Pannonplast: A legnagyobb tulajdonos még nem jelentkezett

Pénzcentrum
2004. április 27. 08:30

Tegnap egy saját bevallása szerint konzervatív tervekkel rendelkező menedzsment és egy ennél még konzervatívabb elemző (Makray Péter) volt a Tőzsdeklub április vendége. A hangsúly a Pannonplast reorganizációján és a közelgő közgyűlésén volt.

Zoltán Csaba elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a befektetők pozitívan fogadták a Pannonplast új stratégiáját, s a tulajdonosok közül sem jelezte senki, hogy kifogásai lennének a felvázolt úttal. A tulajdonosok közül azonban még nem jelentkezett a legnagyobbként nyilvántartott Pevdi Divat , illetve az új menedzsment még nem került kapcsolatba a Britton/Kartonpack vonallal sem. A Lazurus Rt.-vel kapcsolatban Zoltán Csaba jó kapcsolatról számolt be, miközben a menedzsmentváltások után a Karsai Holdinggal szemben is megszűnt a cég korábbi ellenérzése.

A közgyűlés kapcsán Zoltán Csaba kiemelte, hogy 5%-ról 2%-ra szeretnék csökkenteni a részvényesek regisztrációs kötelezettségét, az igazgatóság a nagyobb transzparencia értelmében el kívánja fogadtatni a BÉT corporate governance irányelveit. A menedzsment bízik a részvényesek támogatásában.

A tervezett saját részvény visszavásárlások terén új elemként került napvilágra, hogy a Pannonplast ezt nyilvános ajánlat formájában szeretné végrehajtani, hogy minden részvényesnek legyen lehetősége élni vele. Az ütemezés kapcsán elhangzott, hogy a cég idén nehéz év előtt áll, így részvényvásárlásokra csak jövőre kerülhet sor, így ez egyelőre csak egy lehetőség.

Orbán Krisztián stratégia igazgató szerint az új menedzsment tevékenysége leghamarabb a 2. negyedéves gyorsjelentésben látszik meg, de az eredmények csak év végére jönnek meg. Az év végi számok már mérhetővé teszik a menedzsment munkáját. A stratégia igazgató szerint az első eredmények a költségekben jelentkeznek majd az árbevétel egy nehezebb dinamizálható tétel. A Pannonplast a jövőben kerülni fogja a régi menedzsment által használt gyakorlatot, mely szerint nulla vagy negatív fedezettel is vállaltak megrendelést.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Zoltán Csaba kérdésre válaszolva ismételten cáfolta, hogy a PannonPipe-ot el kívánná adni a társaság. A függetlenséget firtató kérdésre a menedzsment elmondta, hogy tisztában vannak azzal, hogy a cég kicsi, így nem zárható ki a felvásárlás. Ugyanakkor rávilágítottak arra, hogy a műanyagiparban nem érvényesek a hagyományos iparban megfigyelhető telephelykonszolidációból fakadó előnyök. Zoltán Csaba szerint a függetlenség megtartható megfelelő részvényesi struktúrával, illetve stratégiai szövetségekkel. A cél a függetlenség megőrzése.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.10.02 07:55
Ez a podcast (a huszonvalamennyi darab egyike, amelyeken Vincze Ágnessel dialogizálunk mindenféléről...
hrdoktor  |  2023.10.02 06:32
Minden cég, szervezet számára felbecsülhetetlen érték, ha összejön egy jól képzett, együttműködő, el...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM