13 °C Budapest

A saját ATM-ek száma és az ingyenes pénzfelvét számít igazán

2010. május 26. 11:02

A saját bankautomaták száma a harmadik legfontosabb tényező a bankválasztásban, ugyanis az ügyfelek tudatában a ATM-hez az olcsó készpénzhez jutás képzete kapcsolódik - derül ki egy friss felmérésből.

A TakarékBank és a Xallis Consulting közelmúltban elvégzett, országos, reprezentatív adatfelvételen alapuló elemzéséből kiderül: a legutóbbi bankválasztását a megkérdezettek jelentős része személyes ajánlások alapján tette meg, míg a második legfontosabb szempont a fiókhálózat mérete volt: a lakosság jelentős része még mindig fontosnak tartja, hogy a kiválasztott bankjának legyen fiókja a lakóhelye közelében. A harmadik legfontosabb szempont a saját ATM-ek száma volt, amelyet a megkérdezettek egyötöde tartott meghatározónak.

A felmérés adataiból kitűnik, hogy a saját ATM hálózat nagysága főként a 18-34 év közötti korosztály számára, illetve a nagycsaládosok számára kiemelten fontos tényező. A takarékszövetkezeti ügyfelek az elmúlt időszakban fele olyan gyakorisággal vettek fel készpénzt, mint a piaci átlag. Ez két tényezővel magyarázható: egyrészt a takarékszövetkezeti ügyfelek jelentős része a lakhelye közvetlen közelében található bankfiókot keresi fel rendszeresen, másrészt sokuk számára nem egyértelmű, hogy a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó valamennyi, országszerte 773 ATM-et kedvezményesen, saját automataként tudja igénybe venni.

"A felmérésből is kitűnik, hogy sokak számára nem ismert: a takarékszövetkezetek működtetik az ország második legnagyobb bankautomata-hálózatát, amely a szoros együttműködés következtében az egész ország területén, sokszor a legeldugottabb településen is éjjel-nappali kedvezményes készpénzhez jutást biztosít az integráció valamennyi ügyfelének" - mondta Egerszegi Ádám, a Takarékbank takarékszövetkezeti üzletágának igazgatója.

 

Forrás: Pénzintézetek adatközlése (2010. május 21.)

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Készpénzfelvétel - akár ingyen

A sok helyen elérhető saját ATM-hálózatot a válaszadók azért tartják fontosnak, mert a legtöbb pénzintézet bankkártyájával saját automatából jóval olcsóbban lehet készpénzhez jutni, mint idegen ATM-ből. A készpénzfelvétel díjának szerepe tehát jelentősen befolyásolja az ügyfelek elégedettségét.

Fentiek miatt már több példa van arra, hogy adott számlacsomagok tulajdonosainak egy adott pénzintézet havonta egy vagy két saját ATM-es végrehajtott készpénzfelvétel díját elengedi. Ugyanakkor Magyarországon ma még csak néhány piaci szereplő biztosít ingyenes, korlátlan számú készpénzfelvételi lehetőséget ügyfeleinek. Hozzájuk csatlakozott most a takarékszövetkezetek hálózataként működő TakarékPont, amelynek Célegyenes elnevezésű számlacsomagja több mint 750 hazai ATM-en keresztül korlátlan számú ingyenes készpénzfelvételre kínál lehetőséget

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm