23 °C Budapest

ÁPV Rt. vs Malév: "feltétel a munkabéke tartós megőrzése"

Pénzcentrum
2004. április 29. 15:00

Az alábbiakban az ÁPV Rt. Malév Rt-vel kapcsolatos állásfoglalását tartalmazó teljes közleményt tesszük közzé változatlan formában.


"Az ÁPV Rt. Igazgatósága meghallgatta a Malév Rt. intézkedési tervének 2004. első negyedévi teljesítéséről szóló beszámolót, amit elfogadhatónak minősített, mert megjelentek a hatékonyságjavító intézkedések kezdeti eredményei.

A Malév Rt-nek a múlt évi kormányhatározat alapján biztosítható, idei hárommilliárd forintos tulajdonosi támogatással kapcsolatban az Igazgatóság döntött egy támogatási szerződés megkötéséről, azzal a feltétellel, hogy a társaság átdolgozás után ismételten benyújtandó üzleti terve nem tartalmaz veszteséget. Az ÁPV Rt. Igazgatósága felkérte a Malév Rt. Igazgatóságát, hogy ennek a célnak az elérése érdekében tegyen további, az árbevételt növelő és a költségeket lefaragó intézkedéseket, és folytassa a hatékonyság javító intézkedési tervfeladatok következetes végrehajtását.

Az ÁPV Rt. alapvető tulajdonosi követelménye a légitársasággal szemben az, hogy annak pénzügyi egyensúlya az év végére, újabb tulajdonosi beavatkozás nélkül, fenntartható legyen, amit csak pozitív előjelű eredmény biztosíthat. A hárommilliárdos tulajdonosi támogatás kifizetésére, - az augusztus végi tényleges és az éves várható teljesítési adatok alapján - legkorábban októberben kerülhet sor.

A támogatás folyósításának további feltétele a munkabéke tartós megőrzése, annak összege nem fordítható az eddigi engedélyezetteken túlmenő béremelés céljára.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A vonatkozó tavalyi kormányhatározatnak megfelelően a privatizációs szervezet havonta jelentést kér a Malévnek biztosított források felhasználásról, és a légitársaság aktuális pénzügyi helyzetéről. Negyedévente pedig beszámoltatja a légitársaság vezetését a teljesítésről és a hátralévő időszak várható eredményeiről."

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.06.06 23:09
A hűtlenség napvilágra kerülése után az elválás vagy együtt maradás döntése egy nehéz és összetett k...
hrdoktor  |  2023.06.05 06:47
A nyári szabadság nem hoz automatikusan feltöltődést, csak ha a hossza és a minősége is megfelelő....
coachco  |  2023.05.30 15:32
Bizony, nem túlzok, ha azt mondom, tekintetünk mérföldeken, lelkünk századokon túl barangolt a napok...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK:...
Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?