13 °C Budapest

Kivonul egy bank Magyarországról

Pénzcentrum
2013. április 2. 13:01

A Banco Popolare és a Magnet Magyar Közösségi Bank kedden aláírta azt a szerződést, amely szerint az olasz bank a magyar érdekeltségét a Magnet Banknak adja el - áll a Banco Popolare közleményében.

A Magnet Bank veszi meg az olasz Banco Popolare magyar érdekeltségeit. A tranzakció összhangban áll az olasz bank stratégiai céljával, amely szerint az olaszországi működésükre koncentrálnak a jövőben. A Magnet Bank pozíciója jelentősen erősödik a lépéssel a magyar piacon.

Az Banco Popolare ügyfeleinek semmit nem kell csinálni abban az esetben, ha ezentúl a Magnet Banknál szeretné tartania a pénzügyeit.

A felvásárlási összeg fél millió euróra tehető és nagyrészt készpénzben kerül kifizetésre. Az ügylet nem lesz jelentős hatással a Banco Popolare konszolidált mérlegére. A Banco Popolare Hungaryt a Banco Popolare 2007-ben vásárolta fel. A BP Hungary eszközeinek értéke 2012-ben 133 millió euróra rúgott, 10 fiókkal működött és 145 dolgozót foglalkoztatott.

A Magnet Bank 18 évre visszanyúló történelme során a fenntartható és társadalmilag felelős bankolásra fektetette a hangsúlyt. A KPMG mint pénzügyi tanácsadó, Clifford Chance mint a Banco Popolare jogi tanácsadója, Mezei Róbert pedig a Magnet Bank jogi tanácsadójaként működött közre az ügylet megkötésében.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?