Humet: Még, még, még - Ennyi nem elég!

Pénzcentrum
2004. április 26. 08:31

Lassan nemzeti játék lesz nálunk a Humet. A részvényesek oldaláról megfogalmazott 150 millió jegyzési igény nem lesz elég az adóhátralék miatt, a cég újabb feltételek mellett meghosszabbítja a jegyzési időszakot. 264 millió forint kell.

Már önmagában a 150 millió forint összegyűjtése is lehetetlen feladatnak tűnt. Civin János összehozta. Most újabb 114 millió forint kellene, feltéve, ha a 150 millió forint mögött 100%-ban valós igények állnak. Ne felejtsük el csak egy nyilatkozatot kellett elküldeni a Humetnek, a pénzt nem kellett elutalni vagy letétbe helyezni. Mi nem vagyunk arról meggyőzödve, hogy a jegyzések mögött 100%-ban valós igények állnak.

A Humet pénteki közgyűlése úgy határozott, hogy a jegyzési időszakot meghosszabbítja május 20-ig. Minden részvényes annyi részvényt jegyezhet, amennyi részvénye van május 19-én. A kibocsátási ár a pénteki közgyűlést követő három hét (15 kereskedési nap) súlyozott átlagárának 75%. Ez egyelőre összehasonlítatlanul kedvezőbb egyelőre, mint az eredeti 88 forintos ár. A hangsúly az egyelőrén van, ki tudja merre megy az árfolyam az elkövetkező napokban, hetekben. Nem lennénk meglepve, ha kísérlet történne az árfolyam meghúzására.

Az eddigi részvényjegyzéseket a cég érvényesnek tekinti, amennyiben május 4-ig átutalja a jegyző a Humetnek az ellenértéket. Kíváncsiak vagyunk mennyi érkezik meg a 150 millió forintból.

A Humet gondban van, de Civin János mesterien lavírozik a tőzsde vizein. Gondoljunk csak bele: egy tavaly 171 milliós árbevételű és 115 millió forintos veszteségű cégben 264 millió forintnyi friss tőkét kíván bevonni. A jelenlegi 3.6 millió részvény mellé a cég kb ugyanannyit kíván kibocsátani. Ez az üzlet, amelyet klasszikusan nem a tőzsdén keresztül, hanem kockázati tőkével kell finanszíroztatni.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A jegyzés kockázata (az árkedvezmény ellenére) rendkívül magas, bár saját felelőségére mindenki részt vehet ebben a nemzeti játékban.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
hrdoktor  |  2023.09.18 07:23
A munkavállalók helyzetét, stressz-szintjét, pszichoszociális állapotát a munkáltatónak legalább hár...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
laskainelli  |  2023.09.11 12:49
Gyanítom, ha ezt az írást olvasod, most nehéz időszakon mentek keresztül a párkapcsolatodban, és az...
coachco  |  2023.09.04 17:31
Jártatok már a Borsodi Dombságban? Az Ózd környéki falvakban? És Ózdon? Tudjátok-e, milyen ott a jel...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 22. péntek
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM