MOL: még 3,680 perc (2.)

Pénzcentrum
2004. április 28. 14:30

Két és fél nap maradt arra, hogy a MOL és a PKN Orlen aláírja kereszt tulajdonlást is magába foglaló, vállalatszövetség kialakítását eredményező megállapodást. A tavaly ősszel megkezdett tárgyalások elsődleges célja az volt, hogy a lényegesen szigorúbb feltételrendszert eredményező EU-csatlakozást megelőzően kialakításra kerüljön a szövetség. A felek most vagy vállalják, hogy az EU szigorúbb feltételrendszerének megfelelően fognak megállapodni és tovább folytatják a tárgyalásokat, vagy elállnak a megbeszélésektől, ha nem sikerül aláírni két napon belül a megállapodást.

Ezen tárgyalás-sorozat története, csakúgy mint a lengyel olajipar elmúlt három évének privatizációs törekvései meglehetősen szürrealista elemekkel átszőtt fordulatokat is tartalmaztak. A következetesség teljes hiánya jellemzi a lengyel tárgyaló partnert, ahol minisztérium, a privatizációs szervezet és a vállalat szintjén is közös nevezőre kell jutni.

A legfrissebb fejlemény az ügyben, hogy Jan Kulczyk, a PKN egyik részvényese, a leggazdagabb lengyel magánbefektető a fúzió szükségszerűségéről nyilatkozott. Szerinte nincs más reális alternatíva - tudósított a Reuters.

Zbigniew Wrobel, a PKN vezérigazgatója délután erősítette meg, hogy két nappal a határidő lejárta előtt is intenzív tárgyalások folynak a két olajvállalat között. "Reményeim szerint ezt követően is folytatódnak majd az egyeztetések" - idézte Wrobel szavait a Reuters.

A MOL közgyűlése április 30-án lesz, ahol feltételezhetően elkerülhetetlenül szóba fog kerülni a lengyel tárgyalás-sorozat.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A MOL számára befektetői oldalról vegyes a potenciális tranzakció megítélése. Szakértők szerint valószínűtlen, hogy a két fél egyezségre jut a fúziós feltételeket illetően a határidőig.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 17. csütörtök
Laura, Alida
24. hét
Június 17.
A tapas világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?