25 °C Budapest

Microsoft Navision-rEVOLUTION partneri együttműködés a piacbővítés jegyében

Pénzcentrum
2004. április 22. 12:37

Partneri megállapodást kötött a Microsoft Magyarország Kft. és a rEVOLUTION Software, amely alapján a döntően hazai tulajdonú szoftverfejlesztő cég Microsoft Business Solution Partnerként Microsoft Navision és Navision Standard licencek értékesítését, e rendszerek bevezetését, karbantartását, valamit az ezekhez kapcsolódó oktatási tevékenység végzését kezdi meg Magyarországon. A rEVOLUTION belépésétől a Microsoft nemcsak a hagyományos ERP-piac szélesebb körű lefedését várja, hanem a megkezdett közös önkormányzati projekteknek, illetve a rEVOLUTION sokéves ügyviteli szoftver-fejlesztői tapasztalatának és piacismeretének köszönhetően az új iparági területek felé történő nyitást is.

A Microsoft Magyarország a Navision cég 2002. évi felvásárlása óta folyamatosan fejleszti a szoftver széleskörű terjesztését biztosító hazai partneri hálózatát, amelynek tagjai nem csak az ország egész területét, hanem számos iparágat is lefednek. E folyamat újabb lépése a rEVOLUTION Software Kft.-vel kötött megállapodás, amely a Microsoft reményei szerint - új partnere piaci ismeretének köszönhetően - újabb lendületet adhat a Navision terjedésének. A két cég kapcsolata több mint egy évtizedre nyúlik vissza: A rEVOLUTION 1992-es alapítása óta Microsoft technológiai alapon fejleszt, és a magyar ügyviteli szoftverfejlesztő cégek közül elsőként kötelezte el magát a Windows platform mellett az 1993-ban megjelent Windows-alapú ügyviteli rendszerének elkészítésével. A partnerség létrejöttét egyrészt a sokéves felhalmozódott ERP-szaktudás, a Windows-alapú fejlesztési ismeret, a cég jó hírneve segítették, valamint a döntésben a közösen kijelölt cél eléréséhez biztosítandó erőforrások megléte is jelentős szerepet játszott.

Az együttműködéssel a rEVOLUTION célja, hogy saját termékpalettájának csúcsára egy meghatározó nemzetközi ERP-rendszert illesszen, aminek köszönhetően a cég biztosítani tudja ügyfeleinek a növekedésből adódó szükségszerű továbblépést. Ez a rEVOLUTION és a Microsoft termékek filozófiájának hasonlósága miatt nem jelent majd nehézséget. Másrészt a rEVOLUTION saját termékeitől független ügyviteli tanácsadói kompetencia kiépítését is tervezi.
"Tapasztalataink szerint a meglévő nemzetközi ügyviteli rendszereikhez egyedi hozzáfejlesztést a cégek ezidáig vagy egyáltalán nem kérhettek, vagy ha igen, az meglehetősen költséges volt." - mondta Bódog Norbert, a rEVOLUTION Software ügyvezető igazgatója. A rEVOLUTION saját termékeivel éppen ezt a megfizethető hozzáfejlesztést, testre szabást tudta kínálni, így vette fel igen sok esetben a versenyt az ismert, nagy rendszerekkel is. A Navision megjelenésével azonban ez a helyzet megváltozott. A rEVOLUTION elismert, komoly tapasztalatokkal rendelkező fejlesztőcégként a Navision-ben, mint keretrendszerben hazai árakon tud egyedi- és kiegészítő fejlesztéseket készíteni az egyébként is rendkívül széles funkcionalitású Navision alaprendszerhez. "Úgy érezzük, hogy a Navision felvételével nem a saját termékeink piacát kannibalizáljuk el, hanem felhalmozott tudásunkat tudjuk még szélesebb körben értékesíteni és hasznosítani!" - mondta Bódog Norbert. Mostantól olyan modulokat és funkcionalitást tudunk nagyobb ügyfeleinknek kínálni, amelyet rentábilisan talán soha nem tudtunk volna kifejleszteni. A Navision-ben olyan kész eszközöket találtunk, amik eddig csak távoli fejlesztési terveink, vagy csak vágyaink között szerepeltek."

A Microsoft stratégiai célként tűzte ki, hogy a partner ISV-k (független szoftverfejlesztők) a jövőben a Navision ERP rendszert tekintsék saját rendszereik továbbfejlesztési alapjának, és az általuk kialakított iparági megoldásokkal kiegészítve a vállalatok számára teljes gazdálkodási és vállalatvezetési megoldásokat nyújtsanak. A Microsoft Navision rendszere horizontálisan fedi le a gazdálkodó szervezetek irányítási területeit (pénzügy, számvitel, termelésirányítás, logisztika, humánerőforrás-kezelés, CRM stb.); a rEVOLUTION ezt a gazdálkodási alapot egészíti ki elsőként saját iparági megoldásaival, funkcionális moduljaival és kínálja együtt ezeket a piacon.

"A rEVOLUTION már sok éve Microsoft platformok felhasználásával fejleszti megoldásait. A szerződés jelentős előrelépést jelent, hiszen ezentúl a cég már a Microsoft komplett üzleti megoldásainak értékesítésében és továbbfejlesztésében is részt vesz" - mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. "A rEVOLUTION-nak már nagy tapasztalata van az ERP területén, és a kis- és középvállalati szegmensen belül is jelentős ügyfélkörrel rendelkezik. A Microsoft Navision éppen erre a fogyasztói csoportra fókuszál, így biztosak lehetünk benne, hogy e megállapodással mindkét fél számára előnyös partneri viszony jön létre."

A fejlődő értékesítési hálózat a piaci igényekre adott válasz: a Navision potenciális felhasználóinak köre több ezer magyar kis- és középvállalkozás, amelyeknek egyelőre csupán néhány százaléka rendelkezik egységes gazdálkodási rendszerrel, de az egy-két éve egyértelműen látható tendencia alapján egyre többen ébredtek rá közülük ezek szükségességére. A Navision-t jelenleg már közel 50 magyarországi cég használja, és az elkövetkező években dinamikus bővülésre számít a Microsoft. A magyar kis- és középvállalati szektor az ERP rendszerek használatát tekintve közel tízéves lemaradásban van az EU-val összehasonlítva, ahol egy évtizede indult virágzásnak az informatikai piac e szegmense.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A megfelelő ügyviteli megoldás kiválasztásánál a cégeknek össze kell egyeztetniük rövid és hosszú távú céljaikat a meglévő pénzügyi erőforrásokkal. A Microsoft Business Solutions-Navision erre a problémára nyújt választ egy olyan vállalatirányítási megoldással, amely illeszkedik a vállalatok igényeihez és költségvetéséhez. A Navision kifejezetten azokat a kis- és közepes méretű vállalatokat célozza meg, amelyek napi üzletvitelük megzavarása nélkül szeretnék hatékonyabbá tenni működésüket. Integrált funkciói megoldást nyújtanak a pénzügy, az ellátási lánc, az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM) és az elektronikus kereskedelem terén. A Navision teljes körűen testre szabható, egyszerű használatot és karbantartást biztosít. A nyílt fejlesztőkörnyezetet és gazdag funkciókészletű alkalmazásokat nyújtó Navision segítségével gyorsabban hozhatók meg a döntések, így a vállalat hamarabb reagálhat a piaci változásokra, történésekre.

A rEVOLUTION tervei szerint a partneri kapcsolat kialakításához szükséges befektetések 1-3 éven belül megtérülnek, és 2005-ben a cég forgalmának vélhetően mintegy 20%-a már a Navision értékesítésből származik majd, illetve a tervek szerint ugyanennyivel növeli majd e termékcsoport a cég teljes forgalmát is. Ehhez hozzájárulhat, hogy a rEVOLUTION az idei évtől már a Navision-t is saját termékpalettájának részeként kínálhatja ügyfeleinek. A Navision közvetlen értékesítésének megkezdése előtt az együttműködésnek máris vannak közös tapasztalatai: jelenleg az önkormányzati megoldások kidolgozásában működik együtt hatékonyan a két cég.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.07.24 05:45
Jelenleg négy különböző generáció tagjai dolgoznak együtt a munkahelyeken, ami a lehetőségek mellett...
coachco  |  2024.07.14 19:49
Remarque híres regénye és az alapján készült film sem lesz témája az írásnak, de az asszociáció nem...
laskainelli  |  2024.07.08 09:07
Az önbizalom erősítése elhagyhatatlan lépés, ha jobban akarod magad érezni a bőrödben. Kihat a dönté...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 24. szerda
Kinga, Kincsõ
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem