20 °C Budapest

Miniszteri látogatás az APEH-ban

Pénzcentrum
2004. március 12. 13:31

A közelgő tavaszi nemzeti ünnep alkalmából a mai napon Budapesten rendezett ünnepségen az Adóhivatal kiemelkedő munkát végző köztisztviselői közül négyen kormánykitüntetést, 15-en miniszteri elismerést vehettek át dr. Draskovics Tibor pénzügyminisztertől - tette közzé az APEH.

A Magyar Köztársasági Érdemkereszt arany fokozatát kapta Umenhoffer Ferenc, az APEH Veszprém megyei igazgatója, ezüst fokozatát dr. Kovács Márta főosztályvezető helyettes és Orbán Jánosné, az APEH Tolna megyei igazgatóhelyettese, valamint bronz fokozatát Sotus József, az APEH Észak-budapesti Igazgatóságának igazgatóhelyettese.

Hozzászólásában a Pénzügyminiszter nemcsak a kitüntetetteknek gratulált, hanem egyben elismerését fejezte ki az APEH tevékenységéért, mellyel hozzájárul a költségvetési bevételek biztosításához. Hangsúlyozta, hogy a pénzügyi kormányzat továbbra is számít az APEH eredményes munkájára.

Személyes elvárásként fogalmazta meg, hogy az APEH tevékenységében kiemelt figyelmet kell fordítani a működés törvényességének betartására minden formában, valamint a hatékonyság biztosítására, hiszen az állami költségvetés számára az adóbevételeket az utolsó fillérig be kell szedni következetes munkával. Az Adóhivatal munkájában a szolgáltató jelleg erősítését tovább kell folytatni. Fel kell készülni az EU-s csatlakozásból adódó új feladatok színvonalas ellátására és az informatikai eszközökkel nyújtott szolgáltatási lehetőségek kiaknázására.

A Pénzügyminiszter megerősítette, hogy törekedni fog a szervezet működését meghatározó pénzügyi és jogi feltételek megfelelő biztosítására.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kormányzat költségvetési politikájában bekövetkezett változások miatt erősödik a pénzügyi szigor és fegyelem, ami kihívást jelent mindenki számára. A nem könnyű jelenlegi helyzetben kiszámítható stabilitásra és kiszámítható változásra van szükség annak érdekében, hogy teljesüljenek a kitűzött feladatok.

Az ünnepségen Dr. Király László György, az APEH elnöke Bezerédj díjakat adott át az adóigazgatási feladatok ellátásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó köztisztviselőknek és más szakembereknek, köztük dr. Magda Sándornak a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola rektorának, Dutka Noémi újságírónak, a Népszava szerkesztőjének.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.09.20 16:24
Üdvözlünk az egyre fejlődő digitális korszakban, ahol a közösségi média nem csak szórakozás, hanem a...
hrdoktor  |  2023.09.18 07:23
A munkavállalók helyzetét, stressz-szintjét, pszichoszociális állapotát a munkáltatónak legalább hár...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
laskainelli  |  2023.09.11 12:49
Gyanítom, ha ezt az írást olvasod, most nehéz időszakon mentek keresztül a párkapcsolatodban, és az...
coachco  |  2023.09.04 17:31
Jártatok már a Borsodi Dombságban? Az Ózd környéki falvakban? És Ózdon? Tudjátok-e, milyen ott a jel...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM