Pannonplast részvényeket vásárolt Illéssy János - törvényességi aggályok

Pénzcentrum
2004. február 6. 08:12

2004. február 4-én dr. Illéssy János, a társaság Igazgatóságának tagja a CIB Bank Rt. közreműködésével 10 db Pannonplast Rt. részvényt vásárolt tőzsdei kereskedésben 1,345 Ft-os átlagáron.

A részvényvásárlást Illéssy János minden bizonnyal azért eszközölte, hogy bár csak jelzésértékűen, de tulajdonos legyen a társaságban, amelynek irányításáért valószínűleg harcba kíván szállni az áprilisi közgyűlésen.

Illéssy János Pannonplast részvény vásárlása azonban több ponton nem felel meg az aktuális törvényi szabályozásnak, a bennfentes kereskedelem nem megengedett formájához tartozik.

Illéssy János a Pannonplast igazgatóságának a tagja (az IT még nem fogadta el a lemondását) és így kötik bizonyos szabályok
- a gyorsjelentés publikálása előtt nem vehet/adhat el Pannonplast részvényt
- az éves beszámoló elfogadásáig (rendes közgyűlés) idén nem vehet/ adhat el Pannonplast részvényt.

A részvényvásárlás szimbólikus hatását pozitívnak érezzük, s senki sem gondolja komolyan, hogy Illéssy 10 darab részvény emelkedésére spekulálva használja insider információit, azonban a vásárlás ténye ettől még komoly hiba, függetlenül a nemes szándéktól és a mértéktől.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bennfentes kereskedelemre vonatkozó tiltásokat nem véletlenül találták ki, segítségükkel gátat lehet emelni az elé, hogy a bennfentesek gyorsjelentés előtt letradeljék a piacot. Ez a mostani vásárlás nem erről szólt tudjuk, de mégis...

Megj: Amennyiben Illéssy János már nem tekinti magát az Igazgatóság tagjának, az általa ismert periódusra kötik a bennfentességre vonatkozó szabályok.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43