25 °C Budapest

INA: kacér tekintetek a régióban

Pénzcentrum
2004. május 5. 16:19

Feszültségek vannak az INA menedzsmentjén belül? Mégsem olyan biztos a Mol pozíciója a horvát nemzeti olajcégben? Mindenesetre a Reuters mai tudósítása arra utal, hogy a horvát menedzsment másfele is kacsingathat. Szerintünk a Mol tudja kezelni az esetlegesen jelentkező problémákat. A hírügynökség szerint Tomislav Dragevic vezérigazgató egy iparági konferencián elmondta, hogy a tőzsdei

Feszültségek vannak az INA menedzsmentjén belül? Mégsem olyan biztos a Mol pozíciója a horvát nemzeti olajcégben? Mindenesetre a Reuters mai tudósítása arra utal, hogy a horvát menedzsment másfele is kacsingathat. Szerintünk a Mol tudja kezelni az esetlegesen jelentkező problémákat.

A hírügynökség szerint Tomislav Dragevic vezérigazgató egy iparági konferencián elmondta, hogy a tőzsdei bevezetés és a háborús veteránok részére jutott részvénycsomagon felüli részesedésétől két féle módon válhat meg az állam.

A fiskális szempontból egyszerűbb megoldás, hogy a maradék állami részesedést a Mol vagy egyéb befektető számára értékesítse a kormány, a másik viszont az, hogy az INA kereszttulajdonlással szövetségre lépne több regionális olajtársasággal. Az INA menedzsmentje az utóbbit preferálja, ami nem kedvező a Mol számára.

A Mol-nak az INA részesedés kapcsán két joga van az állammal szemben.
1. Amennyiben valakinek 10%-nál nagyobb részesedést ad el az állam, akkor a Molnak joga van ugyanakkorra összegért ugyanakkora részvénycsomagot venni az állami csomagból.
2. Amennyiben az állam legalább 25%-ot a Molon kívüli befektetőnek elad, a Mol vele adhatja a saját csomagját is.

Azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a Mol a hasonló kérdések rendezésében rutinosnak számít, így valószínáleg le tudja menedzselni ezeket az irányvonalakat is. Az INA menedzsmentjének minden bizonnyal a PKN-nel való Mol huza-vona hívta fel a figyelmét erre a lehetőségre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ez a keresztülajdonlás nagyon szépen hangzik, s nyilvánvalóan minden menedzsmentnek az a jó, hogy a nincsen tulajdonosa cégnek, azonban ebben kérdésben nem a vezetőség személyi preferenciái döntenek.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?