Kiváró forintpiac, 1.23 felett a dollár

Pénzcentrum
2004. június 7. 10:49

A forintpiacon a jegybank kora délutáni ülésének végéig a kivárás lehet a jellemző, mivel a piac megosztott a mai kamatcsökkentés kérdésében. A forint ma a pénteki záróértékénél kissé gyengébben nyitott az euróval szemben, az első kötések jellemzően a 253 Ft/euró közelében születtek. Az állampapírok másodpiacán érezhető mértékben (15-20 bp) csökkentek a rövidebb oldali hozamok a kereskedés eddigi szakaszában, mely a kamatcsökkentési várakozások erősödésére utal. A dollár a hétvégére az 1.24-es szint irányába mozdult az euróval szemben, mostanra a kurzus már kis korrekciót mutat. A jen érdemben erősödött a dollárral szemben.

eurhufcomp
eurhufcomp
A forint ma reggel a pénteki zárószintjénél kissé gyengébben nyitott az euróval szemben, az első kötések jellemzően a 252.70 - 253.20 közötti sávban születtek, majd egy átmeneti erősödést követően továbbra is ebben a sávban ingadozik a hazai fizetőeszköz.

Bár az elemzők többsége óvatos kamatcsökkentésre számít a mai jegybanki ülés eredményeként, ugyanakkor többen vannak olyanok is, akik szerint a monetáris hatóság megvárja a ma késő délutáni májusi államháztartási, illetve a pénteki inflációs adatokat, és csak ezután szánja rá magát az irányadó ráta csökkentésére. A döntés nyilvánosságra hozataláig óvatos kereskedésre számíthatunk mind a deviza- mind az állampapírpiacon.

Az állampapírok másodpiacán érezhető mértékű hozamcsökkenés figyelhető meg a kereskedés eddigi szakaszában. A rövidebb oldali hozamok mintegy 15-20 bázisponttal kerültek lejjebb, míg a hosszabb oldali hozamok stagnálást mutatnak.

Az ÁKK holnap 3 hónapos diszont-kincstárjegyeket bocsát ki, csütörtökön az 5 és 10 éves államkötvények aukcióit tartja. Az aukciókra felkínált mennyiségek rendre 35, 35 és 25 milliárd forint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

eurusdcomp
eurusdcomp
A dollár múlt pénteken a vártnál lényegesen kedvezőbb amerikai munkaerő-piaci adatok nyomán gyengült az euróval szemben, az adatok nyilvánosságra kerülését követően a kurzus megközelítette az 1.24 USD/EUR szintet is. A legutóbbi kötések jellemzően az 1.2310 - 1.2330 USD/EUR sávban születtek. Elemzők többsége a pénteki adatok láttán szinte biztosra veszi, hogy a FED június végi kétnapos ülésén 25 bázisponttal emelni fogja a történelmi mélyponton lévő refinanszírozási rátát, míg mások szerint a FED ezzel a lépéssel megvárhatja az augusztusi ülést is. Szakértők szerint sok függ az olajár további alakulásától is, annak többek között az inflációra, illetve a gazdasági növekedésre gyakorolt hatásai miatt. Egyes elemzők véleménye szerint a dollár az olajár csúcsdöntései miatt gyengült az elmúlt két hétben számottevő mértékben az euróval szemben.

Mivel a héten az Egyesült Államokban csak kevés fontosabb makroadat jelenik meg, ezért a piac várhatóan a megszokottnál is jobban figyel majd Alan Greenspan-nek, a FED elnökének keddi londoni, illetve csütörtöki egyesült államokbeli (szenátusi bankbizottsági) beszédeire, melyektől további eligazodást várnak a befektetők.

usdjpycomp
usdjpycomp
A jen az elmúlt néhány órában érezhető mértékben erősödött a dollárral szemben, a kurzus a 111.40-111.50 közeli szintekről mostanra a 110-110.20 USD/JPY közötti sávba mozdult. Technikai szempontból a jen mostani erősödésében szerepet játszhat az, hogy az USD/JPY kurzus 100 és 200 napos mozgóátlaga a 111 közeli szintekhez képest 2-3 jennel alacsonyabb szinteken van. A következő alátámasztási pont a jen/dollár relációban a 109.65-ös szintnél mutatkozik.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm