18 °C Budapest

Stabilan 250-nél a forint, számottevő hozamcsökkenés a másodpiacon

Pénzcentrum
2004. július 5. 15:13

A forint reggel a múlt pénteki záróértéke közelében kezdte a napot az euróval szemben, majd egy kisebb erősödést követően a 250.50-es szinten stabilizálódott a kurzus. Az állampapírok másodpiacán számottevő hozamcsökkenés következett be.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint/euró kurzus reggel a 250.70-250.90 közötti nyitási szintről a 250-es szint felé vette az irányt, egyes kötések a lélektanilag is fontos határ alatt is születtek, majd a kurzus a 250.50 közelében stabilizálódott.

A Monetáris Tanács (MT) 14 órakor kiadott közleménye - változatlan alapkamat-szint - nem volt érdemi befolyással a kurzusra, a legutóbbi kötések jellemzően továbbra is a 250.40-250.70 Ft/euró közötti sávban születtek, mely az intervenciós sáv erősebb oldalán mintegy -10.3%-os eltérést jelent a sávközéptől.

Az MT ülését követő közlemény az elkövetkezendő időszakban feltehetően segít a befektetőknek a kamatcsökkentési pálya várható alakulásának, pontosabban a várható kamatcsökkentések időzítésének megítélése kérdésében, mivel kamatdöntésekre ezentúl várhatóan csak a mindenkori havi második ülésen lehet számítani.

Az állampapírok másodpiacán számottevő hozamcsökkenés következett be, a hozamgörbe jellemzően 8-10 bázisponttal került lejjebb, a legnagyobb hozamelmozdulásra az 5 éves lejáratú állampapírnál került sor, amelynél 16 bt-tal 9.49%-ra mérséklődött a referenciaszint. Ennél a lejáratnál az Államadósság Kezelő Központ csütörtökön tart aukciót, az értékesítésre felkínált mennyiség 35 milliárd forint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ÁKK holnap a 3 hónapos diszkont-kincstárjegyek aukcióját tartja, melyen a kibocsátandó mennyiség szintén 35 milliárd forintot tesz ki.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?