22 °C Budapest

Pannonplast: A legnagyobb tulajdonos még nem jelentkezett

Pénzcentrum
2004. április 27. 08:30

Tegnap egy saját bevallása szerint konzervatív tervekkel rendelkező menedzsment és egy ennél még konzervatívabb elemző (Makray Péter) volt a Tőzsdeklub április vendége. A hangsúly a Pannonplast reorganizációján és a közelgő közgyűlésén volt.

Zoltán Csaba elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a befektetők pozitívan fogadták a Pannonplast új stratégiáját, s a tulajdonosok közül sem jelezte senki, hogy kifogásai lennének a felvázolt úttal. A tulajdonosok közül azonban még nem jelentkezett a legnagyobbként nyilvántartott Pevdi Divat , illetve az új menedzsment még nem került kapcsolatba a Britton/Kartonpack vonallal sem. A Lazurus Rt.-vel kapcsolatban Zoltán Csaba jó kapcsolatról számolt be, miközben a menedzsmentváltások után a Karsai Holdinggal szemben is megszűnt a cég korábbi ellenérzése.

A közgyűlés kapcsán Zoltán Csaba kiemelte, hogy 5%-ról 2%-ra szeretnék csökkenteni a részvényesek regisztrációs kötelezettségét, az igazgatóság a nagyobb transzparencia értelmében el kívánja fogadtatni a BÉT corporate governance irányelveit. A menedzsment bízik a részvényesek támogatásában.

A tervezett saját részvény visszavásárlások terén új elemként került napvilágra, hogy a Pannonplast ezt nyilvános ajánlat formájában szeretné végrehajtani, hogy minden részvényesnek legyen lehetősége élni vele. Az ütemezés kapcsán elhangzott, hogy a cég idén nehéz év előtt áll, így részvényvásárlásokra csak jövőre kerülhet sor, így ez egyelőre csak egy lehetőség.

Orbán Krisztián stratégia igazgató szerint az új menedzsment tevékenysége leghamarabb a 2. negyedéves gyorsjelentésben látszik meg, de az eredmények csak év végére jönnek meg. Az év végi számok már mérhetővé teszik a menedzsment munkáját. A stratégia igazgató szerint az első eredmények a költségekben jelentkeznek majd az árbevétel egy nehezebb dinamizálható tétel. A Pannonplast a jövőben kerülni fogja a régi menedzsment által használt gyakorlatot, mely szerint nulla vagy negatív fedezettel is vállaltak megrendelést.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Zoltán Csaba kérdésre válaszolva ismételten cáfolta, hogy a PannonPipe-ot el kívánná adni a társaság. A függetlenséget firtató kérdésre a menedzsment elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy a cég kicsi, így nem zárható ki a felvásárlás. Ugyanakkor rávilágítottak arra, hogy a műanyagiparban nem érvényesek a hagyományos iparban megfigyelhető telephelykonszolidációból fakadó előnyök. Zoltán Csaba szerint a függetlenség megtartható megfelelő részvényesi struktúrával, illetve stratégiai szövetségekkel. A cél a függetlenség megőrzése.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08