon magánszemélyek és vállalkozások nevét kell nyilvánosságra hoznia, akik és amelyek legalább 10, illetve 100 millió forintnyi adótartozással rendelkeznek, és tartozásuk időtartama meghaladja a 180 napot.

A jelenlegi lista első helyén az ES-TEAM Nagykereskedelmi Kft. áll, mely majd 6 milliárd forintnyi adótartozást halmozott fel. A főtevékenységként kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások mellett, korántsem meglepő módon, szép számmal sorakoznak fel olyan vállalkozások, melyek esetében a név az építőipari tevékenységre enged következtetni.

Összesen 724 olyan vállalkozás nevét, lakcímét és adószámát hozta nyilvánosságra az APEH, melyek 100 millió forint feletti összeggel tartoznak a magyar állam felé.

Szeptember 30-án összesen 1897 olyan magánszemélyt és egyéni vállalkozót tartott nyilván az adóhatóság, akik a törvényben meghatározott határértéknél nagyobb adósságot halmoztak fel. A lista az elmúlt negyedévben összesen 43 személlyel bővült.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.12.06 20:29
  Az év vége – noha az elcsendesedést hozná el – sokak számára a pörgést, a végeláthatatlan felad...
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?