Van olyan bank, ahol 8 perc alatt kiszolgálnak

Pénzcentrum
2008. június 16. 13:35

Épp hogy átadásra került múlt hét pénteken az MKB Bank 75. bankfióka Csepelen, egy-két héten belül újabb két fiókot terveznek "szolgálatba állítani", ezzel is tovább szélesítve a lakossági üzletág tevékenységét. Az ez alkalomból megtartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy miben próbál más lenni az MKB Bank a többi lakossági banktól.

Dr. Balogh Imre az MKB Bank vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy más lakossági bankokhoz képest, melyek jóval nagyobb fiókhálózattal rendelkeznek, ők 2005. közepe óta más üzleti modellt követnek, és bár céljuk az ügyfélszám, illetve üzleti állomány növelése, azonban inkább a személyes kiszolgálásra helyezik a hangsúlyt.

Ez azt jelenti, hogy minden ügyfél dedikált, vagyis saját ügyintézővel rendelkezik, akinél egy helyen tudja lebonyolítani üzleti és magán pénzügyeit is. Ez az MKB-nál "egy pontos kiszolgálásnak" nevezik. Ez alatt azt is értik, hogy nem csak a bankcsoport, hanem a stratégiai partnerek termékei is elérhetőek a bankfiókokban, nem kell tehát az ügyfélnek több fiókot felkeresnie, ha számlavezetést, biztosítást vagy autófinanszírozást szeretne igénybe venni.

Ez az üzletpolitika úgy tűnik gyümölcsöző, hiszen az elmúlt három évben 150 ezerről 254 ezerre nőtt a bank ügyfélállománya, akik "minőségi" ügyfélkört jelentenek, hiszen közép- illetve felsőrétegből kerülnek ki.

Az egy főre jutó betétállomány növekedése a többi bank átlagázoz képest kétszer-háromszor nagyobb, de a lakáshitel-állomány is megháromszorozódott ezidő alatt, így tavaly év végén már 315 milliárd forintra rúgott. A bank piaci részesedése ennek megfelelően 3,6 százalékról mára 5,9 százalékra duzzadt.

A 254 ezer ügyfélből 186 ezer rendelkezik bankkártyával, ami szintén jó aránynak mondható, közülük idén került ki a százezredik "netbankár". Az ügyfelek negyven százaléka aktívan igénybe is veszi az internet bank nyújtotta szolgáltatásokat.

Amiben az MKB más szeretne lenni a többi lakossági bankhoz képest, az az ügyfelek kiszolgálási sebessége. Belső felmérésük eredményei alapján mára az ügyfeleik 90 százaléka 8 percen belül el kiszolgálásra kerül. Ezen kívül a lakáshitel ügyintézésen is gyorsítani szerettek volna, amit azzal is támogattak, hogy a fiókvezetők döntési jogkörébe utalták az 50 millió forint alatti hiteligénylések bírálatát. Ehhez az akcióhoz tartozott többek között a "lakáshitel két hét alatt" akció.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az minőségi ügyfélkör jegyében az egyetemi tanárokat is megcélozták egy csomaggal, és létrehozták a Professzori Klubot, melynek keretében mára a professzorok több mint fele az MKB-nál vezeti számláját.

A sajtótájékoztatón szintén elhangzott, hogy a régióban található két leánybank, a bulgáriai és román MKB 2006. óta kitűnően teljesít, míg előbbi 100 százalékos, az utóbbi 60 százalékos hiteállomány bővülést tudott elkönyvelni, de a betétek állománya is több mint negyedével nőtt.

A német anyavállalat szándékának megfelelően a hazai MKB bank irányíthatja a kelet-közép-európai terjeszkedést, ami tehát azt jelenti, hogy a hazai ügyfelek Bulgáriában vagy Romániában járva ugyanolyan, vagy hasonló szolgáltatási színvonallal találkozhatnak, mint itthon régiós szinten mintegy 210 bankfiókban.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2023. március 21. 19:51
Izgalmas időket élünk. Tönkrement egy amerikai nagybank, amelyikkel igazából semmi probléma nem volt...
MEDIA1  |  2023. március 21. 17:53
Világszerte rohamléptekkel nő a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciás chatrobot népszerűsége, a mé...
Bankmonitor  |  2023. március 21. 17:23
A digitalizációs folyamatok terjedésével aktívan nő a bankkártyás, illetve a mobiltárcás és okoseszk...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 21. 15:07
Hétfőn megvettem a második csomag OTP-met 9000-ért, evvel 9831 forint az átlagom. Többet nem akarok...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?