31 °C Budapest

Kárpótlási jegy: BÉT, KELER álláspont

Pénzcentrum
2004. április 1. 10:08

Az SBB Solution Szolgáltató Rt. (korábbi nevén Budapesti Értékpapír és Befektetési Rt. [BÉB Rt.]) 2004. március 31-i, a Magyar Tőkepiacban megjelentetett közleményében arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy 2004. április 30. napját követően nem végez tőzsdei kárpótlási jegy elszámolási tevékenységet. Az SBB Solution Szolgáltató Rt. közleményében foglaltakkal ellentétben a cég nem a kárpótlási jegyek elszámolását, hanem a központi letéti őrzését vállalta, a kárpótlási jegyek elszámolását a KELER végzi. Az SBB Solution Szolgáltató Rt. 2004. január 22-én a kárpótlási jegyek központi letéti őrzésére vonatkozó szerződését mondta fel és erről tájékoztatta az érintett piaci szereplőket - áll a BÉT és a KELER közös közleményében.

Az SBB Solution Szolgáltató Rt. a felmondás időpontja előtt jelezte a BÉT-nek jövőbeni szándékát és a Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság még a kárpótlási jegyek központi letéti őrzésére vonatkozó szerződés felmondása előtt, 2004 januárjában az érintett szereplőket megkereste, tárgyalásokat kezdeményezett, hogy minél hamarabb megoldás szülessen az ügyben. Minderről az SBB Solution Szolgáltató Rt.-t is tájékoztatást kapott. A kérdés megoldásáról jelen pillanatban is tárgyalások folynak. A BÉT és a KELER ahogy eddig, úgy most is minden szakmai segítséget megad az érintett feleknek a kialakult helyzet megnyugtató rendezésére.

*******

A közlemény nem jelent új információt, csak pontosítja az SBB közleményét. A központi letéti örzés nélkül természetesen nem lehetséges elszámolást sem végezni, így a probléma ugyanúgy fennáll, nem változott semmi.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?