13 °C Budapest

OTP: 3,950 forintos célárfolyam (UBS) - száguld a papír

Pénzcentrum
2004. február 26. 14:03

Értesüléseink szerint az UBS Warburg eredményértékelésében megerősítette októberben már egyszer megfogalmazott 3,950 forintos 12 hónapos célárfolyamát.

A befektetési bank szerint a 4. negyedéves alacsony eredmény egyszeri tételeknek volt betudható, az OTP belső teljesítménye továbbra is jó, a célárfolyam fenntartása ennek köszönhető.

A 3,950 forintos célárfolyam jelenleg a legmagasabbnak számít a piacon. Ha a bank tovább folytatja kiváló teljesítményét az elemzői előrejelzések felzárkózhatnak ehhez a szinthez, mivel a bank mostani árfolyama már többnyire meghaladja, vagy legalábbis megközelíti az általános elemzői vélekedés. Amennyiben egy papír árfolyama eléri a 12 hónapos célárfolyam értékét az elemző két dolgot tehet: vagy leminősíti a papírt hivatkozva a árnövekedési potenciál hiányára, vagy újragondolja modelljét és emeli a célárfolyamot.

A napon belüli forgalom igen jelentősen meghaladja a 30 napos átlagot, melyet az alábbi grafikon szemléltet:


Az OTP árfolyama a mai nap folyamán már több mint 4%-ot erősödött. Fundamentális oldalról nézve a bank egészségesebbnek tűnik, mint valaha. A 4. negyedéves eredmény ugyan nem lett különösebben szívderítő, de az éves teljesítmény így is kifejetten jóra sikerült. Ráadásul az OTP 2004-re 25%-os növekedést tervez, ami fenntartja a storyt a papírban.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Amennyiben a piac elhiszi az OTP vezetése által várt 25%-os eredménybővülést, az OTP részvényének P/E mutatója a 2004-es várható eredménnyel számolva mindössze 9 körül van, mely egyáltalán nem számít túlzott értéknek. A bank ROE-ja nominálisan a 30% körüli szintet ostromolja, s reálértékben is jóval 20% fölött van. Ha feltételezzük azt, hogy a bank az eredmény várható további látványos javulása mellett hatékonyságát is tovább tudja javítani 2004-ben (erre a fenti fejlesztések miatt komoly esélye van), akkor indokolható lehet akár az egyébként magasnak számító 3-as P/BV érték is az OTP esetében.


A múlt héten lefektetett álláspontunk nem változott:
Amennyiben a magyar makrogazdasági helyzet az idei évben a tavalyi viharos év után konszolidálódni fog, mi nem tartanánk fundamentális oldalról indokolatlannak, ha a 2004-es év végére az OTP árfolyama 3,700 Ft körül lenne.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20