10 °C Budapest

Van olyan bank, ahol 8 perc alatt kiszolgálnak

Pénzcentrum
2008. június 16. 13:35

Épp hogy átadásra került múlt hét pénteken az MKB Bank 75. bankfióka Csepelen, egy-két héten belül újabb két fiókot terveznek "szolgálatba állítani", ezzel is tovább szélesítve a lakossági üzletág tevékenységét. Az ez alkalomból megtartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy miben próbál más lenni az MKB Bank a többi lakossági banktól.

Dr. Balogh Imre az MKB Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy más lakossági bankokhoz képest, melyek jóval nagyobb fiókhálózattal rendelkeznek, ők 2005. közepe óta más üzleti modellt követnek, és bár céljuk az ügyfélszám, illetve üzleti állomány növelése, azonban inkább a személyes kiszolgálásra helyezik a hangsúlyt.

Ez azt jelenti, hogy minden ügyfél dedikált, vagyis saját ügyintézővel rendelkezik, akinél egy helyen tudja lebonyolítani üzleti és magán pénzügyeit is. Ez az MKB-nál "egy pontos kiszolgálásnak" nevezik. Ez alatt azt is értik, hogy nem csak a bankcsoport, hanem a stratégiai partnerek termékei is elérhetőek a bankfiókokban, nem kell tehát az ügyfélnek több fiókot felkeresnie, ha számlavezetést, biztosítást vagy autófinanszírozást szeretne igénybe venni.

Ez az üzletpolitika úgy tűnik gyümölcsöző, hiszen az elmúlt három évben 150 ezerről 254 ezerre nőtt a bank ügyfélállománya, akik "minőségi" ügyfélkört jelentenek, hiszen közép- illetve felsőrétegből kerülnek ki.

Az egy főre jutó betétállomány növekedése a többi bank átlagázoz képest kétszer-háromszor nagyobb, de a lakáshitel-állomány is megháromszorozódott ezidő alatt, így tavaly év végén már 315 milliárd forintra rúgott. A bank piaci részesedése ennek megfelelően 3,6 százalékról mára 5,9 százalékra duzzadt.

A 254 ezer ügyfélből 186 ezer rendelkezik bankkártyával, ami szintén jó aránynak mondható, közülük idén került ki a százezredik "netbankár". Az ügyfelek negyven százaléka aktívan igénybe is veszi az internet bank nyújtotta szolgáltatásokat.

Amiben az MKB más szeretne lenni a többi lakossági bankhoz képest, az az ügyfelek kiszolgálási sebessége. Belső felmérésük eredményei alapján mára az ügyfeleik 90 százaléka 8 percen belül el kiszolgálásra kerül. Ezen kívül a lakáshitel ügyintézésen is gyorsítani szerettek volna, amit azzal is támogattak, hogy a fiókvezetők döntési jogkörébe utalták az 50 millió forint alatti hiteligénylések bírálatát. Ehhez az akcióhoz tartozott többek között a "lakáshitel két hét alatt" akció.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az minőségi ügyfélkör jegyében az egyetemi tanárokat is megcélozták egy csomaggal, és létrehozták a Professzori Klubot, melynek keretében mára a professzorok több mint fele az MKB-nál vezeti számláját.

A sajtótájékoztatón szintén elhangzott, hogy a régióban található két leánybank, a bulgáriai és román MKB 2006. óta kitűnően teljesít, míg előbbi 100 százalékos, az utóbbi 60 százalékos hiteállomány bővülést tudott elkönyvelni, de a betétek állománya is több mint negyedével nőtt.

A német anyavállalat szándékának megfelelően a hazai MKB bank irányíthatja a kelet-közép-európai terjeszkedést, ami tehát azt jelenti, hogy a hazai ügyfelek Bulgáriában vagy Romániában járva ugyanolyan, vagy hasonló szolgáltatási színvonallal találkozhatnak, mint itthon régiós szinten mintegy 210 bankfiókban.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem