31 °C Budapest

MOL: még 3,680 perc (2.)

Pénzcentrum
2004. április 28. 14:30

Két és fél nap maradt arra, hogy a MOL és a PKN Orlen aláírja kereszt tulajdonlást is magába foglaló, vállalatszövetség kialakítását eredményező megállapodást. A tavaly ősszel megkezdett tárgyalások elsődleges célja az volt, hogy a lényegesen szigorúbb feltételrendszert eredményező EU-csatlakozást megelőzően kialakításra kerüljön a szövetség. A felek most vagy vállalják, hogy az EU szigorúbb feltételrendszerének megfelelően fognak megállapodni és tovább folytatják a tárgyalásokat, vagy elállnak a megbeszélésektől, ha nem sikerül aláírni két napon belül a megállapodást.

Ezen tárgyalás-sorozat története, csakúgy mint a lengyel olajipar elmúlt három évének privatizációs törekvései meglehetősen szürrealista elemekkel átszőtt fordulatokat is tartalmaztak. A következetesség teljes hiánya jellemzi a lengyel tárgyaló partnert, ahol minisztérium, a privatizációs szervezet és a vállalat szintjén is közös nevezőre kell jutni.

A legfrissebb fejlemény az ügyben, hogy Jan Kulczyk, a PKN egyik részvényese, a leggazdagabb lengyel magánbefektető a fúzió szükségszerűségéről nyilatkozott. Szerinte nincs más reális alternatíva - tudósított a Reuters.

Zbigniew Wrobel, a PKN vezérigazgatója délután erősítette meg, hogy két nappal a határidő lejárta előtt is intenzív tárgyalások folynak a két olajvállalat között. "Reményeim szerint ezt követően is folytatódnak majd az egyeztetések" - idézte Wrobel szavait a Reuters.

A MOL közgyűlése április 30-án lesz, ahol feltételezhetően elkerülhetetlenül szóba fog kerülni a lengyel tárgyalás-sorozat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A MOL számára befektetői oldalról vegyes a potenciális tranzakció megítélése. Szakértők szerint valószínűtlen, hogy a két fél egyezségre jut a fúziós feltételeket illetően a határidőig.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?