26 °C Budapest

Microsoft Navision-rEVOLUTION partneri együttműködés a piacbővítés jegyében

Pénzcentrum
2004. április 22. 12:37

Partneri megállapodást kötött a Microsoft Magyarország Kft. és a rEVOLUTION Software, amely alapján a döntően hazai tulajdonú szoftverfejlesztő cég Microsoft Business Solution Partnerként Microsoft Navision és Navision Standard licencek értékesítését, e rendszerek bevezetését, karbantartását, valamit az ezekhez kapcsolódó oktatási tevékenység végzését kezdi meg Magyarországon. A rEVOLUTION belépésétől a Microsoft nemcsak a hagyományos ERP-piac szélesebb körű lefedését várja, hanem a megkezdett közös önkormányzati projekteknek, illetve a rEVOLUTION sokéves ügyviteli szoftver-fejlesztői tapasztalatának és piacismeretének köszönhetően az új iparági területek felé történő nyitást is.

A Microsoft Magyarország a Navision cég 2002. évi felvásárlása óta folyamatosan fejleszti a szoftver széleskörű terjesztését biztosító hazai partneri hálózatát, amelynek tagjai nem csak az ország egész területét, hanem számos iparágat is lefednek. E folyamat újabb lépése a rEVOLUTION Software Kft.-vel kötött megállapodás, amely a Microsoft reményei szerint - új partnere piaci ismeretének köszönhetően - újabb lendületet adhat a Navision terjedésének. A két cég kapcsolata több mint egy évtizedre nyúlik vissza: A rEVOLUTION 1992-es alapítása óta Microsoft technológiai alapon fejleszt, és a magyar ügyviteli szoftverfejlesztő cégek közül elsőként kötelezte el magát a Windows platform mellett az 1993-ban megjelent Windows-alapú ügyviteli rendszerének elkészítésével. A partnerség létrejöttét egyrészt a sokéves felhalmozódott ERP-szaktudás, a Windows-alapú fejlesztési ismeret, a cég jó hírneve segítették, valamint a döntésben a közösen kijelölt cél eléréséhez biztosítandó erőforrások megléte is jelentős szerepet játszott.

Az együttműködéssel a rEVOLUTION célja, hogy saját termékpalettájának csúcsára egy meghatározó nemzetközi ERP-rendszert illesszen, aminek köszönhetően a cég biztosítani tudja ügyfeleinek a növekedésből adódó szükségszerű továbblépést. Ez a rEVOLUTION és a Microsoft termékek filozófiájának hasonlósága miatt nem jelent majd nehézséget. Másrészt a rEVOLUTION saját termékeitől független ügyviteli tanácsadói kompetencia kiépítését is tervezi.
"Tapasztalataink szerint a meglévő nemzetközi ügyviteli rendszereikhez egyedi hozzáfejlesztést a cégek ezidáig vagy egyáltalán nem kérhettek, vagy ha igen, az meglehetősen költséges volt." - mondta Bódog Norbert, a rEVOLUTION Software ügyvezető igazgatója. A rEVOLUTION saját termékeivel éppen ezt a megfizethető hozzáfejlesztést, testre szabást tudta kínálni, így vette fel igen sok esetben a versenyt az ismert, nagy rendszerekkel is. A Navision megjelenésével azonban ez a helyzet megváltozott. A rEVOLUTION elismert, komoly tapasztalatokkal rendelkező fejlesztőcégként a Navision-ben, mint keretrendszerben hazai árakon tud egyedi- és kiegészítő fejlesztéseket készíteni az egyébként is rendkívül széles funkcionalitású Navision alaprendszerhez. "Úgy érezzük, hogy a Navision felvételével nem a saját termékeink piacát kannibalizáljuk el, hanem felhalmozott tudásunkat tudjuk még szélesebb körben értékesíteni és hasznosítani!" - mondta Bódog Norbert. Mostantól olyan modulokat és funkcionalitást tudunk nagyobb ügyfeleinknek kínálni, amelyet rentábilisan talán soha nem tudtunk volna kifejleszteni. A Navision-ben olyan kész eszközöket találtunk, amik eddig csak távoli fejlesztési terveink, vagy csak vágyaink között szerepeltek."

A Microsoft stratégiai célként tűzte ki, hogy a partner ISV-k (független szoftverfejlesztők) a jövőben a Navision ERP rendszert tekintsék saját rendszereik továbbfejlesztési alapjának, és az általuk kialakított iparági megoldásokkal kiegészítve a vállalatok számára teljes gazdálkodási és vállalatvezetési megoldásokat nyújtsanak. A Microsoft Navision rendszere horizontálisan fedi le a gazdálkodó szervezetek irányítási területeit (pénzügy, számvitel, termelésirányítás, logisztika, humánerőforrás-kezelés, CRM stb.); a rEVOLUTION ezt a gazdálkodási alapot egészíti ki elsőként saját iparági megoldásaival, funkcionális moduljaival és kínálja együtt ezeket a piacon.

"A rEVOLUTION már sok éve Microsoft platformok felhasználásával fejleszti megoldásait. A szerződés jelentős előrelépést jelent, hiszen ezentúl a cég már a Microsoft komplett üzleti megoldásainak értékesítésében és továbbfejlesztésében is részt vesz" - mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. "A rEVOLUTION-nak már nagy tapasztalata van az ERP területén, és a kis- és középvállalati szegmensen belül is jelentős ügyfélkörrel rendelkezik. A Microsoft Navision éppen erre a fogyasztói csoportra fókuszál, így biztosak lehetünk benne, hogy e megállapodással mindkét fél számára előnyös partneri viszony jön létre."

A fejlődő értékesítési hálózat a piaci igényekre adott válasz: a Navision potenciális felhasználóinak köre több ezer magyar kis- és középvállalkozás, amelyeknek egyelőre csupán néhány százaléka rendelkezik egységes gazdálkodási rendszerrel, de az egy-két éve egyértelműen látható tendencia alapján egyre többen ébredtek rá közülük ezek szükségességére. A Navision-t jelenleg már közel 50 magyarországi cég használja, és az elkövetkező években dinamikus bővülésre számít a Microsoft. A magyar kis- és középvállalati szektor az ERP rendszerek használatát tekintve közel tízéves lemaradásban van az EU-val összehasonlítva, ahol egy évtizede indult virágzásnak az informatikai piac e szegmense.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A megfelelő ügyviteli megoldás kiválasztásánál a cégeknek össze kell egyeztetniük rövid és hosszú távú céljaikat a meglévő pénzügyi erőforrásokkal. A Microsoft Business Solutions-Navision erre a problémára nyújt választ egy olyan vállalatirányítási megoldással, amely illeszkedik a vállalatok igényeihez és költségvetéséhez. A Navision kifejezetten azokat a kis- és közepes méretű vállalatokat célozza meg, amelyek napi üzletvitelük megzavarása nélkül szeretnék hatékonyabbá tenni működésüket. Integrált funkciói megoldást nyújtanak a pénzügy, az ellátási lánc, az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM) és az elektronikus kereskedelem terén. A Navision teljes körűen testre szabható, egyszerű használatot és karbantartást biztosít. A nyílt fejlesztőkörnyezetet és gazdag funkciókészletű alkalmazásokat nyújtó Navision segítségével gyorsabban hozhatók meg a döntések, így a vállalat hamarabb reagálhat a piaci változásokra, történésekre.

A rEVOLUTION tervei szerint a partneri kapcsolat kialakításához szükséges befektetések 1-3 éven belül megtérülnek, és 2005-ben a cég forgalmának vélhetően mintegy 20%-a már a Navision értékesítésből származik majd, illetve a tervek szerint ugyanennyivel növeli majd e termékcsoport a cég teljes forgalmát is. Ehhez hozzájárulhat, hogy a rEVOLUTION az idei évtől már a Navision-t is saját termékpalettájának részeként kínálhatja ügyfeleinek. A Navision közvetlen értékesítésének megkezdése előtt az együttműködésnek máris vannak közös tapasztalatai: jelenleg az önkormányzati megoldások kidolgozásában működik együtt hatékonyan a két cég.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?