36 °C Budapest

Microsoft Navision-rEVOLUTION partneri együttműködés a piacbővítés jegyében

Pénzcentrum
2004. április 22. 12:37

Partneri megállapodást kötött a Microsoft Magyarország Kft. és a rEVOLUTION Software, amely alapján a döntően hazai tulajdonú szoftverfejlesztő cég Microsoft Business Solution Partnerként Microsoft Navision és Navision Standard licencek értékesítését, e rendszerek bevezetését, karbantartását, valamit az ezekhez kapcsolódó oktatási tevékenység végzését kezdi meg Magyarországon. A rEVOLUTION belépésétől a Microsoft nemcsak a hagyományos ERP-piac szélesebb körű lefedését várja, hanem a megkezdett közös önkormányzati projekteknek, illetve a rEVOLUTION sokéves ügyviteli szoftver-fejlesztői tapasztalatának és piacismeretének köszönhetően az új iparági területek felé történő nyitást is.

A Microsoft Magyarország a Navision cég 2002. évi felvásárlása óta folyamatosan fejleszti a szoftver széleskörű terjesztését biztosító hazai partneri hálózatát, amelynek tagjai nem csak az ország egész területét, hanem számos iparágat is lefednek. E folyamat újabb lépése a rEVOLUTION Software Kft.-vel kötött megállapodás, amely a Microsoft reményei szerint - új partnere piaci ismeretének köszönhetően - újabb lendületet adhat a Navision terjedésének. A két cég kapcsolata több mint egy évtizedre nyúlik vissza: A rEVOLUTION 1992-es alapítása óta Microsoft technológiai alapon fejleszt, és a magyar ügyviteli szoftverfejlesztő cégek közül elsőként kötelezte el magát a Windows platform mellett az 1993-ban megjelent Windows-alapú ügyviteli rendszerének elkészítésével. A partnerség létrejöttét egyrészt a sokéves felhalmozódott ERP-szaktudás, a Windows-alapú fejlesztési ismeret, a cég jó hírneve segítették, valamint a döntésben a közösen kijelölt cél eléréséhez biztosítandó erőforrások megléte is jelentős szerepet játszott.

Az együttműködéssel a rEVOLUTION célja, hogy saját termékpalettájának csúcsára egy meghatározó nemzetközi ERP-rendszert illesszen, aminek köszönhetően a cég biztosítani tudja ügyfeleinek a növekedésből adódó szükségszerű továbblépést. Ez a rEVOLUTION és a Microsoft termékek filozófiájának hasonlósága miatt nem jelent majd nehézséget. Másrészt a rEVOLUTION saját termékeitől független ügyviteli tanácsadói kompetencia kiépítését is tervezi.
"Tapasztalataink szerint a meglévő nemzetközi ügyviteli rendszereikhez egyedi hozzáfejlesztést a cégek ezidáig vagy egyáltalán nem kérhettek, vagy ha igen, az meglehetősen költséges volt." - mondta Bódog Norbert, a rEVOLUTION Software ügyvezető igazgatója. A rEVOLUTION saját termékeivel éppen ezt a megfizethető hozzáfejlesztést, testre szabást tudta kínálni, így vette fel igen sok esetben a versenyt az ismert, nagy rendszerekkel is. A Navision megjelenésével azonban ez a helyzet megváltozott. A rEVOLUTION elismert, komoly tapasztalatokkal rendelkező fejlesztőcégként a Navision-ben, mint keretrendszerben hazai árakon tud egyedi- és kiegészítő fejlesztéseket készíteni az egyébként is rendkívül széles funkcionalitású Navision alaprendszerhez. "Úgy érezzük, hogy a Navision felvételével nem a saját termékeink piacát kannibalizáljuk el, hanem felhalmozott tudásunkat tudjuk még szélesebb körben értékesíteni és hasznosítani!" - mondta Bódog Norbert. Mostantól olyan modulokat és funkcionalitást tudunk nagyobb ügyfeleinknek kínálni, amelyet rentábilisan talán soha nem tudtunk volna kifejleszteni. A Navision-ben olyan kész eszközöket találtunk, amik eddig csak távoli fejlesztési terveink, vagy csak vágyaink között szerepeltek."

A Microsoft stratégiai célként tűzte ki, hogy a partner ISV-k (független szoftverfejlesztők) a jövőben a Navision ERP rendszert tekintsék saját rendszereik továbbfejlesztési alapjának, és az általuk kialakított iparági megoldásokkal kiegészítve a vállalatok számára teljes gazdálkodási és vállalatvezetési megoldásokat nyújtsanak. A Microsoft Navision rendszere horizontálisan fedi le a gazdálkodó szervezetek irányítási területeit (pénzügy, számvitel, termelésirányítás, logisztika, humánerőforrás-kezelés, CRM stb.); a rEVOLUTION ezt a gazdálkodási alapot egészíti ki elsőként saját iparági megoldásaival, funkcionális moduljaival és kínálja együtt ezeket a piacon.

"A rEVOLUTION már sok éve Microsoft platformok felhasználásával fejleszti megoldásait. A szerződés jelentős előrelépést jelent, hiszen ezentúl a cég már a Microsoft komplett üzleti megoldásainak értékesítésében és továbbfejlesztésében is részt vesz" - mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. "A rEVOLUTION-nak már nagy tapasztalata van az ERP területén, és a kis- és középvállalati szegmensen belül is jelentős ügyfélkörrel rendelkezik. A Microsoft Navision éppen erre a fogyasztói csoportra fókuszál, így biztosak lehetünk benne, hogy e megállapodással mindkét fél számára előnyös partneri viszony jön létre."

A fejlődő értékesítési hálózat a piaci igényekre adott válasz: a Navision potenciális felhasználóinak köre több ezer magyar kis- és középvállalkozás, amelyeknek egyelőre csupán néhány százaléka rendelkezik egységes gazdálkodási rendszerrel, de az egy-két éve egyértelműen látható tendencia alapján egyre többen ébredtek rá közülük ezek szükségességére. A Navision-t jelenleg már közel 50 magyarországi cég használja, és az elkövetkező években dinamikus bővülésre számít a Microsoft. A magyar kis- és középvállalati szektor az ERP rendszerek használatát tekintve közel tízéves lemaradásban van az EU-val összehasonlítva, ahol egy évtizede indult virágzásnak az informatikai piac e szegmense.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A megfelelő ügyviteli megoldás kiválasztásánál a cégeknek össze kell egyeztetniük rövid és hosszú távú céljaikat a meglévő pénzügyi erőforrásokkal. A Microsoft Business Solutions-Navision erre a problémára nyújt választ egy olyan vállalatirányítási megoldással, amely illeszkedik a vállalatok igényeihez és költségvetéséhez. A Navision kifejezetten azokat a kis- és közepes méretű vállalatokat célozza meg, amelyek napi üzletvitelük megzavarása nélkül szeretnék hatékonyabbá tenni működésüket. Integrált funkciói megoldást nyújtanak a pénzügy, az ellátási lánc, az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM) és az elektronikus kereskedelem terén. A Navision teljes körűen testre szabható, egyszerű használatot és karbantartást biztosít. A nyílt fejlesztőkörnyezetet és gazdag funkciókészletű alkalmazásokat nyújtó Navision segítségével gyorsabban hozhatók meg a döntések, így a vállalat hamarabb reagálhat a piaci változásokra, történésekre.

A rEVOLUTION tervei szerint a partneri kapcsolat kialakításához szükséges befektetések 1-3 éven belül megtérülnek, és 2005-ben a cég forgalmának vélhetően mintegy 20%-a már a Navision értékesítésből származik majd, illetve a tervek szerint ugyanennyivel növeli majd e termékcsoport a cég teljes forgalmát is. Ehhez hozzájárulhat, hogy a rEVOLUTION az idei évtől már a Navision-t is saját termékpalettájának részeként kínálhatja ügyfeleinek. A Navision közvetlen értékesítésének megkezdése előtt az együttműködésnek máris vannak közös tapasztalatai: jelenleg az önkormányzati megoldások kidolgozásában működik együtt hatékonyan a két cég.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 4. hétfő
Ulrik
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?