12 °C Budapest

20,000 Ft alatt a Richter

Pénzcentrum
2004. május 3. 14:55

6.1%-os mínuszban 20,000 Ft alatt született utoljára kötés a Richter piacán. A gyógyszergyártó részvényei pénteken 7.4%-kal zuhantak.


Szakaszos, de folyamatos eladói nyomás sújtja immár második napja a domináns gyógyszergyártó piacát. A vételi erő mindeddig nem tudta megtartani az árfolyamot.

A gyógyszergyártó piacán az idei, egyezséget nem hozó gyógyszerár-tárgyalások kezdetén indult a csökkenő trend. Mindezt az elmúlt napok eseményei - a körvonalazódó privatizációs terv, az évek óta először várakozásokat alulmúló gyorsjelentés - rég nem látott ütemű leértékelődéssé gyorsították fel.

Megítélésünk szerint a mai eladási hullámot elsősorban a kedvezőtlen negyedéves teljesítmény okozta. A piac nem hitte el, hogy két év töretlen teljesítménye után a kedvezőtlen tényezők csalódást is okozhatnak. A hazai gyógyszerpiacon bekövetkezett változások, a folyamatos bizonytalanság már nem azt a mértékű kiesést okozta, melyet a menedzsment kompenzálni tudott volna. A 11%-os hazai árbevétel csökkenés hatását nem tudta ellentételezni a 35%-kal megugró FÁK értékesítés.

A privatizációs koncepció az eladásokban kisebb szerepet játszhat. Inkább azokat ösztönözheti eladásra, akik nem teljesen látják az ÁPV végső szándékát a kialakulóban lévő hibrid konstrukcióval.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?