26 °C Budapest

ÁPV Rt. vs Malév: "feltétel a munkabéke tartós megőrzése"

Pénzcentrum
2004. április 29. 15:00

Az alábbiakban az ÁPV Rt. Malév Rt-vel kapcsolatos állásfoglalását tartalmazó teljes közleményt tesszük közzé változatlan formában.


"Az ÁPV Rt. Igazgatósága meghallgatta a Malév Rt. intézkedési tervének 2004. első negyedévi teljesítéséről szóló beszámolót, amit elfogadhatónak minősített, mert megjelentek a hatékonyságjavító intézkedések kezdeti eredményei.

A Malév Rt-nek a múlt évi kormányhatározat alapján biztosítható, idei hárommilliárd forintos tulajdonosi támogatással kapcsolatban az Igazgatóság döntött egy támogatási szerződés megkötéséről, azzal a feltétellel, hogy a társaság átdolgozás után ismételten benyújtandó üzleti terve nem tartalmaz veszteséget. Az ÁPV Rt. Igazgatósága felkérte a Malév Rt. Igazgatóságát, hogy ennek a célnak az elérése érdekében tegyen további, az árbevételt növelő és a költségeket lefaragó intézkedéseket, és folytassa a hatékonyság javító intézkedési tervfeladatok következetes végrehajtását.

Az ÁPV Rt. alapvető tulajdonosi követelménye a légitársasággal szemben az, hogy annak pénzügyi egyensúlya az év végére, újabb tulajdonosi beavatkozás nélkül, fenntartható legyen, amit csak pozitív előjelű eredmény biztosíthat. A hárommilliárdos tulajdonosi támogatás kifizetésére, - az augusztus végi tényleges és az éves várható teljesítési adatok alapján - legkorábban októberben kerülhet sor.

A támogatás folyósításának további feltétele a munkabéke tartós megőrzése, annak összege nem fordítható az eddigi engedélyezetteken túlmenő béremelés céljára.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vonatkozó tavalyi kormányhatározatnak megfelelően a privatizációs szervezet havonta jelentést kér a Malévnek biztosított források felhasználásról, és a légitársaság aktuális pénzügyi helyzetéről. Negyedévente pedig beszámoltatja a légitársaság vezetését a teljesítésről és a hátralévő időszak várható eredményeiről."

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.05.27 12:10
A saját boldogságunk megteremtésében nagy szerepet játszik az egyéni felelősségvállalás. Nem várhatj...
coachco  |  2024.05.23 14:35
Nyakunkon ez a különleges, egyre izgalmasabbnak tűnő június 9, amikor a helyhatósági választást össz...
perfekt  |  2024.05.21 13:59
Abban az esetben, ha felnőttképzés keretében tanulunk, felnőttképzési jogviszony jön létre. Az erre...
hrdoktor  |  2024.05.21 10:15
Azokat az irodai dolgozókat, akik a nap jelentős részében lefelé fordított fejjel néznek a munkaeszk...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm