19 °C Budapest

Brau közgyűlés: a Concorde Alapkezelő bírósághoz fordul

Pénzcentrum
2004. április 27. 08:27

A Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. 2004. április 22-én megtartotta éves rendes közgyűlését, amellyel kapcsolatban megítélésünk szerint számos súlyos jogi probléma merült fel - tette közzé a Concorde Alapkezelő .

Álláspontunk szerint a közgyűlés egészének érvényességét érintő jogi hiba, hogy (i) a közgyűlési meghívó ellentétes az alapszabály hatályos rendelkezéseivel, (ii) a részvényesek egy csoportja által kezdeményezett napirendi pontok nem kerültek megtárgyalásra, (iii) a közgyűlés határozatképességét jogellenesen, a Brau Union AG törvénysértő számbavételével biztosították, továbbá (iv) minden napirendi pont kapcsán törvényellenesen lehetővé tették a Brau Union AG számára a szavazást.

A fenti általános jogi hibákon felül véleményünk szerint az egyes napirendi pontok tárgyában hozott "közgyűlési határozatok" egyéb hibák miatt is alapszabály- illetve törvényellenesek.

Az 1-4. napirendi pontokra vonatkozó előterjesztések és határozati javaslatok az alapszabály hatályos rendelkezéseibe ütköznek. Az 5. napirendi pont tárgyában tartott szavazás jogellenes volt, mivel a javasolt felügyelő bizottsági tagokról nem személyenként, hanem együttesen szavazott a közgyűlés. A 6. napirendi pontra vonatkozó igazgatósági javaslat indokolása valótlan, a határozati javaslatot előterjesztő részvényes személyesen és meghatalmazott képviselője útján egyszerre gyakorolta részvényesi jogait.

A fentiekben leírt, továbbá az ott nem említett egyéb jogi hibák okán a Concorde Alapkezelő Rt. részvényes a törvényben előírt határidőn belül kezdeményezi valamennyi "közgyűlési határozat" bírósági felülvizsgálatát és érvénytelenségének megállapítását.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Budapest, 2004. április 26.
Concorde Alapkezelő Rt.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?