6 °C Budapest
Female entrepreneur explaining new working strategies to team post-pandemic reopen. Business professionals having a meeting in the creative office after lockdown.

Ezek a vállalkozások csak a bankok jóindulatában bízhatnak: máshonnan nem lesz pénzük

2021. szeptember 10. 18:01

Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) az idei második negyedévben a nyers adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A gazdasági fellendülésben komoly szerepet játszottak a Magyarországon legtöbb munkavállalót foglalkoztató mikro- és kisvállalkozások is.

Most elérhetővé vált egy új teljesítménynövelő csomag, amelyben a kedvezményes kamatozású szabad felhasználású hitel mellett egyedi biztosítási ajánlat, valamint további, a számlanyitáshoz kapcsolódó engedmények is szerepelnek kifejezetten ilyen vállalkozások számára.

A pandémia sok vállalkozást megtépázott, mások számára azonban új lehetőségeket nyitott a fejlődésre, ami a statisztikákban is megmutatkozott. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a járvány miatti korlátozások 2020. márciusi bevezetését követően visszaesett a regisztrált vállalkozások száma, júniustól azonban enyhén ismét emelkedni kezdett. Idén április végén már 1,8 millió regisztrált vállalkozás volt Magyarországon, ami az egy évvel korábbinál 1,7, a járvány kirobbanása előtti, 2020. februárinál pedig 1,6 százalékkal több. Idén csak az első négy hónapban csaknem 49 ezer új vállalkozást jegyeztek be, ami a tavalyi év azonos időszakához képest 22 százalékos növekedést jelent.

A koronavírus járvány hatásai a gazdaság számos területét érintették és még mindig sok vállalkozás keresi a megoldást a további növekedés vagy éppen a hosszútávú fenntarthatóság finanszírozására. Ebben jelenthet segítséget számukra, hogy az államilag támogatott hiteleknél jóval kevesebb feltétellel igényelhető, szabadon felhasználható kölcsönnel teremthetik meg terveik pénzügyi hátterét

– mondta Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozási Főosztályának vezetője.

A hitelintézet új kisvállalkozási csomagjában található konstrukció előnye, hogy hosszú távra – akár 15 éves futamidővel –, ráadásul magas, legfeljebb 250 milliós felső összeghatárig igényelhető, valamint teljesen szabadon felhasználható, emellett újalapítású vállalkozások számára is elérhető. Így a lehetőség azoknak a mikro- és kisvállalkozásoknak lehet igazán vonzó, amelyek üzleti döntéseikben nagyobb mozgásteret igényelnek, ezért rugalmasan, megkötések nélkül szeretnék felhasználni a rendelkezésükre álló pénzügyi forrásokat. Azon vállalkozásoknak, amelyek idén október 31-ig igénylik a hitelt, az OTP Bank jelentős – 2 százalékos – kedvezménnyel biztosítja a konstrukciót 2022. december 31-ig.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

További engedmények

Az új ügyfelek számlanyitás esetén akár 12 hónapon keresztül használhatják díjmentesen vállalkozói számlájukat, míg az OTP Bank meglévő ügyfelei számára 6 hónapon keresztül nem számítja fel a számlavezetési díjat a hitel folyósítását követően.

A csomagban szerepel még egy egyedi, a Vállalkozói Védelmező Személybiztosítás megkötésére vonatkozó ajánlat is, amelynek egyhavi díjmentességre vonatkozó kedvezményét október 31-ig bárki igénybe veheti a hitelajánlattól függetlenül.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 2. 14:16
Partneri szerződést kötött a Szeretlek Magyarország Médiacsoport és az Adaptive Media.
MNB Intézet  |  2023. február 2. 10:52
A demográfiai trendek lassan, de biztosan rendezik át a társadalmi, gazdasági viszonyokat. Mik leszn...
Holdblog  |  2023. február 2. 10:51
Ezt most csak úgy ideraknám, mély tisztelettel. És hálával. És köszönettel. A svéd modellnek. ...
Kiszámoló  |  2023. február 2. 10:27
Kijött egy új rendelet, ami a lakásbiztosításokat érinti, az ügyfelek számára kedvezően. Az első vál...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?