A saját ATM-ek száma és az ingyenes pénzfelvét számít igazán

2010. május 26. 11:02

A saját bankautomaták száma a harmadik legfontosabb tényező a bankválasztásban, ugyanis az ügyfelek tudatában a ATM-hez az olcsó készpénzhez jutás képzete kapcsolódik - derül ki egy friss felmérésből.

A TakarékBank és a Xallis Consulting közelmúltban elvégzett, országos, reprezentatív adatfelvételen alapuló elemzéséből kiderül: a legutóbbi bankválasztását a megkérdezettek jelentős része személyes ajánlások alapján tette meg, míg a második legfontosabb szempont a fiókhálózat mérete volt: a lakosság jelentős része még mindig fontosnak tartja, hogy a kiválasztott bankjának legyen fiókja a lakóhelye közelében. A harmadik legfontosabb szempont a saját ATM-ek száma volt, amelyet a megkérdezettek egyötöde tartott meghatározónak.

A felmérés adataiból kitűnik, hogy a saját ATM hálózat nagysága főként a 18-34 év közötti korosztály számára, illetve a nagycsaládosok számára kiemelten fontos tényező. A takarékszövetkezeti ügyfelek az elmúlt időszakban fele olyan gyakorisággal vettek fel készpénzt, mint a piaci átlag. Ez két tényezővel magyarázható: egyrészt a takarékszövetkezeti ügyfelek jelentős része a lakhelye közvetlen közelében található bankfiókot keresi fel rendszeresen, másrészt sokuk számára nem egyértelmű, hogy a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó valamennyi, országszerte 773 ATM-et kedvezményesen, saját automataként tudja igénybe venni.

"A felmérésből is kitűnik, hogy sokak számára nem ismert: a takarékszövetkezetek működtetik az ország második legnagyobb bankautomata-hálózatát, amely a szoros együttműködés következtében az egész ország területén, sokszor a legeldugottabb településen is éjjel-nappali kedvezményes készpénzhez jutást biztosít az integráció valamennyi ügyfelének" - mondta Egerszegi Ádám, a Takarékbank takarékszövetkezeti üzletágának igazgatója.

 

Forrás: Pénzintézetek adatközlése (2010. május 21.)

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Készpénzfelvétel - akár ingyen

A sok helyen elérhető saját ATM-hálózatot a válaszadók azért tartják fontosnak, mert a legtöbb pénzintézet bankkártyájával saját automatából jóval olcsóbban lehet készpénzhez jutni, mint idegen ATM-ből. A készpénzfelvétel díjának szerepe tehát jelentősen befolyásolja az ügyfelek elégedettségét.

Fentiek miatt már több példa van arra, hogy adott számlacsomagok tulajdonosainak egy adott pénzintézet havonta egy vagy két saját ATM-es végrehajtott készpénzfelvétel díját elengedi. Ugyanakkor Magyarországon ma még csak néhány piaci szereplő biztosít ingyenes, korlátlan számú készpénzfelvételi lehetőséget ügyfeleinek. Hozzájuk csatlakozott most a takarékszövetkezetek hálózataként működő TakarékPont, amelynek Célegyenes elnevezésű számlacsomagja több mint 750 hazai ATM-en keresztül korlátlan számú ingyenes készpénzfelvételre kínál lehetőséget

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?