Itt az újabb feketelista: Te tartozol az APEH-nek?

Pénzcentrum
2007. október 31. 13:00

Míg a magánszemélyek esetében szinte egyáltalán nincs hatással, a vállalkozásoknál azonban annál nagyobb visszatartó erővel bír az APEH által rendszeres időközönként közzétett fekete lista. Utoljára a tegnapi napon frissítette az adóhatóság a legnagyobb adótartozással rendelkező vállalkozások és magánszemélyek listáját.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az APEH-nek mindig a negyedéves zárását követő harminc napon belül kell közzétenni azon magánszemélyek és vállalkozások nevét, illetve címét, melyek jelentős összegű adóhiánnyal rendelkeznek vagy nem tettek eleget bejelentkezési kötelezettségüknek.

A fekete listára való felkerüléshez azonban valóban jelentős mértékű adósággal kell rendelkeznie a delikvenseknek. Míg a Központi Hitelinformációs Rendszerbe való bekerüléshez csupán a minimálbér mértékének megfelelő összeggel kell tartoznunk, addig az APEH listájára felkerülők valóban nem kispályások.

Az adóhatóságnak ugyanis csakis azon magánszemélyek és vállalkozások nevét kell nyilvánosságra hoznia, akik és amelyek legalább 10, illetve 100 millió forintnyi adótartozással rendelkeznek, és tartozásuk időtartama meghaladja a 180 napot.

A jelenlegi lista első helyén az ES-TEAM Nagykereskedelmi Kft. áll, mely majd 6 milliárd forintnyi adótartozást halmozott fel. A főtevékenységként kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások mellett, korántsem meglepő módon, szép számmal sorakoznak fel olyan vállalkozások, melyek esetében a név az építőipari tevékenységre enged következtetni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Összesen 724 olyan vállalkozás nevét, lakcímét és adószámát hozta nyilvánosságra az APEH, melyek 100 millió forint feletti összeggel tartoznak a magyar állam felé.

Szeptember 30-án összesen 1897 olyan magánszemélyt és egyéni vállalkozót tartott nyilván az adóhatóság, akik a törvényben meghatározott határértéknél nagyobb adósságot halmoztak fel. A lista az elmúlt negyedévben összesen 43 személlyel bővült.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
perfekt  |  2021.10.14 16:27
A Magyar Közlöny 135. számában jelent meg júliusban a Kormány 429/2021. (VII. 16.) Korm. rendelete a...
hrdoktor  |  2021.10.11 08:39
Összegyűjtöttük a legjellemzőbb nőket érintő fertőzések tüneteit és kezelési módjait. [...] Bőveb...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?