6 °C Budapest

Mennyire vagyunk elégedettek a lehetőségekkel: meglepő adatok...

Pénzcentrum
2007. augusztus 30. 08:45

Az Európai Bizottság megbízásából a Magyar Gallup Intézet felmérést végzett 75 városban, hogy lakossági megítélés szerint mennyire nehéz munkahelyet vagy lakást találni - írja a Napi Gazdaság.

A városok többségében uniós országokban vannak, de belekerült a mintába Horvátország, és Törökország néhány városa is. A 54 helyen ítélte úgy a megkérdezett 500-500 ember, hogy nem könnyű ott jó munkahelyet találni.

A legjobb helyzetben Prágában vannak a munkakeresők, 68 százalékuk szerint könnyű munkát találni, és mindössze 23 százalék nyilatkozta azt, hogy nehéz az elhelyezkedés. Dublin és Koppenhága hasonló adatokkal szintén a dobogón foglal helyet, az új tagországok közül pedig Pozsony, Varsó, és Ljubljana került be az első 20 helyezett közé.

A legrosszabb vélemények Palermoban láttak napvilágot, ott 96 százalékban gondolták úgy, hogy nagyon nehéz megtalálni egy jó munkahelyet. A felmérésben résztvevő Miskolc és Budapest sem szerepelt jó helyen, Miskolc 83 százalékkal hátulról az ötödik, Budapest pedig 62 százalékkal 59.-e a listán. Fővárosunk után foglal viszont helyet Lisszabon, Róma, és Berlin is.

A lakáskeresés esetében még rosszabbak voltak a vélemények, összességében 27 százalék gondolja úgy, hogy nem nehéz a városában megfelelő lakást találni. A fővárosokban egyébként sem túl jó a helyzet, 90 százalék panaszkodott lakásügyben. A legjobb megítélést Párizs kapta, ott 95 százalék meg van elégedve a lehetőségekkel. A magyar városok elég jó helyen állnak, Miskolc a 16., Budapest pedig a 29. az elégedettségi listán.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem