Tart az EU az alacsony kelet-európai adóktól

Pénzcentrum
2004. március 25. 09:07

Aggasztóan alacsonynak tartja a német kormányzat a május 1-én csatlakozó országok alacsony társasági adó kulcsait - írja a Reuters. A kérdés a regionális támogatások ügyét is vefolyásolja.

A félelem nem alaptalan, hiszen a csatlakozó országok társasági adókulcsának átlaga 20% alatt van, míg Németországban ez 26.5%-os, mindazonáltal a kormányzati és az önkormányzati adók összesen már csaknem 40%-oit tesznek ki.

Nem véletlen tehát, hogy Ausztriához hasonlóan Németország is csökkenteni kívánja a társasági adó kulcsát, ennek mértékét azonban mindössze 25%-ra tervezi levinni.

Az adózási kérdése azért fontosak, mert a regionális támogatásoknál befizető országok nem szeretnének csökkenő adóbevételekkel szembesülni, így Németország a csatlakozó államoktól szolidaritást vár (hogy ez pontosan mit jelent, azt csak találgatni lehet), és egyben szeretné felgyorsítani az adóharmonizációt az EU-ban.

Mindeközben az észt EU biztos, Siim Kallas a Bloombergnek azt nyilatkozta, hogy támogatja a társasági adók radikális csökkentését, ellenzi azonban a közös adópolitikát az EU-ban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kallas az egykulcsos adóztatás előnyeire hívta fel a figyelmet, valamint arra az észt gyakorlatra, mely szerint az újrabefektetett profit után nem kell adózni.

HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22