A külföldi cégek vadásznak az ifjú tehetségekre...

Pénzcentrum
2007. október 19. 11:05

Gombamód szaporodnak a közös szolgáltató központok (shared service centers) Magyarországon, amelyekből közepes- és nagyméretű jelenleg mintegy 50-60 működik hazánkban - jellemzően Budapesten és néhány megyeszékhelyen. A nagy nevek - IBM, Morgan Stanley, EDS, Diageo, GE stb. - után a közeljövőben más kulcsszereplők is érkeznek, ilyen például a Vodafone, amely jelzi, hogy a szolgáltató központok hazai dinamikus felfutása még korántsem ért véget. A speciális szaktudást igénylő vállalatok megjelenése ugyanakkor kiélezett versenyhelyzetet teremtett az "ifjú tehetségek" piacán.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Annak ellenére, hogy a hazai felsőoktatás évről-évre igen nagyszámú pályakezdővel árasztja el a munkaerőpiacot, annak minősége nem minden esetben találkozik az üzleti élet elvárásaival" - hangsúlyozta Nagy Péter a PricewaterhouseCoopers igazgatója, a könyvvizsgáló és tanácsadó cég közös szolgáltató központokról szóló konferenciáján.

A szakmai fórumon résztvevő cégek képviselői egyetértettek abban, hogy kooperáció szükséges a közös szolgáltató központok között, annak érdekében, hogy koordináltan tudják befolyásolni a rendelkezésre álló munkavállalók és pályakezdők felkészültségét - akár közösen lebonyolítandó tréningprogramok keretében is.

A közös szolgáltató központok Magyarországra történő csábítását a kormány is kiemelt ügyként kezeli, egyedi elbírálású és Európai Uniós támogatások is lehívhatók erre a célra. Ez utóbbi esetében maximum fél milliárd forint és nem több mint az összberuházás 20 százaléka pályázható. Magyarország mellett szól a kiépített infrastruktúra, a felsőoktatásból évente a munkaerőpiacra kerülő nagyszámú diplomás pályakezdő, és az európai viszonylatban nem létező vagy minimális időzóna-eltérés is.

"A szolgáltató központok fókuszában elsősorban a pénzügyi, informatikai, illetve HR diplomával rendelkező, több nyelven beszélő, netán külföldi tapasztalattal rendelkező fiatalok állnak, akikért kiélezett harc folyik a piaci szereplők között. A "prémium kategóriájú" pályakezdők megnyeréséért történő versengésbe így a négy nagy könyvvizsgáló és tanácsadó cég mellé egy sor szolgáltató központ is beszállt. Mindezeket figyelembe véve a következő időszakra vonatkozó elvárásunk az, hogy a munkavállalók megszerzésére és megtartására irányuló akciók volumene és jellege változni fog, valamint a munkáltatók rákényszerülnek innovatívabb HR technikák alkalmazására is"- emelte ki Nagy Péter, a PwC igazgatója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.19 09:08
  A tartós kapcsolatban élők számtalan problémát fel tudnak sorolni, hogy mi miatt szenvednek a tár...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06