17 °C Budapest

ÁPV Rt. vs Malév: "feltétel a munkabéke tartós megőrzése"

Pénzcentrum
2004. április 29. 15:00

Az alábbiakban az ÁPV Rt. Malév Rt-vel kapcsolatos állásfoglalását tartalmazó teljes közleményt tesszük közzé változatlan formában.


"Az ÁPV Rt. Igazgatósága meghallgatta a Malév Rt. intézkedési tervének 2004. első negyedévi teljesítéséről szóló beszámolót, amit elfogadhatónak minősített, mert megjelentek a hatékonyságjavító intézkedések kezdeti eredményei.

A Malév Rt-nek a múlt évi kormányhatározat alapján biztosítható, idei hárommilliárd forintos tulajdonosi támogatással kapcsolatban az Igazgatóság döntött egy támogatási szerződés megkötéséről, azzal a feltétellel, hogy a társaság átdolgozás után ismételten benyújtandó üzleti terve nem tartalmaz veszteséget. Az ÁPV Rt. Igazgatósága felkérte a Malév Rt. Igazgatóságát, hogy ennek a célnak az elérése érdekében tegyen további, az árbevételt növelő és a költségeket lefaragó intézkedéseket, és folytassa a hatékonyság javító intézkedési tervfeladatok következetes végrehajtását.

Az ÁPV Rt. alapvető tulajdonosi követelménye a légitársasággal szemben az, hogy annak pénzügyi egyensúlya az év végére, újabb tulajdonosi beavatkozás nélkül, fenntartható legyen, amit csak pozitív előjelű eredmény biztosíthat. A hárommilliárdos tulajdonosi támogatás kifizetésére, - az augusztus végi tényleges és az éves várható teljesítési adatok alapján - legkorábban októberben kerülhet sor.

A támogatás folyósításának további feltétele a munkabéke tartós megőrzése, annak összege nem fordítható az eddigi engedélyezetteken túlmenő béremelés céljára.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A vonatkozó tavalyi kormányhatározatnak megfelelően a privatizációs szervezet havonta jelentést kér a Malévnek biztosított források felhasználásról, és a légitársaság aktuális pénzügyi helyzetéről. Negyedévente pedig beszámoltatja a légitársaság vezetését a teljesítésről és a hátralévő időszak várható eredményeiről."

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?