APEH kampány

Pénzcentrum
2004. április 20. 08:07

Az Európai Unión belüli kereskedelem kötelező feltételeként előírt közösségi adószámot eddig több mint 22 ezer adózó kérte meg - közölte hétfőn Király László György. Az APEH elnöke azt is elmondta: az uniós piacon kereskedő társaságoknak havonta lesz adatszolgáltatási kötelezettségük.

A csatlakozás kapcsán életbe lépő változások ismertetésére országos kampányt indított az adóhatóság, amelynek első rendezvénye volt a hétfői kecskeméti tanácskozás. Király László György ennek megnyitóján közölte: az új szabályok ismertetésére az APEH az ország minden megyéjében ismeretterjesztő sorozatot indított. Ezenkívül az ügyfélszolgálati irodákban szórólapokról is tájékozódhatnak az adózók.

Király László György elmondta: országosan 1.2 millió a vállalkozások száma, de közülük nagyon sok a mikrovállalkozás, és több mint 80 ezer az úgynevezett evások köre. Hangsúlyozta: az egyszerűsített adóbevallást választók nem kereskedhetnek az európai uniós országokkal, ha erre szeretnének vállalkozni, akkor ki kell jelentkezniük az eva hatálya alól.

Az APEH elnöke a kötelező közösségi adószámon túl az egyik legfontosabb változásként emelte ki az áfabevallás új szabályait. Rámutatott: a Magyarországról uniós országba irányuló export után a magyar vállalkozónak nem kell áfát fizetnie, az import termék után pedig a belföldi áfakulcs alapján kell adóznia.

Az országos tájékoztatási sorozatot az APEH a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen indította. Az ismertetésekbe rövidesen bekapcsolódnak a vám- és pénzügyőrség, illetve a statisztikai hivatal munkatársai is.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?