31 °C Budapest

Brau közgyűlés: a Concorde Alapkezelő bírósághoz fordul

Pénzcentrum
2004. április 27. 08:27

A Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. 2004. április 22-én megtartotta éves rendes közgyűlését, amellyel kapcsolatban megítélésünk szerint számos súlyos jogi probléma merült fel - tette közzé a Concorde Alapkezelő .

Álláspontunk szerint a közgyűlés egészének érvényességét érintő jogi hiba, hogy (i) a közgyűlési meghívó ellentétes az alapszabály hatályos rendelkezéseivel, (ii) a részvényesek egy csoportja által kezdeményezett napirendi pontok nem kerültek megtárgyalásra, (iii) a közgyűlés határozatképességét jogellenesen, a Brau Union AG törvénysértő számbavételével biztosították, továbbá (iv) minden napirendi pont kapcsán törvényellenesen lehetővé tették a Brau Union AG számára a szavazást.

A fenti általános jogi hibákon felül véleményünk szerint az egyes napirendi pontok tárgyában hozott "közgyűlési határozatok" egyéb hibák miatt is alapszabály- illetve törvényellenesek.

Az 1-4. napirendi pontokra vonatkozó előterjesztések és határozati javaslatok az alapszabály hatályos rendelkezéseibe ütköznek. Az 5. napirendi pont tárgyában tartott szavazás jogellenes volt, mivel a javasolt felügyelő bizottsági tagokról nem személyenként, hanem együttesen szavazott a közgyűlés. A 6. napirendi pontra vonatkozó igazgatósági javaslat indokolása valótlan, a határozati javaslatot előterjesztő részvényes személyesen és meghatalmazott képviselője útján egyszerre gyakorolta részvényesi jogait.

A fentiekben leírt, továbbá az ott nem említett egyéb jogi hibák okán a Concorde Alapkezelő Rt. részvényes a törvényben előírt határidőn belül kezdeményezi valamennyi "közgyűlési határozat" bírósági felülvizsgálatát és érvénytelenségének megállapítását.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Budapest, 2004. április 26.
Concorde Alapkezelő Rt.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10