31 °C Budapest

Szokatlanul gyér érdeklődés a 6 hónapos aukción - újra 254-nél a forint!

Pénzcentrum
2005. október 19. 12:40

Az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 6 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción az értékesítésre meghirdetett 30 milliárd forintnyi mennyiségre mintegy 56.9 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. A visszafogott érdeklődés láttán a kibocsátó 30 milliárd forintnál tartotta az elfogadott összmennyiséget. A fedezettség csupán 1.9-szeres, míg az aukciós átlaghozam 6.00% lett.

A mai aukciós átlaghozam 2 bp-tal haladja meg a tegnapi 6 hónapos referencia-hozamot, és 6 bp-tal magasabb a 2 héttel ezelőtti kibocsátás átlaghozamánál. A mai kibocsátásnál az elfogadott ajánlatok viszonylag széles sávban, 5.80% és 6.04% között szóródtak.

eurhufcomp
eurhufcomp

A forint a reggeli stabil nyitást követően azonnal gyengülni kezdett az euróhoz képest, majd több hullámban mostanra már a 254-es szint közelébe kerültek a jegyzések. Hasonló szintekkel múlt héten találkozhattunk. Amennyiben ez az árfolyamszint is elesne, akkor további gyengülés előtt nyílna meg a tér (255-ig, ott erős támaszszint húzódik).

Az állampapírok másodpiacán erőteljes hozamemelkedés látszik: a hosszabb referencia-papíroknál 10-15 bp-os hozamemelkedések figyelhetők meg a tegnap késő délutáni szintekhez képest.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A részvénypiacon ma ismét erőteljes korrekció zajlik, a forint gyengülése ezt felerősítheti (forintban elért hozamok devizára átszámítva egyre csökkennek, ami további profitrealizálást indukálhat.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.26 14:27
A számviteli törvény ez évi változásában módosították a számviteli szolgáltatásokra vonatkozó paragr...
hrdoktor  |  2021.07.26 08:31
Nem minden esetben lehet a szervezet jelzőrendszereire hagyatkozni: tudatos kontroll alatt kell tart...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?