12 °C Budapest

Már 10 ezer számlát állítottak ki a Budapest Pénzügyi Asszisztenssel (x)

Pénzcentrum
2020. november 30. 17:16

Már közel fél éve működik a Budapest Bank csoport szolgáltatása

Kifejezetten a kisvállalkozások részére fejlesztett online számlázóprogramot a Budapest Bank csoport. A szolgáltatás hamar népszerűvé vált, az elmúlt fél év alatt közel 3 milliárd forintnyi számlát állítottak ki használatával a cégek. A Budapest Pénzügyi Asszisztens azon túl, hogy számos terhet levesz a cégvezetők válláról, a közel 2 hónapja véget ért szankciómentes időszak után a NAV bejelentési kötelezettség teljesítésében is segít. Az alkalmazás ráadásul olyat is tud, amit csak nagyon kevesen a piacon: a legtöbb számlázóval ellentétben Budapest Bankos ügyfélként fizetési tranzakció is indítható lesz a programban, illetve real-time nyomon követhető a számlák fizetettségének státusza is, így a vállalat cash-flow-ja is folyamatosan szemmel tarthatóvá válik.

A Budapest Bank csoport hazai kis- és középvállalatok körében végzett felmérésének adataiból kiderült, hogy a cégvezetők mindennapi tevékenységének 60 százalékát az operatív feladatok ellátása foglalja le, ennek felében pedig adminisztrációs, pénzügyi és számlázási teendőkkel foglalkoznak. Ezen felül már arra is figyelnie kell a vállalatvezetőknek, hogy ne felejtsék el számláikat a NAV-nak továbbítani, hiszen a kötelező adatszolgáltatás bevezetése utáni türelmi időszak szeptember 30-án lejárt, és az a vállalkozás, amely nem tesz eleget kötelezettségének, büntetést kaphat. Ennek elkerülése a Budapest Pénzügyi Asszisztens használatával lehet a legegyszerűbb és leghatékonyabb, hiszen a program - aktiválás után - a kiállított számlákat automatikusan elküldi az adóhatóságnak.

A Budapest Pénzügyi Asszisztens nem csak számlakiállításra és -küldésre alkalmas, hanem Budapest Bankos ügyfélként fizetési tranzakció is indítható lesz a programban, illetve real-time nyomon követhető a számlák fizetettségének státusza is. Mivel minden számla és a hozzájuk tartozó tranzakciós státusz is egy helyen van, a vállalat cash-flow-ja is folyamatosan szemmel tarthatóvá válik. A felhasználók negyede már össze is kötötte internetbankját a számlázóval. A Budapest Pénzügyi Asszisztens a könyvelők számára is külön funkciókkal rendelkezik, mindennapi munkájukat és a számlaösszesítést is jelentősen megkönnyíti, ezzel pedig idő, és természetesen költség is megtakarítható.

A Budapest Pénzügyi Asszisztenst minden hazai vállalkozás díjmentesen, egy egyszerű online regisztráció után veheti igénybe, Budapest Bank ügyfélként pedig a bankszámla is beköthető a számlázórendszerbe. A szolgáltatás az elkövetkezendő hónapokban folyamatosan újabb fejlesztésekkel bővül, többek között elérhető lesz mobilapplikáció formájában is.

* A Budapest Pénzügyi Asszisztens szolgáltatást a Budapest Eszközfinanszírozó Zrt. biztosítja.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 18:33
Bár a napokban eltüntették Magyar Márton, Magyar Péter testvérének nevét a Fidesz-közeli, az Indexet...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm