Pannonplast: A legnagyobb tulajdonos még nem jelentkezett

Pénzcentrum
2004. április 27. 08:30

Tegnap egy saját bevallása szerint konzervatív tervekkel rendelkező menedzsment és egy ennél még konzervatívabb elemző (Makray Péter) volt a Tőzsdeklub április vendége. A hangsúly a Pannonplast reorganizációján és a közelgő közgyűlésén volt.

Zoltán Csaba elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a befektetők pozitívan fogadták a Pannonplast új stratégiáját, s a tulajdonosok közül sem jelezte senki, hogy kifogásai lennének a felvázolt úttal. A tulajdonosok közül azonban még nem jelentkezett a legnagyobbként nyilvántartott Pevdi Divat , illetve az új menedzsment még nem került kapcsolatba a Britton/Kartonpack vonallal sem. A Lazurus Rt.-vel kapcsolatban Zoltán Csaba jó kapcsolatról számolt be, miközben a menedzsmentváltások után a Karsai Holdinggal szemben is megszűnt a cég korábbi ellenérzése.

A közgyűlés kapcsán Zoltán Csaba kiemelte, hogy 5%-ról 2%-ra szeretnék csökkenteni a részvényesek regisztrációs kötelezettségét, az igazgatóság a nagyobb transzparencia értelmében el kívánja fogadtatni a BÉT corporate governance irányelveit. A menedzsment bízik a részvényesek támogatásában.

A tervezett saját részvény visszavásárlások terén új elemként került napvilágra, hogy a Pannonplast ezt nyilvános ajánlat formájában szeretné végrehajtani, hogy minden részvényesnek legyen lehetősége élni vele. Az ütemezés kapcsán elhangzott, hogy a cég idén nehéz év előtt áll, így részvényvásárlásokra csak jövőre kerülhet sor, így ez egyelőre csak egy lehetőség.

Orbán Krisztián stratégia igazgató szerint az új menedzsment tevékenysége leghamarabb a 2. negyedéves gyorsjelentésben látszik meg, de az eredmények csak év végére jönnek meg. Az év végi számok már mérhetővé teszik a menedzsment munkáját. A stratégia igazgató szerint az első eredmények a költségekben jelentkeznek majd az árbevétel egy nehezebb dinamizálható tétel. A Pannonplast a jövőben kerülni fogja a régi menedzsment által használt gyakorlatot, mely szerint nulla vagy negatív fedezettel is vállaltak megrendelést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Zoltán Csaba kérdésre válaszolva ismételten cáfolta, hogy a PannonPipe-ot el kívánná adni a társaság. A függetlenséget firtató kérdésre a menedzsment elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy a cég kicsi, így nem zárható ki a felvásárlás. Ugyanakkor rávilágítottak arra, hogy a műanyagiparban nem érvényesek a hagyományos iparban megfigyelhető telephelykonszolidációból fakadó előnyök. Zoltán Csaba szerint a függetlenség megtartható megfelelő részvényesi struktúrával, illetve stratégiai szövetségekkel. A cél a függetlenség megőrzése.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.28 09:02
2022. augusztus 1-től megváltozik az egyetemes földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás igénybevétel...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?