Kivonul egy bank Magyarországról

Pénzcentrum
2013. április 2. 13:01

A Banco Popolare és a Magnet Magyar Közösségi Bank kedden aláírta azt a szerződést, amely szerint az olasz bank a magyar érdekeltségét a Magnet Banknak adja el - áll a Banco Popolare közleményében.

A Magnet Bank veszi meg az olasz Banco Popolare magyar érdekeltségeit. A tranzakció összhangban áll az olasz bank stratégiai céljával, amely szerint az olaszországi működésükre koncentrálnak a jövőben. A Magnet Bank pozíciója jelentősen erősödik a lépéssel a magyar piacon.

Az Banco Popolare ügyfeleinek semmit nem kell csinálni abban az esetben, ha ezentúl a Magnet Banknál szeretné tartania a pénzügyeit.

A felvásárlási összeg fél millió euróra tehető és nagyrészt készpénzben kerül kifizetésre. Az ügylet nem lesz jelentős hatással a Banco Popolare konszolidált mérlegére. A Banco Popolare Hungaryt a Banco Popolare 2007-ben vásárolta fel. A BP Hungary eszközeinek értéke 2012-ben 133 millió euróra rúgott, 10 fiókkal működött és 145 dolgozót foglalkoztatott.

A Magnet Bank 18 évre visszanyúló történelme során a fenntartható és társadalmilag felelős bankolásra fektetette a hangsúlyt. A KPMG mint pénzügyi tanácsadó, Clifford Chance mint a Banco Popolare jogi tanácsadója, Mezei Róbert pedig a Magnet Bank jogi tanácsadójaként működött közre az ügylet megkötésében.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 27. 18:03
Nagy hibák. Karrierje valamely pontján minden makrobefektetővel megesik, hogy hatalmasat téved. Talá...
MEDIA1  |  2022. május 27. 17:58
Hatalmas LED-fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer a TV2-nél.
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?