20,000 Ft alatt a Richter

Pénzcentrum
2004. május 3. 14:55

6.1%-os mínuszban 20,000 Ft alatt született utoljára kötés a Richter piacán. A gyógyszergyártó részvényei pénteken 7.4%-kal zuhantak.


Szakaszos, de folyamatos eladói nyomás sújtja immár második napja a domináns gyógyszergyártó piacát. A vételi erő mindeddig nem tudta megtartani az árfolyamot.

A gyógyszergyártó piacán az idei, egyezséget nem hozó gyógyszerár-tárgyalások kezdetén indult a csökkenő trend. Mindezt az elmúlt napok eseményei - a körvonalazódó privatizációs terv, az évek óta először várakozásokat alulmúló gyorsjelentés - rég nem látott ütemű leértékelődéssé gyorsították fel.

Megítélésünk szerint a mai eladási hullámot elsősorban a kedvezőtlen negyedéves teljesítmény okozta. A piac nem hitte el, hogy két év töretlen teljesítménye után a kedvezőtlen tényezők csalódást is okozhatnak. A hazai gyógyszerpiacon bekövetkezett változások, a folyamatos bizonytalanság már nem azt a mértékű kiesést okozta, melyet a menedzsment kompenzálni tudott volna. A 11%-os hazai árbevétel csökkenés hatását nem tudta ellentételezni a 35%-kal megugró FÁK értékesítés.

A privatizációs koncepció az eladásokban kisebb szerepet játszhat. Inkább azokat ösztönözheti eladásra, akik nem teljesen látják az ÁPV végső szándékát a kialakulóban lévő hibrid konstrukcióval.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24