ÁPV Rt. vs Malév: "feltétel a munkabéke tartós megőrzése"

Pénzcentrum
2004. április 29. 15:00

Az alábbiakban az ÁPV Rt. Malév Rt-vel kapcsolatos állásfoglalását tartalmazó teljes közleményt tesszük közzé változatlan formában.


"Az ÁPV Rt. Igazgatósága meghallgatta a Malév Rt. intézkedési tervének 2004. első negyedévi teljesítéséről szóló beszámolót, amit elfogadhatónak minősített, mert megjelentek a hatékonyságjavító intézkedések kezdeti eredményei.

A Malév Rt-nek a múlt évi kormányhatározat alapján biztosítható, idei hárommilliárd forintos tulajdonosi támogatással kapcsolatban az Igazgatóság döntött egy támogatási szerződés megkötéséről, azzal a feltétellel, hogy a társaság átdolgozás után ismételten benyújtandó üzleti terve nem tartalmaz veszteséget. Az ÁPV Rt. Igazgatósága felkérte a Malév Rt. Igazgatóságát, hogy ennek a célnak az elérése érdekében tegyen további, az árbevételt növelő és a költségeket lefaragó intézkedéseket, és folytassa a hatékonyság javító intézkedési tervfeladatok következetes végrehajtását.

Az ÁPV Rt. alapvető tulajdonosi követelménye a légitársasággal szemben az, hogy annak pénzügyi egyensúlya az év végére, újabb tulajdonosi beavatkozás nélkül, fenntartható legyen, amit csak pozitív előjelű eredmény biztosíthat. A hárommilliárdos tulajdonosi támogatás kifizetésére, - az augusztus végi tényleges és az éves várható teljesítési adatok alapján - legkorábban októberben kerülhet sor.

A támogatás folyósításának további feltétele a munkabéke tartós megőrzése, annak összege nem fordítható az eddigi engedélyezetteken túlmenő béremelés céljára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A vonatkozó tavalyi kormányhatározatnak megfelelően a privatizációs szervezet havonta jelentést kér a Malévnek biztosított források felhasználásról, és a légitársaság aktuális pénzügyi helyzetéről. Negyedévente pedig beszámoltatja a légitársaság vezetését a teljesítésről és a hátralévő időszak várható eredményeiről."

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24