MOL: még 3,680 perc (2.)

Pénzcentrum
2004. április 28. 14:30

Két és fél nap maradt arra, hogy a MOL és a PKN Orlen aláírja kereszt tulajdonlást is magába foglaló, vállalatszövetség kialakítását eredményező megállapodást. A tavaly ősszel megkezdett tárgyalások elsődleges célja az volt, hogy a lényegesen szigorúbb feltételrendszert eredményező EU-csatlakozást megelőzően kialakításra kerüljön a szövetség. A felek most vagy vállalják, hogy az EU szigorúbb feltételrendszerének megfelelően fognak megállapodni és tovább folytatják a tárgyalásokat, vagy elállnak a megbeszélésektől, ha nem sikerül aláírni két napon belül a megállapodást.

Ezen tárgyalás-sorozat története, csakúgy mint a lengyel olajipar elmúlt három évének privatizációs törekvései meglehetősen szürrealista elemekkel átszőtt fordulatokat is tartalmaztak. A következetesség teljes hiánya jellemzi a lengyel tárgyaló partnert, ahol minisztérium, a privatizációs szervezet és a vállalat szintjén is közös nevezőre kell jutni.

A legfrissebb fejlemény az ügyben, hogy Jan Kulczyk, a PKN egyik részvényese, a leggazdagabb lengyel magánbefektető a fúzió szükségszerűségéről nyilatkozott. Szerinte nincs más reális alternatíva - tudósított a Reuters.

Zbigniew Wrobel, a PKN vezérigazgatója délután erősítette meg, hogy két nappal a határidő lejárta előtt is intenzív tárgyalások folynak a két olajvállalat között. "Reményeim szerint ezt követően is folytatódnak majd az egyeztetések" - idézte Wrobel szavait a Reuters.

A MOL közgyűlése április 30-án lesz, ahol feltételezhetően elkerülhetetlenül szóba fog kerülni a lengyel tárgyalás-sorozat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A MOL számára befektetői oldalról vegyes a potenciális tranzakció megítélése. Szakértők szerint valószínűtlen, hogy a két fél egyezségre jut a fúziós feltételeket illetően a határidőig.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.10.02 07:55
Ez a podcast (a huszonvalamennyi darab egyike, amelyeken Vincze Ágnessel dialogizálunk mindenféléről...
hrdoktor  |  2023.10.02 06:32
Minden cég, szervezet számára felbecsülhetetlen érték, ha összejön egy jól képzett, együttműködő, el...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM