-2 °C Budapest

Kiszállt a többségi tulajdonos a K&H Equities-ből - Gyanúsított ügyfelek? (2. - a K&H tájékoztatása)

Pénzcentrum
2004. február 3. 08:25

Kiszállt a K&H Equities-ből a brókercég többségi tulajdonosa, az ABN Amro. Tulajdonrészét a K&H Bank vásárolta meg, amely egyúttal tőkeemelésről is döntött. A hír nem meglepetés. Ezzel párhuzamosan a brókercég sajtóinformációk szerint levelet küldött azoknak az ügyfeleknek, akiknek nem ismeri el követelését.

A K&H Bank emellett 8.6 milliárd forinttal emeli meg a brókercég saját tőkéjét, amely valószínűleg nagyjából megfelel a bank által várt kár összegének (az összeg egy része fedezheti a 2003-as 2. félév és a 2004-es 1. félév veszteségeit. Az ABN Amro kiszállásával egy rendkívül nagy múltú piaci szereplő hagyja el tulajdonosként a piacot (bár a K&H Bankon keresztül a közvetett befolyása megmarad).

A brókercég azonban nem nagyon sietteti az ügyfélkövetelések rendezését, amellyel párhuzamosan egyre csúszik a tőzsdére való visszatérés. Kérdés, hogy a bank mennyiben szorgalmazza a mihamarabbi jelentős piaci szereplőtől való visszatérést. Annyit azonban érdemes megjegyezni, hogy a KBC-től (K&H többségi tulajdonos) nem idegen a régióban jelentős független brókercég fenntartása.

Sajtóinformációk szerint a K&H Equities tegnap értesítette azokat az ügyfelek, akiknek követelését nem ismerték el jogosnak, sőt a brókercég jogalap nélküli gazdagodás címén fizetési igényt nyújt be Kulcsár volt ügyfeleinek.

Mint ismeretes a K&H Equities már több, mint 8 hónapja nem kereskedhet. A kiesés meghaladja az eredeti várakozásokat, amely egyértelműen az ügyfélkövetelések le nem zárásának tudható be.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Bank minden jogosnak tartott ügyfélkövetelést kifizet, azonban úgy látszik, hogy a vártnál több a vitás eset.

A Gazdasági és Versenyhivatal engedélyezte a K&H Bank számára, hogy az ABN Amro Bank részvényeinek megvásárlásával a K&H Equities-ben fennálló részesedését 100%-ra növelje. A K&H Bank továbbá elhatározta, hogy 2004. február 2-i hatállyal az Equities alaptőkéjét 666,666 Ft-tal, a brókercég saját tőkéjét, pedig 8.6 mrd Ft-tal megemeli - tájékoztatta közleményben a nyilvánosságot a K&H Bank.

HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.03 00:01
DIGITAL NOMAD With more remote work options, people are moving from place to place, living in a nom...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem