0 °C Budapest

Mégsem szigorodik az előrehozott nyugdíjazás szabálya?

Pénzcentrum
2007. november 15. 12:15

Miközben kormánydöntés született arról, hogy 60 éven maradna az előrehozott nyugdíjba vonulás korhatára a 2009-2012 közötti időszakban is ahelyett, hogy átmenetileg 59 évre csökkenjen, néhány MSZP-s képviselő nem támogatja azt és úgy tűnik, hogy a szociális tárca is kihátrálhat a kormány döntése mögül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Világgazdaság beszámolója szerint a költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság tegnapi ülésén a szociális tárca képviselője támogathatónak nevezte azt a több MSZP-s képviselő által jegyzett módosító indítványt, hogy átmenetileg 59 évre csökkenjen az előrehozott nyugdíj korhatára. Igaz, az említett tisztségviselő megjegyezte: nem a kormány hivatalos véleményét tolmácsolja.

Mint ismert, az 1997-es nyugdíjtörvény szerint a férfiak esetén az előrehozott nyugdíj alsó korhatára a jelenlegi 60 évről a 2009-2012. közötti időszakban átmenetileg 59 évre csökkenne, és a tavaly elfogadott módosítással 2013-tól pedig ismét 60 évre emelkedett volna. Egy október eleji kormánydöntés szerint azonban a 2009-2012. közötti időszakban is változatlan maradna a korhatár.

2007.10.16 13:38
Döntött a kormány a nyugdíjlépésekről - mi a lényeg?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az MSZP-s képviselők ezen elgondolást puhító módosító indítványát tegnap támogatta a jelzett bizottság.

A lap megjegyzi, hogy mind a kormány, mind a bizottság kiállt azon javaslat mellett, amely szerint a nyugdíjellátás mértéke nem 0.4%-kal, hanem 0.5%-kal emelkedne havonta akkor, ha a nyugdíjas a korhatár elérése után még tovább dolgozik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06