Volatilis forintpiac, mérsékelt hozamemelkedés a másodpiacon

Pénzcentrum
2004. június 15. 15:43

A forint ma is a megszokottnál nagyobb volatilitás mellett ingadozott az euróval szemben, a kora délutáni órákban a kurzus a 254-es szint felé vette az irányt, ugyanakkor az elmúlt fél órában a 252 Ft/euró alatti szinten is születtek kötések. Az állampapírok másodpiacán enhye további hozamemelkedés következett be.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint reggel a tegnapi záróértéke közelében nyitott az euróval szemben, majd a kurzus egészen a kora délutáni órákig folyamatos gyengülést mutatott az euróval szemben, megközelítve a 254-es szintet. Az elmúlt fél órában azonban számottevő volatilitás mellett zajlott a kereskedés, a kötések a 251.70-253.70 Ft/euró közötti sávban szóródtak. A legutóbbi kötések jellemzően a 251.70-252.20 Ft/euró közötti sávban születtek, mely az intervenciós sávközéptől mintegy 10.3%-os eltérést jelent.

Az állampapírok másodpiacán mérsékelt további hozamemelkedés következett be, a hozamgörbe mintegy 3-5 bázisponttal mozdult felfelé. A legnagyobb hozamemelkedés a leghosszabb futamidejű 15 éves papíroknál következett be, melyeknél 7 bázisponttal 8.23%-ra emelkedett a referenciaszint.

A 3 hónapos futamidejű diszkont-kincstárjegyeknél 4 bázisponttal 11.41%-ra emelkedett a hozamszint. Ennél a futamidőnél ma jelentős érdeklődés mellett lazajlott aukciót is tartott az ÁKK. Az aukciós átlaghozam jelentős emelkedést mutatott a tegnapi másodpiaci referenciaszinthez képest.

Holnap a 6, míg csütörtökön a 12 hónapos futamidejű diszkont-kincstárjegyek aukciójára kerül sor. Az ÁKK mindkét aukción 35 milliárd forintnyi mennyiségben kíván kibocsátani kincstárjegyeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

HR BLOGGER
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm