36 °C Budapest

Miniszteri látogatás az APEH-ban

Pénzcentrum
2004. március 12. 13:31

A közelgő tavaszi nemzeti ünnep alkalmából a mai napon Budapesten rendezett ünnepségen az Adóhivatal kiemelkedő munkát végző köztisztviselői közül négyen kormánykitüntetést, 15-en miniszteri elismerést vehettek át dr. Draskovics Tibor pénzügyminisztertől - tette közzé az APEH.

A Magyar Köztársasági Érdemkereszt arany fokozatát kapta Umenhoffer Ferenc, az APEH Veszprém megyei igazgatója, ezüst fokozatát dr. Kovács Márta főosztályvezető helyettes és Orbán Jánosné, az APEH Tolna megyei igazgatóhelyettese, valamint bronz fokozatát Sotus József, az APEH Észak-budapesti Igazgatóságának igazgatóhelyettese.

Hozzászólásában a Pénzügyminiszter nemcsak a kitüntetetteknek gratulált, hanem egyben elismerését fejezte ki az APEH tevékenységéért, mellyel hozzájárul a költségvetési bevételek biztosításához. Hangsúlyozta, hogy a pénzügyi kormányzat továbbra is számít az APEH eredményes munkájára.

Személyes elvárásként fogalmazta meg, hogy az APEH tevékenységében kiemelt figyelmet kell fordítani a működés törvényességének betartására minden formában, valamint a hatékonyság biztosítására, hiszen az állami költségvetés számára az adóbevételeket az utolsó fillérig be kell szedni következetes munkával. Az Adóhivatal munkájában a szolgáltató jelleg erősítését tovább kell folytatni. Fel kell készülni az EU-s csatlakozásból adódó új feladatok színvonalas ellátására és az informatikai eszközökkel nyújtott szolgáltatási lehetőségek kiaknázására.

A Pénzügyminiszter megerősítette, hogy törekedni fog a szervezet működését meghatározó pénzügyi és jogi feltételek megfelelő biztosítására.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kormányzat költségvetési politikájában bekövetkezett változások miatt erősödik a pénzügyi szigor és fegyelem, ami kihívást jelent mindenki számára. A nem könnyű jelenlegi helyzetben kiszámítható stabilitásra és kiszámítható változásra van szükség annak érdekében, hogy teljesüljenek a kitűzött feladatok.

Az ünnepségen Dr. Király László György, az APEH elnöke Bezerédj díjakat adott át az adóigazgatási feladatok ellátásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó köztisztviselőknek és más szakembereknek, köztük dr. Magda Sándornak a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola rektorának, Dutka Noémi újságírónak, a Népszava szerkesztőjének.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?