24 °C Budapest

K&H: A hűség lehet a növekedés alapja

Pénzcentrum
2004. április 28. 11:45

A magyar bankszektorban elhelyezve a K&H Bankot, Bába Ágnes elmondta: 1435 mrd forintos mérlegfőösszegük alapján továbbra is a második helyet foglalják el a szegmensben, csakúgy mint a működési eredmények tekintetében. A vezetőség elismerte, az 1.2%-os ROA mutatón van még mit javítani, a növekedést jelölő tendencia viszont mindenképp kedvező. Az eredményt bemutató számok mögött kiemelten fontos az emelkedő kamat és jutalékeredmény, mely elsősorban a lakossági és lízing hitelállománynak köszönhető. Figyelemre méltó, hogy a működési bevételek növekedési üteme (7.2%) számottevően meghaladja a működési költségek növekedési ütemét (0.6%). A fejlődést vizsgálva megjegyzendő, hogy a mérlegfőösszeg 16.5%-os emelkedést mutat, míg a hitelállomány 26.9%-kal nőtt. A betétállomány ezzel szemben 5.4%-kal csökkent, mely szinte teljes egészében a vállalati szegmensnek köszönhető. A decemberi tőkeemelésből a K&H Bank 14.1 mrd.ot a növekedés finanszírozására használt, míg 8.6 mrd forint került elkülönítésre az Equities ügye miatt. A bankcsoporton belül a K&H Lízingcsoport kihelyezései (93.7 mrd) 134%-kal emelkedtek. A csoport a második helyet foglalja el a piacon. A K&H Alapkezelő érthető okokból veszített piaci részesedéséből. Jelenlegi 8.3%-ával a harmadik legnagyobb szereplőnek számít. John Hollows vezérigazgató a sajtótájékoztató végén örömét fejezte ki, hogy ennyire sikeres évről számolhat be, de egyúttal sajnálja, hogy az Equitiesnél történtekre egyáltalán sor kerülhetett. Hollows egyúttal megköszönte ügyfeleik, munkavállalóik és tulajdonosaik hűségét, mely kiváló alapot szolgáltathat a növekedésre. A vezérigazgató kiemelte, komolyabb erőkkel kell koncentrálni a lakossági oldalra, miközben szinten kell tartani a vállalati szektor eredményeit az egészségesebb egyensúly megteremtése érdekében. Hollows a 16.8%-os ROE-t mindenképp 20% fölé szeretné emelni, míg a hatékonysági hányadost 60% alá igyekszik javítani. A back-office tevékenységek racionalizálására is sor kerülhet, miközben a bank aggresszívabban szeretne fellépni a jövőben. A vezetőség megfelelőnek tartja a jelenlegi fiókszámot, így bővítés nem, csak hatékonyságnövelés várható, mely a jelenlegi fiókok jobb helyekre költöztetését jelentheti.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2023.05.26 12:35
Több kimutatást is lehet olvasni arról, hogyan gyengítettek el bennünket a pandémia évei. A kliensei...
vezetoi-coaching  |  2023.05.23 10:04
Jó, 2 napot késett (a bevezető mutatja, 2 napja kezdtem el…), de hadd szóljon…:-))) Például a macho...
hrdoktor  |  2023.05.22 06:45
Egyre több munkahely biztosít ingyen gyümölcsöt a munkavállalóknak, ami egyszerre közérzet- és egész...
hrbonbon  |  2023.05.18 15:51
Simonyi Judit ügyvezető igazgató Miért is vagyok egy kiválasztási folyamatban? LEHETŐSÉGEK: Ál...
ajovomunkahelye  |  2023.05.18 12:54
Úgy tűnhet, hogy manapság a munkahelyi sokszínűségről, méltányosságról és befogadásról beszél minden...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17