25 °C Budapest

K&H: A hűség lehet a növekedés alapja

Pénzcentrum
2004. április 28. 11:45

A magyar bankszektorban elhelyezve a K&H Bankot, Bába Ágnes elmondta: 1435 mrd forintos mérlegfőösszegük alapján továbbra is a második helyet foglalják el a szegmensben, csakúgy mint a működési eredmények tekintetében. A vezetőség elismerte, az 1.2%-os ROA mutatón van még mit javítani, a növekedést jelölő tendencia viszont mindenképp kedvező. Az eredményt bemutató számok mögött kiemelten fontos az emelkedő kamat és jutalékeredmény, mely elsősorban a lakossági és lízing hitelállománynak köszönhető. Figyelemre méltó, hogy a működési bevételek növekedési üteme (7.2%) számottevően meghaladja a működési költségek növekedési ütemét (0.6%). A fejlődést vizsgálva megjegyzendő, hogy a mérlegfőösszeg 16.5%-os emelkedést mutat, míg a hitelállomány 26.9%-kal nőtt. A betétállomány ezzel szemben 5.4%-kal csökkent, mely szinte teljes egészében a vállalati szegmensnek köszönhető. A decemberi tőkeemelésből a K&H Bank 14.1 mrd.ot a növekedés finanszírozására használt, míg 8.6 mrd forint került elkülönítésre az Equities ügye miatt. A bankcsoporton belül a K&H Lízingcsoport kihelyezései (93.7 mrd) 134%-kal emelkedtek. A csoport a második helyet foglalja el a piacon. A K&H Alapkezelő érthető okokból veszített piaci részesedéséből. Jelenlegi 8.3%-ával a harmadik legnagyobb szereplőnek számít. John Hollows vezérigazgató a sajtótájékoztató végén örömét fejezte ki, hogy ennyire sikeres évről számolhat be, de egyúttal sajnálja, hogy az Equitiesnél történtekre egyáltalán sor kerülhetett. Hollows egyúttal megköszönte ügyfeleik, munkavállalóik és tulajdonosaik hűségét, mely kiváló alapot szolgáltathat a növekedésre. A vezérigazgató kiemelte, komolyabb erőkkel kell koncentrálni a lakossági oldalra, miközben szinten kell tartani a vállalati szektor eredményeit az egészségesebb egyensúly megteremtése érdekében. Hollows a 16.8%-os ROE-t mindenképp 20% fölé szeretné emelni, míg a hatékonysági hányadost 60% alá igyekszik javítani. A back-office tevékenységek racionalizálására is sor kerülhet, miközben a bank aggresszívabban szeretne fellépni a jövőben. A vezetőség megfelelőnek tartja a jelenlegi fiókszámot, így bővítés nem, csak hatékonyságnövelés várható, mely a jelenlegi fiókok jobb helyekre költöztetését jelentheti.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
perfekt  |  2022.06.27 11:41
Az államháztartás egyensúlyát javító külön adók között szerepel az egyszerűsített foglalkoztatás ker...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?