Miniszteri látogatás az APEH-ban

Pénzcentrum
2004. március 12. 13:31

A közelgő tavaszi nemzeti ünnep alkalmából a mai napon Budapesten rendezett ünnepségen az Adóhivatal kiemelkedő munkát végző köztisztviselői közül négyen kormánykitüntetést, 15-en miniszteri elismerést vehettek át dr. Draskovics Tibor pénzügyminisztertől - tette közzé az APEH.

A Magyar Köztársasági Érdemkereszt arany fokozatát kapta Umenhoffer Ferenc, az APEH Veszprém megyei igazgatója, ezüst fokozatát dr. Kovács Márta főosztályvezető helyettes és Orbán Jánosné, az APEH Tolna megyei igazgatóhelyettese, valamint bronz fokozatát Sotus József, az APEH Észak-budapesti Igazgatóságának igazgatóhelyettese.

Hozzászólásában a Pénzügyminiszter nemcsak a kitüntetetteknek gratulált, hanem egyben elismerését fejezte ki az APEH tevékenységéért, mellyel hozzájárul a költségvetési bevételek biztosításához. Hangsúlyozta, hogy a pénzügyi kormányzat továbbra is számít az APEH eredményes munkájára.

Személyes elvárásként fogalmazta meg, hogy az APEH tevékenységében kiemelt figyelmet kell fordítani a működés törvényességének betartására minden formában, valamint a hatékonyság biztosítására, hiszen az állami költségvetés számára az adóbevételeket az utolsó fillérig be kell szedni következetes munkával. Az Adóhivatal munkájában a szolgáltató jelleg erősítését tovább kell folytatni. Fel kell készülni az EU-s csatlakozásból adódó új feladatok színvonalas ellátására és az informatikai eszközökkel nyújtott szolgáltatási lehetőségek kiaknázására.

A Pénzügyminiszter megerősítette, hogy törekedni fog a szervezet működését meghatározó pénzügyi és jogi feltételek megfelelő biztosítására.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kormányzat költségvetési politikájában bekövetkezett változások miatt erősödik a pénzügyi szigor és fegyelem, ami kihívást jelent mindenki számára. A nem könnyű jelenlegi helyzetben kiszámítható stabilitásra és kiszámítható változásra van szükség annak érdekében, hogy teljesüljenek a kitűzött feladatok.

Az ünnepségen Dr. Király László György, az APEH elnöke Bezerédj díjakat adott át az adóigazgatási feladatok ellátásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó köztisztviselőknek és más szakembereknek, köztük dr. Magda Sándornak a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola rektorának, Dutka Noémi újságírónak, a Népszava szerkesztőjének.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
EZT OLVASTAD MÁR?