5 °C Budapest

Alulfizetettnek érzed magad? - Nem vagy egyedül!

Pénzcentrum
2006. május 17. 08:30

A legtöbb munkavállaló úgy érzi, nem becsülik meg eléggé az erőfeszítéseit, sokan úgy vélik, egyenesen alul vannak fizetve. Ez az érzés számos alkalmazottat késztet a munkahelyváltás lehetőségeinek mérlegelésére, holott az esetek többségében "csak" természetes emberi elégedetlenségről beszélhetünk - derül ki a Salary.com kutatásából.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A weblap üzemeltetői által megkérdezett 13,500 alkalmazott 65%-a nyilatkozott úgy, hogy a következő három hónap során új munkahely után néz. Az elégedetlenek 57%-a kifejezetten a fizetését kifogásolja, ezért szeretne váltani.

A Salary.com összevetette a megkérdezettek adatait saját adatbázisával és úgy találták, hogy a fenti csoportból csupán 19% alulfizetett, 17% kifejezetten túlfizetett, 34% pedig megfelelő juttatásban részesül. (A besorolás alapját mindenkinél a hasonló pozíciót betöltő személyek fizetése jelentette. Az adatbázis ágazatonként, vállalatméretenként és régiónként osztályoz, így meglehetősen kifinomult az összehasonlítás.)

Szakértők szerint a realitástól való elszakadás elsősorban azért következhet be, mert az alkalmazottak teljesítménye és önértékelésük között sokszor szakadék tátong. A legtöbb cégnél elgondolkodnak az alkalmazottak azon, "miért is keres XY jobban, mint én". A válasz természetesen egyszerű: a vállalat vezetése többre értékeli a közös célok eléréséhez nyújtott hozzájárulását. A legtöbben persze túlértékelik saját szerepüket, emiatt alulfizetettnek érzik magukat, ami persze kihathat a teljesítményükre is...

A tendencia...

Sokszor nem is a fizetés abszolút mértéke, sokkal inkább annak trendje játszik kiemelkedő szerepet az elégedettségben. Amennyiben egy alkalmazott azt tapasztalja, hogy huzamos ideig nem emelkedik a fizetése, úgy érezheti, hogy alulfizetett és jobban járna, ha máshol próbálna szerencsét.

Ilyenkor a legritkább esetben veszik figyelembe az elégedetlenkedők, hogy az adott ágazatban mi jellemző a bérek alakulására, pedig sokszor ez is releváns lenne a döntéshozatalban. A legtöbben szétnéznek a piacon, hogy mennyiért helyezkedhetnének el és mivel sokan igyeznek kis túlfizetéssel toborozni, beigazolva látják hipotézisüket. A probléma csak az, hogy a prémiummal induló helyen kapott bért is (csodák csodájára) utoléri lassan az iparági átlag...

Nem a névjegykártya számít...

Korunk munkaerőpiacán már szinte mindenki executive, vagy manager, esetleg executive manager, ilyen titulusokkal pedig könnyű alulfizetettnek érezni magunkat.

A Salary.com munkatársai az online kérdőívet kitöltők közül sokakat felhívtak és megtudakolták, mik is valós munkahelyi teendőik. Ezt követően megvizsgálták, mennyire illeszkednek az elmondottak a megadott pozícióhoz és azt tapasztalták, hogy a megkérdezettek mintegy 30%-a "túl van címezve" munkahelyén.

Mindezek ellenére a legtöbb munkavállaló standardizáltnak tartja a pozíciókat, így értékítéletükben az szerepel, hogy az ügyfélkapcsolati menedzser mindenütt ugyanazt csinálja, tehát ugyanannyit is kellene keresnie. (Ezzel nyilvánvalóan több probléma is akad, elég csak az ügyfélkör nagyságára és a vállalat méretére gondolni...)

Az alku ereje is számít...

Előfordulhat persze, hogy hasonló munkakört betöltő személyek juttatása között is van eltérés, ez a legtöbb esetben a munkavállaló alkupozíciójától függ. Hosszabb távon azonban a különbségek a jól irányított szervezetekben kisimulnak. (Értelemszerűen a magasabb kezdőfizetés alacsonyabb emeléseket vonhat maga után, ha ugyanolyan teljesítményt nyújtunk, mint más, aki alacsonyabb szintről indult...
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.11.30 08:38
A Kormány 2021. november 2-án benyújtotta az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények...
hrdoktor  |  2021.11.29 05:13
Vannak olyan életviteli szokások, amelyek észrevétlenül elveszik az energiánkat. [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?